Epizody - 10. série | FRIENDS

(1/18) Když si Joey a Rachel dali pusu
Monica, Phoebe a Chandler skrz tenké zdi v hotelu uslyší Rosse s Charlie a Joeyho s Rachel. Oba páry se rozhodnou nezacházet příliš daleko, než si kluci o tom promluví. Při zpáteční cestě do New Yorku Ross poví Joeymu o jeho polibku s Charlie, ten o tom už ví a řekne Rossovi, že je to OK. Ale Joey Rossovi zatím nedokáže říct o sobě a Rachel. Ta se o to zpátky v New Yorku taky snaží, jenže Ross je tak zaujatý tím, že se mu šampon vylil do tašky, že na nic jiného myslet nedokáže :) Později, Ross nachytá Joeyho a Rachel při polibku. Monica se rozhodne "zkrotit svoje afro" a jde do salónů, kde jí udělají copánky, na kterých má zavěšené mušle, což se Chandlerovi vůbec nelíbí. Phoebe se dozvídá, že Mike má přítelkyni (začal si s ní po rozchodu s Phoebe), se kterou se však při večeři hodlá rozejít. Když Phoebe čeká na Mika u něj v bytě, přijde tam Precious (jméno Mikovi přítelkyně), a tak jí Phoebe všechno oznámí.

(2/18) Jak byl Ross v pohodě  
Ross se nedokáže srovnat se vztahem Joeyho a Rachel, ale chová se, že mu to nevadí. Aby to dokázal, pozve oba na večeři k němu do bytu, kde je přítomna i Rossova dívka Charlie. Jenomže Ross se opije a všem je pak trapně kvůli jeho řečem. Charlie s Rachel odejdou. Joey zůstane a ráno s Rossem dají řeč. Ten slibí Joeymu, že se pokusí zvyknout si na něj a Rachel jako pár. Mezitím Monica s Chandlerem navštíví Phoebiny kamarády Billa a Colleen, aby se jich zeptali na všechno v souvislosti s adopcí dítěte, jelikož ti dva mají adoptovaného syna Owena, který ale neví o tm, že je adoptovaný. Chandler to omylem před Owenem provaří. Za Phoebe přijde její bratr Frank Jr. se svými trojčaty. Svěřuje se Phoebe, že starat se o děti je pro něj strašně náročné a žádá ji, aby si jedno z dětí vzala. Pak si ale uvědomí, že by se on sám ani jednoho ze svých potomků nemohl vzdát.

(3/18) Dort  
Rachel chce hezky oslavit první narozeniny její a Rossovy dcery, a tak uspořádá party. Jenomže Emma spí a Rachel nechce začít slavit dokud se její dcera nevzbudí. Ostatní ale mají taky jiné plány - Chandler a Monica měli v plánu víkend ve Vermontu, Phoebe má klienta na masáže a Joey má konkurz. Navíc je doručen nevhodný dort, který si Rachel neobjednala. A tak s Rossem jedou vyměnit dort a pověří Joeyho, aby nikoho nenechal odejít.

(4/18) Jak Amy hlídala Emu
Monica a Chandler požádají Rachel, aby pro ně napsala doporučení pro adopční agenturu. Joey se naštve, protože nepožádali jeho, a tak to Monica s Chandlerem udělají. Joey napíše dopis, který pak přepíše pomocí slovníku a pošle do agentury bez toho, aby ho dal přečíst Monice a Chandlerovi. V agentuře si myslí, že dopis napsalo dítě. Amy se na radu Rachel rozejde se svým přítelem a Rachel jí dovolí, aby chvíli bydlela u ní a Joeyho a chce jí pomoct, aby byla víc zodpovědná. Když Emmina chůva onemocní, tak Rachel svěří svou dceru Amy. Teta Amy ale nechá Emmě propíchnout uši. Rachel usoudí, že Amy není pomoci :) Mike chce požádat Phoebe o ruku, jenže ona mu to vždy překazí. Ona pak zmateně požádá jeho. Nakonec jdou na večeři, kde se Mike vysloví a Phoebe řekne ano. (Tato epizoda má stopáž 42 minut!)

