jooj2003


Zelení v klipu brousí sekyru na kohouta Klause

Autor -jooj2003- | 22.Květen 2009 | 14:44

Strana zelených představila další propagační klip, kterým se uchází ohlasy voličů v blížících se volbách do Evropského parlamentu. Tentokrátje přímo namířen proti prezidentu Václavu Klausovi, kterého na farmězpodobňuje netečný kohout. Předseda strany Martin Bursík mu domlouvá,aby neškodil a podepsal Lisabonskou smlouvu, zatímco si poslanec SZPřemysl Rabas brousí sekyru.

"Václave, teď už přestáválegrace. Teď už poškozuješ nejen Českou republiku, ale i celou Evropu,"promlouvá Brusík ke kohoutovi za zvuku brousku třeného o čepel sekyry.

"CeláEvropa teď čeká, co uděláš. A ty ignoruješ vůli Poslanecký sněmovny,Senátu, ale hlavně většiny lidí," pokračuje Bursík v klipu nazvanémPozor na kohouta. "Tak podepiš a přestaň škodit Český republice aEvropě," říká Bursík a přisouvá kohoutovi výzvu k podepsání dokumentu aodmítá sekyru, kterou mu nabízí Rabas jako řešení.

"Vašku,Václave," zkouší to na kohouta konejšivým tónem Kateřina Jacques, načežBursík konstatuje, že kohout je "úplně tuhej a vůbec nevnímá".

Jeto již druhý předvolební klip Strany zelených, ve kterém figurujízvířata na farmě. V prvním videu zvířata debatují o tom, že by bylofajn, kdyby Evropa jejich český dvorek zkultivovala, a dohadují se,komu dát v nadcházejících volbách hlas. I v prvním klipu figurujekohout, který přivázán za nohu k dřevěnému kolíku poskakuje kolempapírového modelu hradu. [celá zpráva]

Podlekvětnového průzkumu STEM by se zelení v červnových volbách doEvropského parlamentu nedostali přes pětiprocentní hranici. Získali jen3,1 procenta preferencí. Zvítězila by ČSSD (24,2 %) následována ODS(20,9 %), komunisty (8,9 %) a lidovci (5,5 %).