Lounští policisté včera měřili rychlostna téměř dostavěné rychlostní silnici R7 poblíž obce Soulec. Zkontrolovali 92 řidičů, předepsanou rychlost 90km/h jich nedodrželo 74. Na Pokutách vybrali 123 tisíc Kč a pokutudostal skoro každý, jakuvedla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Alarmujícína tomto faktu však není počet řidičů, kteří porušili „zákon“. Každý řidičlogicky zvýší rychlost, když vidí, že najel na dálnici – chce být přeciv cíli co nejdříve! To je přeci přirozené. Alarmující je fakt, že policisténamísto ochrany obecných zájmů obyvatelstva šli vybírat pokuty do místa, kdetušili největší výnosnost vybírání pokuty bez ohledu na bezproblémovost danéhoúseku rychlostní komunikace. Nemýlili se - vybrali neuvěřitelných 123 tisíc Kč,média o tom napsaly článek a nic dalšího se neděje.


 

Policistése pravděpodobně také ani nezamysleli nad důvodem, proč je na dostavěném úsekustále rychlost omezena na 90 km/hod., když stavební společnost utratila nemaléprostředky vybrané od obyvatelstva na vybudování rychlostní komunikace. Možnáby obyvatelstvu pomohli více, kdyby dali podnět k rychlému schválenídokončení daného úseku tak, aby rychlostní komunikace mohla být využitav souladu se záměrem rychlého cestování. To ale zjevně nebylo jejich cílem– cílem bylo vybrat co nejvíce peněz za jednotku času – jinak by přeci nešlivybírat pokuty do místa, kde se nikdy nic nestalo, ale k nějakémunebezpečnému úseku, kde by pokutovali řidiče, kteří by jeli nebezpečně.

Alarmujícíje ovšem masovost tohoto nebezpečného chování policistů. Nikdo se dnesnepozastavuje nad tím, že projet velké procento našich silnic dnes vyžadujemnohem delší čas než před 5 lety nikoliv proto, že by byl větší provoz, aleproto, že komunikace České republiky byly znehodnoceny množstvím stezek procyklisty, po kterých nikdo nejezdí, množstvím úseků s rychlostí omezenýchna 40 nebo dokonce 30 km/h, které jsou klidně uprostřed polí jen proto, žetam před 3 lety nějaký automobil porazil opilce, který usnul na kole a spadnulmu pod auto. Ale to, že na úseku, kde by dávno měla být povolena rychlostplných 130 km/h někdo „zapomněl“ ceduli „90 km/h“ a lidi to nerespektují sebere jako velký masový problém. Řečeno „natvrdo“: to, že lidé mají ještě kousekzdravého rozumu je problém, pokutujme je co to dá, sedřeme z nich klidněkůži, dokud se z nich nestanou absolutní ovce, kterým pak budeme moci říctstaročeské: „naskákejte všichni do studny!“ – a oni tam bez mrknutí oka a bezjediného zabučení naskáčou.

 

 

Co siovšem potom rozumný a vnímavý člověk myslí o většině státnho aparátu (čestslušným výjimkám, které tam naštěstí stále ještě jsou) je poměrně chmurné. As chmurnými myšlenkami třeba rozvíjí myšlenky na vystěhování do jinéhostátu. Což jistě uskuteční právě ve chvíli, kdy ony slušné výjimky ve státnímaparátu rezignují a přizpůsobí se svému okolí – anebo se přidají k maléskupince nespokojených hledající lepší místo pro život?

 

 

napsal/a: junior1989 13:33 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář