Vedlejší role | FRIENDS

Gunther (herec James Michael Tyler)

Gunther

Vedoucí v kavárně Central Perk. Postava Gunthera byla dlouho bez textu, ale později se začala více prosazovat. Byl bláznivě zamilovaný do Rachel, ale nikdy si nic nezkusil. Měl úžasné poznámky kdykoliv, kdy byla Rachel s někým jiným nebo když s ní chodil Ross. Jeho kyselé pohledy jsou opravdu skvělé. Když se Ross měl ženit s Emily, Gunther mu poděkoval, že si nebere Rachel. Když se Chandler pohádal s Rossem, řekl mu, že za svědka mu půjde Gunthrer. Ten se ho ale zeptal, jaké má příjmnení, načež Chandler odpověděl, že Gunther Centralperk. Když se Ross učil holandsky, aby mohl získat byt, vyšlo najevo, že Gunther umí plynně holandsky a nazval Rosse ezel (osel).

 

Dr. Leonard Green (herec Ron Leibman)

Leonard Green

Otec Rachel. Povoláním je doktor. Povahově je perfekcionista, od kterého se Rachel snaží co nejvíce se odlišit. V jedné scéně Rachel říká:"Bože, tak jsem se snažila nebýt jako máma a na tátu jsem zapomněla". Greenovi se rozešli krátce po nevydařené svatbě Rachel s Barrym. Sandra (matka Rachel) říká:"...zlato, ty jsi si nevzala svého Barryho, ale já ano". Přesto je ale otec na Rachel pyšný, protože ji prezentuje jako jedinou dceru, která je samostatná. Dlouho se nesnášel s Rossem, ačkoliv ten se snažil se mu zalíbit.

 

Sandra Green (herečka Marlo Thomas)

Sandra Green

Matka Rachel. Když se rozešla s mužem, zeptala se Monicy, jestli nemá trávu, na oslavu rozvodu. Na svatbě Susan a Carol tančila s lesbičkou a komentovala to, že je hezké mít tu možnost.

 

Amy Green (herečka Christina Applegate)

Brzy bude více infa

 

Barry Farber (herec Mitchell Whitfield)

Barry Farber

Povoláním zubař. Měl si vzít Rachel, ta mu ale utekla od oltáře. On se ten den potom vyspal s její kamarádkou Mindy (byla Rachel na svatbě za družičku), se kterou se měl později oženit. Ke svatbě došlo v druhé sérii, přestože měl Barry v této době ještě krátký poměr s Rachel, která byla na svatbě za družičku. V šesté sérii se pak Barry s Mindy rozvedli, protože měl Barry další románek.

 

Paolo (herec Cosimo Fusco)

Paolo, původem Ital, byl milencem Rachel v první sérii. Potkali se náhodou, bydlel o patro níž než Rachel. Jejich románek trval poměrně dlouho, nazvdory Rossovu očekávání. V té době totiž Ross Rachel miloval (což dělal většinu sérií), ale bál se jí cokoliv řící. Když už se rozhoupal říct ji pravdu, skočila mu na hlavu kočka. Rachel šla hledat po domě majitele kočky a narazila na Paola. Ross ho nemohl vystát už kvůli jeho angličtině, natož kvůli tomu, že chodí s Rachel.

Joshua Bergin (herec Tate Donovan)

Joshua Bergin

Přítel Rachel, kupoval si u ní nové oblečení několik dní, ale Rachel se styděla ho pozvat na rande. Chvíli spolu chodili, ale nakonec se kvuli Rossovi rozesli. Herec Tate Donovan byl v době nataáčení skutečným přítelem Jennifer Aniston.

 

Danny (herec George Newbern)

Bydlel ve stejném domě jako Monica. Poprvé se objevil po svém návratu z And, kde byl půl roku a taky na to vypadal. Byl celý zarostlý, díky čemuž si ho Rachel s Monicou spletli v temném sklepě s yetim. Poté se mu šli omluvit, ale on se choval ne zrovna taktně nebo slušně. Přesto Rachel přitahoval a dali to spolu dohromady. Samozřejmě se ale rozešli. Důvod rozvodu ale nebylo, že by si nesedli. Důvodem byla Dannyho sestra, se kterou měl "velmi blízký vztah", až hraničicí s incestem. Když mu to Rachel řekla, tak ji neuvěřil.

Paul Stevens (herec Bruce Willis)

Paul Stevens

Paul Stevens byl přítelem Rachel a otec Elizabeth, studentky Rosse Gellera. Paul se s Rachel seznámil právě díky Rossovi, který chtěl před Paulem vypadat dobře (Paul zpočátku vztah s jeho "malou dceruškou" neschvaloval) a tak Ross pozval Paula, aby ho představil přátelům. Paul byl zpočátku tvrďák, ale když ho Rachel chtěla polidštit, tak se rozbrečel a začal se litovat. S pláčem ale nebyl schopen přestat, takže se s Rachel rozešli. Dle wikipedie hrál Bruce Willis v Přátelích, protože prohrál sázku s Matthew Perrym při natáčení filmu Můj soused zabiják.

 

Tag Jones (herec Eddie Cahill)

Mladík, kterého najala Rachel jako svého asistenta. Jediným kritériem byl ale vzhled, Rachel mu nemohla odolat. Zároveň si s ním ale nechtěla nic začít, protože by mohlo jít o sexuální obtěžování. Nakonec spolu samozřejmě chodili, ale rozešli se v den 30.narozenin Rachel. Ten den totiž Racher rekapitulovala svůj dosavdaní život a dospěla k názoru, že už musí mít děti. Bohužel si ale uvědomila, že Tag není ještě dost dospělý, aby s ním měla děti (bylo mu okolo 25).

