03.Únor 2011
edit:1

Opačná existence v internetovém světě je katastrofální záležitost......
V tomto světě může být podvedeno cokoliv a trvá to třeba jeden klik... ( - až po vyplnění několika formulářů záleží o co jde)
Tam může oe opačnit tolik, až jí to snad samo od sebe přestane bavit..... ( A to už je co říct :-D)
Pro uživatele jsou tři věci, které znamenají nebezpečí.
Jeho heslo na osobní prostor, který na instrenetu má.
Pokud je psané na papíře dá se ukrást, když je jednoduché dá se dešifrovat. A může být libovolné pokud je v počítači virus terý se neukazuje neprojevuje, jen hesla krade.
Obyčejný uživatel nemá ani ponětí.
Projevy:
Přišel vám email však ten kdo má vaše heslo ho smazal a nemáte žádný email.... Ten kdo se s váma snaží spojit si myslí, že ho ignorujete, nebo ten cizoun co má vaše heslo tomu člověku napíše něco ošklivého takže ten člověk si myslí, že jste mu psali vy něco ošklivého. A ztratíte jeho kontakt. To nejvíc asi platí pro muže a ženy, kteří se chtějí za pomoci internetu seznámit.
Ve volných chvílích vymyslete systém, který by opačné existenci znemožňoval vyadávat se za vás. Krást vaši identitu a život.


Pak je strana poskytovatele. Pokud oe dostane přístup zde, tak vidí vše co není v internetové komunikaci šifrované. Kdysi to bývali i emaily, ale dnes už by to tak být nemělo, ale třeba youtube a facebook myslim, že nejsou. A mnoho jednoduchých míst kde dochází ke kontaktu s lidmi. Pokud vim, tak víc škod se v tomto příadě asi dělat nedá, jen odposlouchávání.


Pak je ta nejhorší kategorie.
Kdyby oe převzala místo u poskytovatele služby, kterou na internetu používáte. To by byl konec................
Absolutní kontrola nad vaším účtem... Mazání a úprava zpráv... Komentářů... atd.
V případě google nebo youtube, bychom ještě nějakou naději mít mohli, že tam oe není....
Ale v čechách............ v těch čechách..........................................
Tady už tedy víme, že je to tady Ďáblovo hřiště, takže u služeb, tedy oe coby na straně poskytovatele služby, víme, že se nás to nejhorší týká.....
Oe nemá zájem, aby se na internetu objevovalo a přirozeně projevovalo to, jak vypadá neutrální existence. Tyto projevy bude upravovat ku obrazu svému, aby většina obyvatel byla zvyklá na to co je opačné a považovala to za neutrální (normální)
Pokud chcete pouštět dítě na internet tam kde se setkává s ostatními, dávejte mu cenné rady jak si nenechat ublížit opačnou existencí ! ....... Pokud nějaké dítě mít chcete......... Jedna ze zábav opačné existence je opačnit další.... takže třeba vaše dítě se snaží postavit proti vašim správným normálním a životadárným názorům a přesvědčením a životním způsobům. Jestli vaše dítě bude zopačněno tak nemáte dítě......... asi nemusim řikat pozor na to.......
Nebojte se internetu..... ! Střetem s opačnou existencí se vaše dítě nevyhne.... Dávejte mu životné rady když můžete.
Je nesmysl zakazovat dítěti internet jen kvůli tomu, že se tam setká s opačnou existencí. Od toho jste rodiče, aby jste dítěti od opačné existence život ulehčili a pomohli.

Asi nejcenější bude, když budu zbírat zkušenosti, jak se opačná existence na internetu projevuje.

Vzhledem k měnitelnosti je nejvíce bezpečná komunikace hlasová. Opačná existence nebude mít čas něco měnit, a hlasová komunikace není jako text, který se dá jednoduše přepsat. Pokud vim, tak hlasovou komunikaci je i problém zaznamenávat,když se o to oe pokusí. Video komunikace je nejtěžší.

Textová komunikace kdy ve stejný čas sedíte u PC a píšete s instantním komunikátorem,  (ICQ SKYPE QIP JABBER) by měla být v pořádku. Dá se jednoduše odposlouchávat když není šifrovaná. Ale v průběhu by oe neměla mít šanci ji měnit. Nejspíš...