(5/18) Rossův grant  
Ross usiluje o vědecký grant, jenře předsedou komise pro jeho udělení je bývalý přítel Rossovy holky Charlie. Ten mu ho hodlá udělat, jen pokud se Ross s Charlie rozejde. Ross samozřejmě odmítá, jenže nakonec se Charllie sama ke svému ex-příteli vrátí. Phoebe se kvůli Mikovi zbavuje Gladis - ošklivýho obrazu, který sama vytvořila (figurína přilepená na obraz, tak aby to vypadalo, že z něj leze ven). Chce ho dát Monice, jenže té se nelíbí a nechce ho. Před Phoebe ale předstírá, že ho chce. Rachel žertuje, že by si ho taky vzala, aby naštvala Monicu, jenže Phoebe si myslí, že ho Rachel chce taky. Monica a Rachel předstírají, že se o něj hádají, ale ani jedna ho nechce. Monica lstivě prodá obraz Joeymu, jenže Rachel jí ho vrátí zpátky. Phoebe, aby vše vyřešila, vyrobí podobný ještě odpoudivější "umělecké dílo". (Nejlepší je poslední scéna, kdy Rachel straší obrazem Joeyho a Monica následně vyděsí druhým obrazem Rachel. Epizoda má původní stopáž 42 minut.

(6/18) Prohlídka bytu  
Chandler a Monica se ucházejí o adopci dítěte. Jenomže o tom, zda jim adopce bude povolena rozhoduje žena, se kterou se v minulosti Joey vyspal a už jí nezavolal. Mike a Phoebe se rozhodují, zda mají peníze na svatbu věnovat charitě.

(7/18) Jak přišli poudě na Díkuvzdání  
Monica oznámí, že nehodlá vařit sváteční večeři na Díkuvzdání. Nechá se ale od Phoebe přesvědčit, aby uvařila. Jenomže celá parta se na večeři opozdí. Joey a Ross jdou na Rangers a Rachel s Phoebe se zdrží na dětské soutěži krásy, kde Emma nakonec vyhraje první cenu. Monica a Chandler se naštvou a ostatním za trest zamknou dveře, aby se nedostali dovnitř. Nakonec se parta opět sjednotí. Monica totiž dostane zprávu, že jistá těhotná dívka z Ohia si ji a Chandlera vybrala jako adoptivní rodiče pro své dítě.

(8/18) Náhradní matka  
Monica a Chandler letí do Ohia, kde se mají seznámit s dívkou jménem Erica (Anna Faris), jejíž dítě po narození adoptují. Rachel vybírá Rossovi oblečení na rande. Joey má problém s holkou, která mu bere jídlo z talíře.

(9/18) Jak Chandlera přistihli  
Rachel a Phoebe uvidí Chandlera, jak nastupuje do auta s cizí ženou. Myslí si, že podvádí Monicu. Ukáže se ale, že šlo o realitní agentku a Monica s Chandlerem si chtějí koupit dům ve Westchesteru. Parta vzpomíná na staré časy .

(10/18) Jak striptér plakal  
Phoebe má rozlučku se svobodou. Monica a Rachel objednají striptéra (Danny DeVito), kterého ale předtím neviděly. Chandler a Ross jdou na sraz se spolužáky z vysoké školy a vzpomínají na rok 1987, kdy uzavřeli jistou dododu. Joey je v televizní soutěži Pyramide jako soutěžící celebrita, jenomže kvůli Joeyho nedostatečným znalostem jeho soutěžní partner přijde o šanci vyhrát hodně peněz.

(11/18) Jak se Phoebe vdávala  
Phoebe se vdává! Monica se ujme role plánovače svatby, jenže Phoebe z ní šílí, a tak dostane padáka :) Požádá také Joeyho, aby ji dovedl k oltáři. Ten samozřejmě souhlasí, ale bere svou roli až moc vážně. Ross a Chandler si stěžují, protože nemají žádnou podstatnou roli při svatbě. Phoebe opět najme Monicu. V den svatby New York zažívá nejsilnější přívaly sněhu za posledních dvacet let. Svatba se nakonec koná na ulici před Central Perkem. Když nedorazí kněz, Joey ho zastoupí, a tak je na Chandlerovi, aby dodvedl Phoebe k oltáři. Ross musí dávat pozor na Mikova psa.

(12/18) Jak Joey neuměl mluvit francouzky  
Phoebe učí Joeyho francouzsky pro jeho nadcházející konkurs. Do města přijíždí Erica, ta čeká dítě, které mají Monica a Chandler adoptovat. Ross a Rachel jedou do nemocnice za otcem Rachel, který prodělal infarkt.

(13/18) Nezvyklé jméno "Princezna Consuela"  
Monica a Chandler se jedou podívat na dům, který chtějí koupit. Joey není zrovna nadšený, že se budou stěhovat. Rachel jde na pohovor, jenomže kousek od ní sedí její současný šéf, a tak Rachel dostane padáka. Poté však potká bývalého kolegu Marka (hrál ve třetí sérii), který jí nabídne práci v Paříži. Phoebe zjistí, že si může změnit jméno na cokoliv, a tak její nové jméno zní princezna Consuela Bananahammock. Když se Mike rozhodne přejmenovat na Crap Bag, tak si Phoebe uvědomí, že nechce žádné nové jméno a bude prostě Phoebe Buffay-Hannigan.

