Mikulášská exhibice a závěr ligové soutěže 2008 | florbal

V sobotu 6. 12. 2008 se v TJ Pankrác uskutečnila Mikulášská exhibiceElectric Wheelchair Hockey, která byla oficiálním ukončením Medicco EWHligy 2008. Akce se zúčastnil domácí tým EWSC LITA Sport Praha, SnowWolves Janské Lázně a někteří hráči z týmu Rejnoci Zlín.
První exhibiční utkání bylo zahájeno v 9:30, kde proti sobě nastoupilydva týmy složené z hráčů všech tří klubů. Všichni hráči měli možnostzahrát si s hráči jiného týmu, což přispělo klidné a přátelskéatmosféře. Po ukončení prvního zápasu byla připravena půlhodinovápřestávka, po které následoval druhý zápas ve stejném složení. Tenskončil nerozhodným výsledkem a tak si diváci mohli užít prodloužení.Díky krásnému gólu nováčka ze Snow Wolves Filipa Jakeše byl zápas alezáhy rozhodnut.

Po ukončení sportovního klání byla připravena prezentace novéhosportovního vozíku Groove firmy Sunrise Medicco. Vozík si díky svýmkonstrukčním a jízdním vlastnostem získal pozornost hráčů, předevšímproto, že na kvalitním sportovním vozíku se hráč stává pro soupeřemnohem více nebezpečným.

Sobotní program ale prezentacíneskončil. Zejména pro nepražské účastníky byla připravena odpoledníprocházka vánoční Prahou na Staroměstské náměstí, kde probíhali Vánočnítrhy. Protože zimní teploty nejsou velkým přítelem vozíčkářů, hned poprocházce jsme usedli do vyhřáté pivnice na Lukách, kde nás čekaloslavnostní vyhlášení výsledků Medicco EWH ligy 2008.

Slavnostního vyhlášení výsledků se ujala trenérka klubu EWSC LITA SportPraha Andrea Kuncová. Ocenila úsilí a herní bojovnost hráčů, kterou vevšech kláních prokázali. Poděkovala české reprezentaci za nasazení adravost, kterou prokázali na ME v Belgii a nezapomněla samozřejmě naasistenty, trenéry a ostatní pomocníky, bez kterých by Medicco EWH liganemohla vzniknout a ani fungovat.

Následovalo vlastnívyhlášení výsledků, kde Rejnoci Zlín obsadili třetí místo. Vzhledem ktomu, že tento tým vznikl teprve před rokem, ze všech tří týmů prokázalnejvětší herní posun. Všichni tomuto týmu přejeme, aby brzy získallepší vozíky a další nadané hráče, a mohl se tak dále zlepšovat. Druhémísto patří pražskému klubu EWSC LITA Sport, který svým herním výkonempřipravil divákům a hráčům mnoho zajímavých sportovních zážitků,především díky svému svědomitému tréninku. Vítězem Medicco EWH ligy prorok 2008 se stal tým Snow Wolves z Janských Lázní, který svým týmovýmduchem a herní převaze, dokázal porazit své soupeře ve všech třechligových kolech. Velká gratulace však náleží všem zúčastněným týmům, zajejich herní nasazení, ale i za organizační zručnost při přípravě všechligových turnajů.

Na závěr je třeba poděkovat firmě Medicco,za její finanční a materiální podporu jak v průběhu ligové soutěže, taki při přípravě reprezentace na ME v Belgii. Věříme, že do příštího rokubudeme nadále spolupráci společně prohlubovat.

Do příštího roku si přejme více společných sportovních zážitků a více všeho, co je k dosažení tohoto cíle potřeba.

Vašek Uher

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?