Rosický zraněn

Sezóna plná zranění pro Tomáše Rosického nekončí. Kapitán fotbalové reprezentace znovu netrénuje, a jak prohlásil ve čtvrtečním rozhovoru pro klubovou televizní stanici, jeho pauza bude trvat nejméně týden. Trápí ho nespecifikované svalové zranění.

Ve videorozhovoru se Rosický ohlíží za svou první sezónou v dresu Kanonýrů, která nedopadla z pohledu klubových úspěchů ideálně. Český záložník ale může být spokojen: trenér Arséne Wenger ho chválí, dobře se zapsal u fanoušků a těší ho, že si rychle přivyknul na rychlost, v níž se Premier Legue hraje.

Nyní je však Rosický znovu mimo hru. "Není to nic vážného, jak už to u mě bývá obvyklé. Tak týden nebo deset dní ale nebudu moci hrát. Je to těžké, nikdy jsem neměl tolik zranění jako v této sezóně," posteskl si Rosický. S klubovými lékaři konzultuje, jak opakované problémy definitivně odstranit. "Je to nepříjemné. Pokaždé, když jsem se dostal do formy a cítil se dobře, tak mě zbrzdilo zranění," řekl.

I přes zdravotní potíže si v klubu vybudoval respekt, Wenger ho několikrát pochválil, především po gólech v nedávných zápase s Boltonem a Manchesterem City. "Pěkně se to poslouchá. Ale hlavní je, že ty góly pomohly týmu. Ale my bychom vyhráli určitě i bez nich," řekl Rosický se smíchem.

Během premiérové sezóny v londýnském klubu neměl stálý post, přestože hrál pravidelně, pokud byl zdráv. Putování sestavou mu prý nevadlo. Nejčastěji hrál na levé straně. "Pro mě to není problém, protože si můžu seběhnout i do středu hřiště. Mám hodně prostoru, nejsem nijak omezený postranní čarou. Clichy může hrát hodně po lajně, spolupracujeme docela dobře. On podporuje útok, já mu třeba pomůžu v obraně," popsal své úkoly. Současně ale připustil, že ho to táhne do středu hřiště.

Do hry se vrátí nejspíš proti Chelsea

Největším překvapením pro Rosického bylo tempo, v níž se anglická liga hraje. "Někdy je to hodně rychlé, a tak jsem byl rád, že jsem s tím neměl takové problémy," uvedl Rosický.

Arsenal je v lize až čtvrtý, o účast v předkole Ligy mistrů už by však neměl přijít. Rosický přiznává, že výsledky jsou pro každého z týmu zklamání. "Nedosáhli jsme toho, kde jsme chtěli být. Ale musíme zůstat pozitivní, protože hrajeme dobrý fotbal, a když to tak bude pokračovat, můžeme příští rok něčeho dosáhnout," dodal s optimismem.

Definitivní potvrzení účasti v předkole prestižní evropské soutěže se může Arsenal dočkat v nedělním duelu s Fulhamem. Jenže v něm bude Rosický chybět. Vrátit by se měl o týden později proti Chelsea. "Zápas s Fulhamem je velmi důležitý, ale potřebujeme i další dobré výsledky, protože pak se nám půjde lépe i do další sezóny. Potřebujeme dokázat, že jsme silní," dodal český fotbalista, kterého po skončení klubové sezóny čeká s národním týmem ještě červnová kvalifikace ve Walesu.

O autorovi

  • Jméno j.spiza
  • Bydliště Praha 6
  • Nedlej ze sebe chytryho, kdyz nejsi, nedelej ze sebe blbyho, kdyz nejsi, nedelej ze sebe sportovce, kdyz nejsi, nedelej ze sebe sprta, kdyz nejsi. Bud tim cim ses!!!
Můj profil