(14/18) Když agentka Estelle zemřela  
Rachel šokuje, hlavně Rosse a Joeyho, novinkou, že dostala nabídku pracovat v Paříži. Ross to nechce nechat jen tak a pokouší se znovu pro Rachel získat její bývalé pracovní místo u Ralpha Laurena. Podaří se mu to, jenomže Rachel její nový zaměstnavatel nabídl víc peněz, a tak je pořád rozhodnuta jet do Paříže. Ross ale jde znovu za jejím bývalým nadřízeným a postará se o to, aby Rachel dostala přidáno. Ta se nakonec, že nejspíš zůstane v New Yorku. Ross si však při rozhovoru s Rachel uvědomí, že ona chce do Paříže, a tak jí řekne, ať jede. Joeyho agentka Estelle zemře a Phoebe se to bojí Joeymu oznámit, protože on je už tak dost nešťastný ze změn, které nastanou v životě jeho nejbližších přátel. Phoebe volá Joeymu na mobil a předstírá, že je Estelle. Joeymu pak zavolá herec, kterému Estelle dělala agentku a poví mu, že je mrtvá. Monica a Chandler si chtějí prohlédnout dům, který je hned vedle domu, který si oni kupují. Jen jestli ten vedle není lepší. Realitní agentka jim řekne, že v domě je potencionální kupec, který se pak stane sousedem Monicy a Chandlera. Vyjde najevo, že je to Janice, Chandlerova ex-přítelkyně. Monice uklouzne, že se stěhují do vedlejšího domu, a tak Janice rozhodně chce koupit tento, aby byli sousedé. Chandler a Monica si neví rady, jak z této situace ven (nechtějí každý den slyšet "Ach můj Bože!"). Nakonec Chandler řekne Janice, že ji pořád miluje. Tím ji vystraší a ona odmítne dům koupit.

(15/18) Večírek na rozločenou
Monica dohlíží na balení. Chandler uklízí skříň v pokoji pro hosty a najde tam pouta, očividně používáná k erotickým hrátkám. Poutá po vysvětlení nepatří ani Monice, ani Rachel a ani Phoebe - tedy nikomu, kdo v tomto pokoji bydlel. Nakonec se podle dodatečně nalezených fotek zjistí, že pouta patřila babičce Monicy. Rachel se připravuje na odjezd do Paříže, kde na ní čeká nová a práce i nový život. Parta pro ni připravuje rozlučkový večírek. Rachel se nechce loučit se všemi najednou a dá přednost individuálnímu rozloučení - s každým členem party zvlášť. Tečou potoky slz, hlavně když se loučí s Phoebe a Monicou. Pak jsou na řadě Chandler a Joey, který pak ze smutku málem skočí z balkónu :) Ross se připravuje na to, že jde poslední a je velmi nervózní. Poté, co se Rachel rozloučí s Joeym, odejde k sobě do bytu. Ross je naštvaný, že jemu se nedostalo osobního rozloučení, a tak jde za Rachel a vynadá jí za to - jak to mohla udělat, když spolu toho tolik prožili. Pak odejde naštvaný k sobě. Rachel za chvíli přichází k němu a vysvětluje mu, že jí na něm záleží víc, a tak by pro ni bylo strašně těžké se s ním loučit. Když se Rachel, také naštvaná, chystá odejít, Ross ji zástaví a políbí ji, načež ona také políbí jeho. Erica, jejíž dítě adoptují Monica s Chandlerem přijede do města. Zanedlouho už má kontrakce a berou ji do nemocnice...

(16/18) Jak nikdo nežádal o ruku  
Monica, Phoebe a Chandler skrz tenké zdi v hotelu uslyší Rosse s Charlie a Joeyho s Rachel. Oba páry se rozhodnou nezacházet příliš daleko, než si kluci o tom promluví. Při zpáteční cestě do New Yorku Ross poví Joeymu o jeho polibku s Charlie, ten o tom už ví a řekne Rossovi, že je to OK. Ale Joey Rossovi zatím nedokáže říct o sobě a Rachel. Ta se o to zpátky v New Yorku taky snaží, jenže Ross je tak zaujatý tím, že se mu šampon vylil do tašky, že na nic jiného myslet nedokáže :) Později, Ross nachytá Joeyho a Rachel při polibku. Monica se rozhodne "zkrotit svoje afro" a jde do salónů, kde jí udělají copánky, na kterých má zavěšené mušle, což se Chandlerovi vůbec nelíbí. Phoebe se dozvídá, že Mike má přítelkyni (začal si s ní po rozchodu s Phoebe), se kterou se však při večeři hodlá rozejít. Když Phoebe čeká na Mika u něj v bytě, přijde tam Precious (jméno Mikovi přítelkyně), a tak jí Phoebe všechno oznámí.

