Kometa umřela, naděje na hokejovou extraligu však nezhasla

Brňané vypadli, naděje na hokejovou extraligu tímvšak úplně nezhasla. Dá se i koupit. Modrobílé tažení za extraligou vsobotu utnulo Ústí nad Labem. Severočeský tým vyhrál šestý zápasprvoligového finále v Brně 2:1 v prodloužení a sérii o krále první ligyovládl 4:2 na zápasy.

"Nejsoužádné emoce, jen ticho a prázdno. V kabině nikdo nemluví, nic seneděje. Umřeli jsme," glosoval náladu v brněnském týmu trenér VladimírKýhos.

Vladimír Kýhos

Brněnským hráčům i mnoha fanouškům se po rozhodujícím gólu spustilyslzy, přesto ještě našli síly na emotivní rozloučení před stálezaplněnými ochozy. V tu chvíli Kometě skončila sezona, která dokázalapobláznit celé město, ale vytouženou extraligu nepřinesla. I když...

Nehraje se jen na ledě...

Cesta do nejvyšší soutěže, která se v Brně už třináct let nehraje,nevede pouze po ledové ploše. V pátek majitel jiného jihomoravskéhoklubu - Znojemských orlů - prohlásil, že po této sezoně nejvyšší soutěžve Znojmě skončí. A chystá se prodat licenci jinam.

Jaroslav Vlasák, šéf hokejového ZnojmaKam?"Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Zájemci by byli, ale teprve začnemejednat. Dosud žádná jednání neproběhla," sdělil Jaroslav Vlasák.

Konkrétní město, které by o jeho licenci stálo, majitel Orlů neprozradil.

Okruh týmů, u nichž by koupě extraligy připadala v úvahu, ovšem není příliš široký.Něco podobného si mohou dovolit jen nejsilnější týmy první ligy, tedyÚstí nad Labem (které se však pokusí extraligu vybojovat v baráži),Chomutov a právě Kometa.

Libor ZábranskýJejímajitel Libor Zábranský však už mnohokrát rázně zopakoval, že extraliguchce vybojovat sportovní cestou. A včera pro MF DNES ke spekulacím okoupi nejvyšší soutěže uvedl: "K ničemu se nechci vyjadřovat. Jsemstrašně zklamaný z výsledku, protože tohle mužstvo mělo jít do baráže.Sílu a osobnostina to mělo a konec ve finále beru jako neúspěch. Hodnotit to chci schladnou hlavou v týdnu a ne den po vyřazení v emocích. Víc zatím nemámco říct."

O autorovi

  • Jméno framoz_CZ
  • Bydliště Jihomoravský kraj
  • ciao;)
Můj profil