A zprávy které se někam ukládají, emaily a další místa kde se zprávy posílají. Můžou být měněny těmi kdo vám ukradly heslo a těmi kdo mají přístup k poskytovatelské službě. Na tom všem má zájem oe.

psát si s někym na IM, icq skype qip atd. je pro mě jako psát si s někym o kom nevim kdo to je.... kdyby to bylo po hlase tak si alespoň můžu říct, jó, ten hlas znám, tuhle osobu znám... ale text ?? když někdo někomu ukradne heslo, tak si se mnou pak může psát pod ukradeným účtem a já nic nepoznam...... A tomu zloději pak řeknu všechno co bych řekl tomu člověku, se kterým si podle jeho internetového jména povídám.

Jako normální věc bych bral, že komunikace na internetu by měla být hlasová když se jedná o něco důležitého. A před každou textovou komunikací se na chvíli hlasově spojit a potvrdit , že nikdo nikomu heslo neukrad a žádný zloděj se pod ukradenou identitou nevyadává.(Že žádná oe aktivita není)
Myslim, že vzhledem k dnešní velikosti problému oe, není žádné bezpečnostní opatření přehnané.......
Mam jednu zkušenost, že byznysový partner se mnou přestal komunikovat, pokud v tom měla prsty oe, tak si klidně může myslet, že já jsem přestal komunikovat s ním. Byznysové aktivity nemám, o nic nepřicházím, ale pokud jsou v něčem peníze, tak v tom nemůže být bordel...... ! Tohle je něco nevyřešeného a podivného, a chci to mít vyřešené.... a právě, že v tom nejspíš má prsty oe.... :( proto nemam rád internetovou komunikaci, která je lehce zmanipulovatelná ! . . . . pak to takhle dopadá....

Jestli si chcete na internetu s někym povídat bezpečně, tedy, že to je skutečně on, tak minimálně za pomoci hlasové komunikace si potvrďte že jste to vy.
Další druh bezpečnosti pro internetovou komunikaci, že konverzace je jen vaše, a ne i někoho dalšího, protože si ji může číst. Pokud je to textová komunikace a aktivně ji šifrujete, tak jí nemůže číst ani poskytovatel inernetu, ani poskytovatel služby. (jestli máte ale v PC odposlochávací virus, tak je to marné,nepříjemné je, že když někdo udělá odposlouchávadlo, tak antiviry maj prodlevu času než to maj v databázi)(a myslim, že některý se ani zjistit nedaj...)

Internetový komunikátor, který má budoucnost a mam ho dokonce rád... je :) QIP
i psal jsem zde
http://bylonebylo.lifeme.net/t33-o-icq-protokolu-eseni
Teď jdou i video hovory. Je vytvořen z jabberu a bezproblémový. (pokud se na vás nepověsí oe...)


Jako schrnutí by bylo, že pokud oe chce, tak na internetu žádný život nemáte, a nebo jen ten podvedený či ukradený.
Teoreticky oe to chce vždycky, tak záleží jen na tom jaké máme obrany... To by to byl ale ošklivý svět..... kdyby to tak bylo ..  :(

//edit:
To mě tak napadlo, že chceme li si být jisti, že si povídáme opravdu s tím, s kým si na internetu povídat chceme a je to poprvé co si povídáme, tak je nutné udělat nějakou průkaznou věc....
Třeba chtele li mě kontaktovat, tady je muj email lifisgre@gmail.com a řeknete mi, chci abys mi dal důkaz, že to jsi ty takže udělej fotku kde něco bude zobrazeno podle toho co budete chtít, třeba vezmi do ruky dva hrnečky a v druhé měj tužku a nahraj tu fotku na profil (libimseti) a tim budete mít důkaz, že jsem to já.
Takže pokud takto s vámi budu postupovat já, tak se nedivte.... Ta fotka nemusí být veřejná, to třeba jen na chvíli vytvoříte nové album pod heslem, které si řekneme a tam bude ta potvrzovací fotka. pak se může album smazat) Předpokládám, že aktivita oe na internetovém světě je skandálně neúnosná....

Mě to připadá takový hodně nebezpečný psát si zprávy na portálu, který primárně není určen pro psaní zpráv a předpokládám, že bezpečnostní opatření nejsou takové jaké by měli.
Když už nějakému poskytovateli služby svěřujeme naši osobní komunikaci(zprávy,icq,atd.) vyberme jej pečlivě..... Já zkoušim věřit google...... snad je to důvěryhodný poskytovatel.. (V čechách se poskytovatelů bojim....:-D )
Vložil: kaiass ¤