« Domů | Kdo ví ať napoví » | Keltský horoskop » | Zlenice 2006 » | Jak to vlastně vzniklo »

Zlenice 2006 (LARP)

Zlenice2006

 Byl to náš první LARP ai první akce. Je-li jsme tam plní očekávání ale i obav. Naštěstí pro nás, nástam vezla kamarádka, která má už pár desítek akcí za sebou a tak nás se vším pocestě seznámila. Řekla nám kde se tam dá koupat, jak to tam chodí atd.

Když jsme tam přijeli,tak, jsme toho moc nestihli rozbili jsme tábor a zaregistrovali si postavy.Večer proběhlo úvodní divadlo, kde se přiblížil hráčům děj. Představili se tamrůzné skupiny, které měli něco společného s příběhem. Poté jsme šlik svému tábořišti a ještě chvíli jsme debatovali. Druhý den jsme hned ránovyrazili do kopců pod vedením Timira a Lone Wolfa. Vybírali jsme daně vevesnicích a zápasili s různými monstrama a stvořeníma v zemíchZlenických. Zlepšovali jsme své dovednosti jak herně tak i neherně. Po celémdnu jsme byli naplněni spoustou nádherných zážitků. Když jsme večer dorazilik aréně probíhal tam šermířský turnaj, ve kterém se utkávali jiní hráčiv několika skupinách tříděných podle typu použité zbraně a počtu. Kdyžskonči turnaj začali probíhat zápasy ve skřetbollu*. Musím podotknout, že ikdyž nebylo počasí až tak příznivé tak to nepřekáželo skoro v ničem.

Poslední den hry bylvelmi aktivní, protože v průběhu dne probíhalo hned několik bojů a to mezizlenickýma a císařskýma, bojovali jsme i proti hvozdu, který se vzbouřil a  proti nemrtvím. Poté co skončil hluk boje takjsme zjistili, že zleničtí přežili a vyhráli nad císařskýma. Nebo to jen tak vypadá???Kdo ví ale jisté je, že Lone Wolf, byl zvolen králem a Lykan se stal princem Zlenickým.Večer proběhlo závěrečné divadlo, ve kterém bylo ve zkratce ukázáno co se nazlenicích odehrálo za těch pár dní.

 

Dalšího dne ráno jsmesbalili tábor, uklidili po sobě a odjížděli jsme zpět do Prahy. Jen mě mrzelo,že jsme nestihli jít k rybníku. Ještě dlouhou dobu jsme potom rozebíralyzážitky ze Zlenic a to co by jsme mohli uskutečnit na dalším ročníku.

Závěrem bych řekl, ževstup do světa fantazie pomocí Zlenic se mi velmi líbil a byl velmi intenzivní.Jestli toto čte nějaký člověk, který teprve začíná s dřevárnou můžu mu jenZlenice vřele doporučit. Protože jako svět jsou velmi dobře propracované afunkční. Využívají velmi lehký, ale propracovaný soubojoví systém a pravidla adovednosti jsou srozumitelné a lehko pochopitelné takže při hře jsem senesetkal s něčím, co by nešlo pomocí pravidel vyřešit. Jelikož jsou Zlenicev podstatě svět tak bych neměl asi vynechat ekonomickou a politickoustránku hry. Takže začnu ekonomikou. Jsou tam používány mince 4 hodnot. Za tytopeníze si musí postava obstarat stravu, zaplatit daně a sem tam nějaké to clo.Samozřejmě platí se i za jiné služby například léčení, očarování nebopostříbření zbraně atd. je toho vskutku hodně. Na konec jsem si tedy nechalpolitiku. Jelikož jsme tam byli první rok tak jsme do politiky moc neviděli alei tak dokážu říct, že se tam setkáte s zákony které musíte dodržovat.Intriky, podplácení, dohody s městským podsvětím a jiné věci tam jsou nadenním pořádku. 

Na této akci je jednojestli jste tam prvním rokem nebo pátým hlavní je se aktivně zapojovat a tímpádem se může stát, že i vy ovlivníte zásadně příběh, ale to už záleží jen apouze na vás. Doufám že se někdy potkáme na nějaké akci a budeme moci třeba i skřížit své zbraně.                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                

*Nevíme, jak vznikla tato hra, víme jen, že ji hrajehodně lidí. Je podobná Americkému fotbalu, vyznačí se hrací plocha, uprostředse položí elfí hlava (míč, nejlépe částečně vyfouklí), na dvou protilehlýchstranách hrací plochy je tým se třemi (může být i více hráčů pro větší zábavu,testováno na 10 hráčů na obou stranách) skřeti (hráči). Potřebujete někoho, kdoto bude startovat a potvrzovat body. U obou týmu je vyznačený bod (štít)kterého se musí každý dotýkat, každý hráč daného týmu svého bodu. Cílem hry je,po signálu neutrálního skřeta, dostat elfí hlavu na štít soupeřícího týmuskřetů.

Hromotluk vespolupráci s Lykanem

 

O autorovi

  • Jméno hromik_1
  • Region Praha 9
  • Jsem normální kluk z Prahy, kterej se nerad nudí.
Můj profil

Kategorie

Přátelé