ŽIVOTOPIS | Avril Lavigne

27.Září 1984 v Ontariu v Kanadě se narodilo dítě které dostalo jméno avril lavigne...

Avril není typickou mladou popovou princeznou, ve skutečnosti je přesný opak Britney Spears. Je divoká skejtařka, která má ráda punk-rokovou hudbu.

Avril má mladší sestru a staršího bratra. Se zpěvem začala již ve dvouletech v místním kostelním sboru. V tomto sboru zpívala do svých desetilet. Krátce poté, díky svému pěveckému nadání vyhrála hlavní cenu vsoutěži místní rozhlasové stanice. Touto cenou byla cesta do Ottawy,kde si zazpívala duet se slavnou zpěvačkou Shania Twain.

Ve svých 13 letech začala psát své vlastní písně a hrát na kytaru. Brzypoté nahrála na videokazetu své hudební výkony a poslala je několikanahrávacím společnostem. Naštěstí si jí všiml šéf nahrávací společnostiArista Records Antonio L.A. Reid. Avril proto odjela do Manhattanu vNew Yorku, kde z ní chtěl Reid udělat popovou zpěvačku klasickéhoformátu. Ona však chtěla být jiná, chtěla být umělcem, který je spojens tvořením písní, jež zpívá. Proto se Avril rozhodla odjet na západnípobřeží do Los Angeles. Zde

se spojila s vydavatelstvím Nettwerk Managementem aproducentem/skladatelem Cliffem Magnessem. To jí nechalo zcela volnouruku a texty si proto Avril píše sama.

Spolu s Cliffem dokončili singl Complicated, který se stal ihned velkýmhitem, jež válcoval žebříčky všech možných hitparád. Tento úspěch bylobrovský a Avril nazpívala debutové album "Let Go" (2002). Pět týdnů povydání se stalo platinovým a jeho úspěch i nadále rostl.

Avril zpívá se svou kapelou, kterou tvoří bubeník Matthew Brann, baskytarista Mark Spicoluk, kytaristi Jesse Colburn a Evan Taubenfeld. Svécelosvětové turné začala prvními návštěvami Japonska, Evropy a vAustrálie. V roce 2004 produkovala svoje album "Under My Skin", nakterém opět ukázala svůj talent.

Mezi rokem 2005 a 2006 se z drzé punk-rockerky stává velká citlivka adoslova pro někoho ztělesněná Barbie. Avril si totiž obarví vlasy nablond, na dovolené v Benátkách se zasnoubí se svým dlouholetým přítelemDerickem a fotí do modních časopisů. To, co Avril dříve nesnášela seteď stává samozřejmostí a šokovaní fanoušci se nestačí divit. Udájně sije obarvila na blond kvůli životopisnému snímku, kde prý hraje CourtneyLove. Většina fanoušků se od ní odvrací a Avril točí více filmy a fotípro časopisy.

15.7.2006 si Avril Lavigne vzala svého přítele, frontmana skupiny Sum41, Derycka Whibleyho. Soukromý obřad se konal ve městě Montecito vKalifornii. Avril byla s Deryckem zasnoubená přesně rok (zasnoubili sena dovolené v Benátkách).

Do kin se v roce 2007 dostává její první film Fast Food Nation, který vypovídá o nezdravém stravování v USA.

17. dubna 2007 Avril Lavigne vydala již svoje třetí Album, kterénese název The Best Damn Thing. Avril tvrdí, že dneska je živá, rockováa hlavně, že je hravá. Z tohoto alba známe již písničky Keep Holdingon, Girlfriend,When you're Gone, Hot nebo The Best Damn Thing ...


Dne 8.7 2008 Avril Lavigne přijela už po druhé do Prahy se svým albem The Best Damn Thing.

Koncert, vyšel už na DVD The Best Damn Tour Live in Toronto. Je tam zaznamenaný kocert, který byl i v Praze.

V roce 2008 Avril Lavigne vydává své čtvrté album, Které má název All you will never know...