Společné soustředění týmů a reprezentace ČR očima reprezentačního trenéra J. Talába | florbal

Společné soustředění všech tří družstev hrajících MEDICCO EWH LIGU proběhlo ve dnech 13. - 20. července 2008ve Zlíně. Stejně jako rok předtím byly zajištěny vynikající podmínkyv hale Na Zeleném, v jejímž areálu byli sportovci ubytováni a zároveňse zde i stravovali. Průběh soustředění zahrnoval dvoufázové tréninkyvždy v dopoledních a odpoledních hodinách. Pouze ve středu byl volnýden a v sobotu byl uspořádán v pořadí již druhý turnaj ligy.

Celý týdenní pobyt byl koncipován tak, aby se každý den mohlopostoupit ke stále náročnějším cvičením. Tento systém se osvědčil aumožnil z počátku společné tréninky zkušených i méně zkušených hráčů ahráček. To pozitivně ovlivnilo méně zdatné hráče, neboť se od svýchostřílených spoluhráčů mohli přiučit, a proto byly vidět u některýchvýrazné pokroky ihned po prvním společném tréninku.

Po procvičení základních herních dovedností, jako je ovládánívozíku, hra s míčkem či nahrávání, se přidávala náročnost cvičení -blokování, střelba, nácviky postupných útoků atd. Odpolední tréninkypak byly zakončeny nácvikem hry. Velkým přínosem byla možnost podrobitjednotlivé tréninkové hry rozboru u videa. Soustředění vygradovalov ukázkový zápas vytvořených smíšených týmů, který plně simuloval hrudle mezinárodních pravidel včetně rozhodčích a časomíry.

Závěrem lze konstatovat, že soustředění splnilo bezezbytku představytrenérů a doufám, že i hráčů. Nezbývá než doufat, že i v příštíchletech budeme moci alespoň jednou ročně společné soustředění všech týmůzorganizovat.

 

Reprezentace ČR a ME v Belgii

 

Ve dnech 13. - 20. července 2007 proběhlo soustředění týmů MEDICCOEWH LIGY ve Zlíně. Toto společné soustředění hráčů a hráček florbalu naelektrických vozících bylo zároveň využito ke zformování reprezentaceČR, která bude zastupovat Českou republiku na listopadovém MistrovstvíEvropy v Belgii.

Do širší nominace se vešli hráči týmu Snow wolves Janské Lázně -Petr Sulanský, Jan Vaněk, Ondřej Tomeš, Václav Uher, Jan Horák a OndřejBinko a hráči EWSC Lita sport Praha - Iva Zemková, Jiří Táborský, TomášSuchý a David Drahonínský. Tým se skládá převážně ze zkušených hráčů,ale jsme rádi, že se postupně nacházejí i mladí, jako jsou O. Tomeš aO. Binko, kteří jsou příslibem dalšího rozvoje EWH.

Společné tréninky reprezentace ukázaly přednosti našeho týmu, ale iurčité slabiny, které se pokusíme ještě do ME odstranit. K tomu by mělopřispět předturnajové soustředění v Janských Lázních na přelomu října alistopadu.

Nezbytnou součástí reprezentace je její realizační tým, který bylsestaven po domluvě s předsedkyní ČFEWH o.s. Ivou Zemkovou následovně:

  • - vedoucí výpravy - Josef Taláb
  • - reprezentační trenér - Josef Taláb
  • - asistent trenéra - Václava Talábová
  • - rozhodčí - Petr Alina
  • - fyzioterapeut - Jindřiška Jauklová
  • - doprovod hráčů - Tereza Kalivodová, Adéla Műllerová, Matěj Koudelka, Miro Hunčár nebo Jiří Resler

 

 

Napsal: Josef Taláb

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?