Informace o nich | My Chemical Romance

autor: evuliska | 17.Březen 2008

Skupina My Chemical Romance, pocházející z Newarku v New Jersey, není typickou rockovou skupinou. Všichni tvrdí, že vyrůstali ve zvláštních domácnostech, což možná ovlivnilo některé "typicky" zvláštní chování vycházejícího z pocitů této rockové skupiny.

členové

Gerard Way (zpěv) a jeho bratr Mikey (basskytara) jsou členy skupiny, stejně tak jimi jsou i Frank Iero (kytara), Ray Toro (kytara) a Bob Bryar (bicí).

Tato specifická skupina o sobě tvrdí, že pocházejí v New York/ New Jerseyské punkové scény, která na ně měla jako na teenagery největší vliv.
Kytarista Frank Iero hraje od svých 11 let, dokud dělal školu, tak měl povoleno cvičit ve sklepě.

Skupině My Chemical Romance se dostalo od nálepky "Emo" kapely až po "Upírský a zombie" rock. Věří v to, že když se vám budou jejich písně líbit, tak se vám budou líbit a je jedno co to je za styl.

příběh

Skupina technicky vzato začala fungovat, když začal Gerard psát texty a přizval si svého kamaráda Matta Pelissiera na pomoc. Ray v té době prakticky doopravdy nehrál zhruba tři roky, ale stejně přišel, aby to zkusil. Šel na zkoušku do jejich podkroví a skončilo to tak, že byl naprosto unešený Gerardovým stylem hudby a psaním. Jeho hudba byla totiž vážně temná, ostrá a přitom v sobě stále měla neurčité prvky popu. Po pár společných zkouškách, co spolu hráli tu existovala určitá energie. Mike s nimi začal hrát na baskytaru a brzy, pár měsíců poté, se k nim připojil Frank, aby zaujal místo druhého kytaristy. Náhodou působil i v jiné skupině, což jim pomohlo k prvním vystoupením. Když se ta skupina rozpadla, první instinkt MCR bylo vzít Franka mezi sebe. Frank byl v té době už jejich fanoušek a vynikající kytarista. Byli v životní etapě, kdy se před nimi objevila křižovatka, kde mohli jít buď jednou cestou nebo jinou a vyšlo to tak, že se všichni sešli a společně vytvořili skupinu. Byli šťastní, že se našli a nyní jsou ještě šťastnější, že jsou tam, kde jsou.

I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love

První album My Chemical Romance dostalo název "I brought you my bullets, you brought me your love" a vyšlo v roce 2002. Získalo si celosvětovou pozornost díky 13 písním, které představovali skupinu, jenž byla poté dva roky na turné. Získali si po Severní Americe i Evropě slušný počet fanoušků.

Three Cheers of Sweet Revenge

Aby vytvořili své nejnovější album "Three cheers for sweet revenge", museli se MCR (jak jim nyní říká většina lidí) vzdát cestování, které už tak dlouho absolvovali. Byla to jediná možnost jak vydat slušné album a stalo se tomu tak. "Three cheers for sweet revenge" každý nazývá "násilným nebezpečným popem". Skupina to řekla takto: "Růže z popela pochází z tragédie 11. září."
Na obalu alba vyniká Gerardova kresba, inspirovaná láskou skupiny k hororům, komiksům a science-fiction.

The Black Parade

Koncem roku vydali MCR své veleúspěšné album The Black Parade.je to něco jinýho než předchozí dvě alba, ale je to vynikajíci. Album pojednává o pacientovi, který umírá na rakovinu a v okamžiku smrti se mu před očima promítá jeho mrzký život.