30.Září 2007,21:08

Název punk-rockové skupiny pochází ze zkratky "A Fire Inside".Čtyřčlenná grupa byla vytvořena v roce 1991, v Ukiah, Kalifornii, USADaveyem Havokem ( vokály ), Markem Stopholesem ( el. kytara ), VicemCharlkerem ( baskytara ) a Adamem Carsonem ( bicí ). Post basisty seměnil, když tratil Vic zájem o skupinu, byl nahrazen Geoffem Kresgeem (ten nyní hraje pro skupinu Horrorpops ), následoval ho Hunter Burgan akonečně Jad Puget ( působil ve skupině Loose Change ).

Prvnítvorba AFI byla EP´s Dork z roku 1993. Po častých změnách ( dočasnýrozpad skupiny, soukromá tvorba členů... ) vydali album Answer That andStay Fashionable. Jejich druhé album, Very Proud of Ya , bylo vydáno vroce 1996, kdy Hunter zaskakoval za Kresge a po další spolupráci naalbu Shut Your Mouth and Open Your Eyes se na čas stal oficiálnímčlenem skupiny.

Po nahrávání EP v roce 1998, Mark opustilskupinu, a byl nahrazen kytaristou Jadem , skupina se znovu sladila avydala nové album. Následovalo Black Sails in the Sunset (Nitro 1999),All Hallow's EP (Nitro 1999), The Art of Drowning album (Nitro 2000).Originalita jejich tvorby se podobala horror punky 80 let. Jejich dalšíalbum, Sing the Sorrow ( březen, 2003 ) zobrazovalo různé muzikálnísměry, a ztratilo některé z prvků agresivního punku a zvuků předchozíchalb. Jejich sedmé album, Decemberunderground bylo vydané v květnu 29.,2006 v UK a v červnu 06.2006 v US, ukázalo ještě větší změnu zvuku , svíce rysy elektronických a jiných směrů a získalo velký úspěch.Například na MTV se často objevuje písnička Miss Murder a Girl´s NotGrey.

 
vložil: kikisek.14
Permalink ¤


0 Komentáře: