TAURUS System vs. STARTUP

04.Leden 2009
Je celkem složité, když začínáte nový projekt, rozhodnout se vlastně čím začít. A když vlastně začnete, napadají vás další věci, které nutí člověka přeskakovat z jednoho díla na druhé, z jedné akce na druhou.
Dnes je standardem, že každá webová aplikace potřebuje databázi - každá webová aplikace musí být nějakým způsobem pravidelně či nepravidelně obsluhována - jsou potřeba změnit texty, ceníky na firemních prezentacích apod. K tomu právě slouží CMS systémy. Já jsem se jednou rozhodl vybudovat si vlastní portál ( blíže nebudu specifikovat ) - portál, který chci postavit je klasickou webovou aplikací, takže potřebuje taky databázi a již zméněný CMS systém, který jsem v mém případě pojmenoval Taurus. V tuto chvíli mám hotoví interface aplikačky - Taurus je postaven na ZendFrameworku 1.5, takže se snažím používat nejmodernější technologie a aplikačka bude tedy MVC, dále PHP5, MySQL5 a doprovodné technologie. ale o Taurusovi v dalších článcích.
Abych se vrátil na začátek - napsal jsem něco co připomíná projektovou dokumentaci . ale upřímně řečeno se mi jí nepovedlo dopsat dokonce, protože to takhle z prvopočátku nelze vše zapsat na papír a podle toho se řídit.
A protože jsem chtěl mít hotový už nějaký kus zdrojáku, začal jsem psát (slang "programovat") CMS systém pro portál - protože jsem si řekl, jak mile napíšu část adminstrace pro správu administrátorů a správu článků, tak se pak dá s celým projektem už hýbat tím správným směrem.

;-)
 
Autor: gaudentius v 00:27, |

Komentáře (0):