(17/17) Poslední epizoda
Ross a Rachel strávili spolu noc, oba jsou pak šťastní a ničeho nelitují. Ross to poví Phoebe a Joeymu. Také jim řekne, že nechce, aby Rachel odjela a že se s ní zase chce dát dohromady. Chystá se říct Rachel, že ji miluje a požádat ji, aby zůstala. Než to však stačí říct, ona mu poví, že minulá noc byla báječné rozloučení, což Rosse zneklidní, a tak mlčí. Phoebe s Joeym ho ale přemlouvají, ať jí to řekne a že Rachel by se možná zachovala jinak, kdyby věděla, co k ní Ross cítí. Mezitím Monica a Chandler jsou s Erikou v porodnici. Narodí se jim kluk, jenomže na ně čeká překvapení. Za chvíli přijde na svět ještě jedno dítě - budou mít dvojčata. Nikdo to netušil, ani sama Erica. Narodí se jim holčička. Té dají jméno Erica po její biologické matce a kluk se jmenuje Jack po otci Monicy a Rosse. Rachel spěchá na letiště a čeká až se Monica a Chandler vrátí z nemocnice. Ross jí pořád nic neřekl. Monica s Chandlerem přijíždějí a všichni jsou překvapení, že mají dvojčata. Joey koupil Monice a Chandler dárky do nového domu - kuře s kachnou, jako vzpomínku na jejich minulé domácí mazlíčky. Když jim je chce dát, tak nemůže nové kuře a kachnu najít. Zjistí, že vlezli do stolního fotbálku, a tak nakonec s Chandlerem fotbálek demontují (už pak nejde smontovat, protože ho rozřezali) a drůbež zachrání. Rozhodnou se, že kuře s kachnou zůstanou u Joeyho, aby mu nebylo samotnému smutno. Monica mezitím balí a hlídá dovjčata. Rachel odjíždí na letiště (Emmu nechala u své matky, která ji pak přiveze do Paříže, až se Rachel zabydlí). Když odejde, Ross se rozhodne za ní jet a říct ji, že ji miluje. Phoebe bere svůj taxík a přerušuje všechny dopravní předpisy, aby to stihli včas. Přijedou na letiště, koupí si letenky, aby mohli do zóny, kde se nastupuje do letadel, jenomže nemůžou najít bránu pro odlet do Paříže. Když volají Monice, tak zjistí, že jsou na špatném letišti. Opět jedou taxíkem, tentokrát Phoebe jede ještě rychleji. Phoebe z auta volá Rachel a poví jí, že nesmí odledět a že má pocit, že s letadlem není něco v pořádku :) Když se Rachel ptá co, tak Phoebe řekne, že není v pořádku "levá philange" (Philange je falešné příjmení, které Phoebe občas používá). To zaslechne chlápek, co sedí vedle Rachel v letadle. V letadle se rozpoutá panika, že "levá philange" není v pořádku, a tak všichni cestující vystoupí. Tím získají Ross a Phoebe víc času. Přijíždějí na letiště, Rachel v tu chvíli opět nastupuje do letadla, Phoebe zakřičí tak silně, že ji Rachel uslyší a vrací se. Ross jí poví, že ji miluje a žádá ji, aby zůstala v New Yorku. Rachel je v šoku. Omluvá se Rossovi, že to nemůže udělat a odchází k letadlu. Ross je nešťastný. Když ale přijde domů, tak na záznamníku má vzkaz od Rachel, kde se mu omluvá a přiznává, že ho také miluje, což si v tu chvíli skutečně uvědomí a chce pryč z letadla - Ross slyší, jak Rachel chce po letušce, aby ji pustila z letadla a hádá se s ní. Pak se záznamník vypne a za Rossem stojí Rachel a říká, že se jí podařilo vystoupit. Oba si vyznají lásku a rozhodnou se, že to zkusí znovu a že už to nechtějí mezi sebou nikdy pokazit. Poslední scéna se odehrává v bytě Monicy. Parta odevzádvá klíče od bytu, který je teď úplně prázdný. Rozhodnou se, že půjdou na kafe. Chandler se vtipně zeptá "Kam?". Odcházejí dveřmi, kamera zabírá byt a končí na památném rámčeku kolem kukátka na dveřích. --- Ross a Rachel jsou spolu, Monica a Chandler mají děti, Phoebe je vdaná (a Joeyho ještě uvidíme). KONEC

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?