Extraligová Kometa Brno

Extraligovou licenci už Kometa má, teď touží po velké hokejovéosobnosti, která by mohla posílit její kádr. A tou by mohl být JiříDopita - olympijský vítěz z Nagana, trojnásobný mistr světa asedminásobný vítěz extraligy, který si zahrál i v NHL. "Alekonkrétnější jednání teprve budou," řekl Dopita v rozhovoru proiDNES.cz krátce poté, co se o přesunu extraligy do Brna rozhodlo.

Stane se spojení Dopity s Kometou realitou? Rozhodne se v dalších dnech

Čtyřicetiletý Dopita, kterému ve Znojmě končí smlouva, se o dohoděmezi znojemským majitelem Jaroslavem Vlasákem a šéfem brněnskéKomety Liborem Zábranským, dozvěděl až při rozhovoru.

"O těch jednáních mezi nimi vím, ale že už se dohodli, to je pro měnová informace," pousmál se Dopita. "Takže nic víc vám o tom říctnemůžu."

Jde hlavně o to, co to znamená pro vás. Prohlásil jste, žechcete i v další sezoně hrát extraligu. Bude to v Kometě, která o vásmá zájem?
Platí to, co jsem říkal dřív, že pokud přijde zajímavá nabídka, tak proč ne. Zatím nic bližšího k tomu říct nemůžu.

Ale vy už jste se se šéfem Komety a bývalým spoluhráčem ze Vsetína Liborem Zábranským na toto téma bavil, že?
Po telefonu už jsme spolu mluvili, máme naplánováno, že si spolu sedneme. Nic konkrétnějšího jsme nerozebírali.

Kdy se sejdete?
Tento týden.

Vy jste asi tušil, že extraliga skončí v Brně, že?
Vím, že to k tomu směřovalo, ale zájem měl i Chomutov, něco jsem zaslechl i o Jihlavě.

Hrát extraligu v Brně by pro vás byla nejpřijatelnější varianta?
Co se týká dostupnosti z Olomouce, kde bydlím, tak určitě. Ale ještě zvážím další okolnosti a možnosti, pak se rozhodnu.

A jaké další okolnosti kromě vzdálenosti budou rozhodovat?
Taky záleží, jaký tam bude tým. Věcí bude víc.

Pověst brněnského hokeje byla před příchodem nového majiteleLibora Zábranského dost špatná. Bude právě on pro vás zárukou, žeextraligová sezona v Brně neskončí nějakou ostudou?
V Brně je obrovský divácký zájem, což je dobrá vizitka brněnského hokeje. Určitě to není o jednom člověku.

Jaká by to byla pro vás motivace hrát v týmu nováčka a před vyprodanými tribunami?
Co se týká diváckého zájmu, bylo by to zase něco jiného.Neříkám, že ve Znojmě to bylo špatné, ale je rozdíl hrát před sedmitisíci diváky než před dvěma nebo třemi tisíci. Z tohoto pohledu by tov Brně bylo super. Před takovou diváckou kulisou by se hrálo určitě líp.

Určitě byste chtěl v příští sezoně napravit dojem z téposlední, o níž jste prohlásil, že to byla vaše nejhorší, protože jstese Znojmem museli hrát play-out a bojovat o záchranu v extralize.
To byla hodně nepříjemná zkušenost, ale ke sportovnímu životuto patří. Doufám, že pokud bude hrát Brno extraligu, tak se tomu vyhne.

Ale i z tohoto důvodu se budete asi ohlížet, jestli bude tým v Brně sestavený s cílem dostat se do play-off, ne?
Jenže to není záruka, že to tak dopadne. Pardubice neboVítkovice s dobrým týmem taky hrály o záchranu. Budějovice letos tostejné. Není to tak, že se dají jména na papír a řekne se, že se bude hrát do čtvrtého místa. Ale samozřejmě aspoň nějaké ambice pak tým má.

Vás čeká na vrcholové úrovni už dvacátá sezona. Jak dlouho chcete ještě hrát?
Vy to máte spočítané (smích). Nějak tak to může být,začal jsem ve dvaceti, teď je mi čtyřicet. Rozhoduji se vždycky posezoně, co dál. Záleží to na zdraví a zájmu klubů o moje služby. Delšísmlouvy nepodepisuji.

A ten zájem je v případě Brna velký?
My jsme to opravdu víc neřešili. Řekli jsme si, žepokud přejde extraliga do Brna, tak si spolu s Liborem sedneme apobavíme se dál. Nemělo cenu víc řešit po telefonu. Do Brna je tokousek, buď přijedu já za ním, nebo Libor za mnou. Teď už se můžemezačít bavit konkrétně.

O autorovi

  • Jméno framoz_CZ
  • Bydliště Jihomoravský kraj
  • ciao;)
Můj profil