1. kolo nového ročníku MEDICCO EWH LIGY 2009 | florbal

21. 2.2 009 se v Trutnově uskutečnilo první kolo MEDICCO EWH ligy.Soutěže se zúčastnily všechny tři české týmy, obhájce titulu tým SnowWolves z Janských Lázní, tým EWSC LITA SPORT Praha a Rejnoci Zlín.Týmy byly opět ubytovány na Obchodní akademii pro tělesně postižené vJanských Lázních, které za tuto možnost děkujeme.
Ačkoli značné množství sněhu nebylo příjemným průvodcem na cestě, všemtýmům se podařilo přicestovat bez újmy a ve veselé sportovně natěšenéatmosféře.
Sportovní klání bylo zahájeno v sobotu v 9:30 trenérkoudomácího týmu a organizátorkou akce Mgr. Václavou Talábovou.Následovaly první zápasy, v nichž se proti sobě postavily týmy SnowWolves a EWSC LITA SPORT Praha. První poločas ukázal, že týmy jsouhladové po vítězství. Zápas byl velmi vyrovnaný s šancemi na oboustranách. Tým EWSC LITA SPORT po prvním poločase odcházel do šatny sjednogólovým mankem. Druhá polovina zápasu ale zaznamenala mnoho chybna straně pražského týmu a ten tak odešel s prvního zápasu jakoporažený.
Následoval druhý zápas, ve kterém bojovaly týmy RejnociZlín a EWSC LITA SPORT Praha. První vteřiny tohoto zápasu jasně ukázalyherní zlepšení zlínského týmu, který dokázal skórovat již po pětivteřinách 1 : 0 pro Zlín. Překvapený tým EWSC LITA SPORT ale zvládlrychle reagovat vyrovnávacím gólem. Přestože Rejnoci představili velmikvalitní obrannou hru se slibnými breaky, dosáhnout vítězství se jimnepodařilo.
Ve třetím zápase první části se utkal tým rejnoků aSnow Wolves. V tomto zápase získali důvěru nováčkové týmu Snow Wolves.A dokázali svou trenérku potěšit. Filip Jakeš prokázal své technickézlepšení několika vstřelenými brankami a pomohl tak k vítězství svéhotýmu. Rejnoci se v tomto zápase soustředili na kvalitní obranu, což jimnezajistilo výhru ale příznivý výsledek jistě ano. V tuto chvíli alenikdo netušil, jak zdramatizuje závěr celého ligového kola.
Tímtozápasem byla ukončena část první. V té druhé měly vítězné týmy šancisvé kvality potvrdit a jasným cílem poražených bylo nepříznivé výsledkyzvrátit.
Tento úkol spočíval na týmu EWSC LITA SPORT Praha, jehožtouha vyhrát byla hmatatelná. Hráči obou týmů nastoupili na plac vbojovné náladě. První poločas opět působil vyrovnaným dojmem a to jakna výsledkové tabuli, tak na hřišti. V poločase druhém se podařilo týmuSnow Wolves dostat do vedení. Šťastný vyrovnávací gól týmu LITA SPORTale zcela změnil dění na hřišti. Závěr druhého poločasu byl tak v režiihráčů z Prahy, kteři dokázali přehrávat soupeře především spolehlivýmdržením míčku. Tento tlak vyústil ve vítezný gól LITA SPORTU.Poněkolika letech krkonošského úřadování se z vítězství radovala Praha.
Předposlední zápas patřil Rejnokům ze Zlína a pražskému týmu EWSC LITASPORT. Přestože jsou zlínští technicky a rychlostně méně vybaveni,zvládali dobře držet míček a těžit z breaků, ve kterých dokázalidvakrát skórovat. Zápas skončil vítězstvím Prahy, Zlín ale může být nasvůj herní výkon a progres hrdý.
Závěrečný zápas týmu Snow Wolves sRejnoky měl rozhodnout o celkovém vítězi kola. Tým z Janských Láznímusel stáhnout několikagólové manko, kterým ztrácel za týmem EWSC LITASPORT Praha. Rejnoci ale tento záměr znepříjemnili jednak kvalitníobranou ale také dvěma vstřelenými góly. Snow Wolves však prokázali svéherní kvality a závěr celého turnaje drželi ve svých rukou. Dosáhlipoměrně jasného vítězství jak v zápase tak i celého ligového kola. TýmEWSC LITA SPORT Praha proto musí o získání titulu ještě hodně bojovat.

Slavnostní ukončení turnaje proběhlo v přátelské náladě. Týmy mohly býtse svými výkony spokojeni. Přejme jim proto do dalších ligových kolmnoho štěstí a úspěchů.

Na úplný závěr je třeba poděkovatpořadatelskému týmu Snow Wolves, všem asistentům, trenérům, rozhodčím,divákům a všem ostatním, kteří se na realizaci a herních úspěšíchpodíleli, děkujeme!

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?