Rangers: Špatný začátek

Rangers si připsali první prohru v letošním play-off a v páteční odvetě budou muset předvést svoji odolnost. „Myslím, že jsme týmem, který dobře reaguje na podněty,“ řekl po utkání kouč Rangers Tom Renney. Jeho svěřence čeká tvrdá práce, Buffalo vyhrálo všechny čtyři vzájemná utkání v základní části (dvě v prodloužení a jedno po samostatných nájezdech) a nyní i první zápas v play-off. Ve vyřazovací části se oba celky utkaly poprvé od roku 1978.

„S Buffalem se nemůžete honit po ledě, jsou příliš rychlí. Mají úžasný přechod do útoku a dokáží skórovat jakýmkoliv útokem,“ chválil soupeře Renney. Tím narážel i na trefu Aleše Kotalíka, který se představil ve čtvrtém útoku s Timem Connollym a Adamem Mairem. „Nepovažujeme svojí lajnu za čtvrtý útok. Tim Connolly je jeden z nejšikovnějších hráčů v lize když je zdravý a Adam Mair umí skvěle přihrát. Jsme prostě jedna lajna ze čtyř,“ řekl po zápase český útočník Šavlí.

Před startem série se nechal tvrďák Jezdců Sean Avery slyšet, že hráče Buffala bude série bolet. To mu po celý zápas připomínali diváci v HSBC Aréně hlasitým bučením a posměšnými pokřiky „Avery, Avery“. Domácí příznivci jásali dokonce poté, co Averyho poslal kolenem k ledu český bek Jaroslav Špaček. Malý útočník hostí ale nebyl zraněn, na rozdíl od obránce Michala Rozsívala. Ten ze zápasu odstoupil koncem první třetiny pro zranění nohy.

Druhý duel série čeká oba celky v pátek večer a Buffalo hodlá navázat na sérii letošních úspěchů proti Rangers. Jezdci musejí přidat, vítěz základní části je přeci jen kvalitativně jinde než Atlanta, kterou tým kolem Jaromíra Jágra v prvním kole smetl 4:0 na zápasy.

O autorovi

  • Jméno j.spiza
  • Bydliště Praha 6
  • Nedlej ze sebe chytryho, kdyz nejsi, nedelej ze sebe blbyho, kdyz nejsi, nedelej ze sebe sportovce, kdyz nejsi, nedelej ze sebe sprta, kdyz nejsi. Bud tim cim ses!!!
Můj profil