 

Gavin Mitchell (herec Dermot Mulroney)

Gavin Mitchell

Gavin pracoval na místě Rachel, když byla na mateřské. To se jí dotklo a protože se bála o místo, vrátila se z mateřské dříve a pracovala s Gavin. Jak už to tak bývá, nakonec to spolu dali dohromady, i když původně to tak nevypadalo.

 

Melissa Warburton (herečka Winona Ryder)

Kamarádka Rachel ze školy. Rachel se "chlubila", že s ní měla jednou na škole poměr, což jí nikdo nevěřil, tak šla Phoebe s Rachel a Melissou na večeři, kde to ale Melissa popřela. Poté ale Melissa podlehla a řekla, že je do Rachel stále zamilovaná a že je ráda, že Rachel do ní taky, jinak by se tím přeci nechlubila...

 

Jack and Erica Bing

Dvojčata které adoptovali Monica s Chandlerem, protože nemohli mít vlastní děti. Erica se jmenuje po své biologické matce, Jack po otci Monicy.

 

Althea

Babička Rosse a Monicy z matčiny strany. Když umírala, udělala to nadvakrát. Poprvé se totiž asi doktor spletl a ohlásil smrt dříve. Jaké pak bylo pro Rosse překvapení, když se s ní (už jako mrtvou) šel rozloučit a ona se pohnula.

 

Fun Bobby (herec Vincent Ventresca)

Fun Bobby (v českém dabingu vyslovován "fan bobík") byl krátkou známostí Monicy Geller. Byl mezi přátelí oblíbený, protože je dokázal vždy rozesmát (i díky tomu, jak mluvil). Poprvé se v seriálu objevil v epizodě první série, na oslavě Nového roku. Zde ale nebyl příliš šťastný, protože mu umřel dědeček. Když přišel na oslavu, hned k němu přišel Joey a v narážce na jeho smutný obličej zavtipkoval:"Páni, kdo umřel?", což "Bobíka" dodělalo. Objevil se i později, když opět začal chodit s Monicou. Ta ale zjistila, že Bobík je veselý jen se sklenkou alkoholu v ruce a lahví v sobě. Když ho donutila přestat pít, stal se z něj nudný týpek.

 

Julio (herec Carlos Gómez)

Krátce chodil s Monicou. Pracoval jako číšník ve stejné restauraci jako Monica. Napsal jí báseň, ze které plynulo, že je (Monica) jako prázdná mísa. Ona to nejprve nepochopila, ale Phoebe jí to vysvětlila. Julio se pak ospravedlňoval tvrzením, že to není o ní, ale o všech amerických ženách obecně.

 

Ethan (herec Stan Kirsch)

Také přítel Monicy. Byl mladší než ona, což se ukázalo jako problém. Nalhal Monice, že chodí na vysokou, ale ve skutečnosti byl středoškolák a Monica byla jeho "první". Veselé je, že i ona mu lhala o svém věku. Přátelé si z ní dělali legraci, jestli mu napíše omluvenku do školy. Monica ho vážně měla ráda, ale věk byl nepřekonatelný problém.

 

Richard Burke (herec Tom Selleck)

Richard Burke

Nejznámější přítel Moniky,kterou velice miloval a pak z ní i zahejbal. Nejdříve chodil s její matkou,ale pak začal chodit s Monikou.Tenkrát to vadilo Chandlerovi,se kterým Monika už zůstala.

Pete Becker (herec Jon Favreau)

Pete Becker

Bohatý přítel Monicy. Aby upoutal její pozornost, dal jí spropitné 20 000 dolarů. Pete zbohatl díky operačnímu systému Woknous. Pozval ji na pizzu do Říma. Monica k němu nejprve nic necítila, ale později ho začala mít ráda. Když byl jejich vztah v nejlepším, Pete se rozhodl stát se "Ultimate Fighting Champion". Bohužel mu ale zápasnictví moc nešlo a protože dostával na frak, Monica se s ním rozešla, nemohla se stále dívat, jak ho stále bijí.

 

Stewart (není známo)

Kdysi chodil s Monicou (ještě před začátkem děje seriálu) a v sedmé sérii si vzal její sestřenici. Ta nepozvala Monicu na svatbu (jen Rosse a jeho doprovod), aby se nepotkala se Stewartem. Monica šla nakonec jako Rossův doprovod, protože si myslela, že ji nepozvali, protože byla tlustá (a dle nich stále byla).

 

Frank Buffay Sr.(herec Bob Balaban)

Frank Buffay Sr.

Biologický otec Phoebe. Objevil se jen v jendé epizodě, ale byl důležitý pro život Phoebe. Když nic jiného, tak jí zpíval píseň na melodii její budoucí skladby Smraďoch.

 

Frank Buffay Jr.(herec Giovanni Ribisi)

Frank Buffay Jr.

Nevlastní bratr Phoebe, syn F.Buffay Sr.. Chvíli jim trvalo, než si přišli na chuť, protože si neměli co říci. Phoebe ho vzala k sobě do práce, na masáž. Frank si ale myslel, že je to bordel a vyjel po jedné masérce. Frank byl zkrátka trochu jednodušší. Zamiloval se do své učitelky, paní Knightové (Mrs.Alice Knight, hrála ji Debra Jo Rupp). Ona ale byla o dost starší a tak nemohli mít děti. Nakonec se vzali a uprosili Phoebe, aby jim porodila dítě (jeho spermie oplodnily vajíčko paní Knightové a to pak dali Phoebe). Celé oplodnění stále 16 000 dolarů a šance byla jen 25 procent. Naštěstí to ale vyšlo a Phoebe porodila trojčata,pojmenovaná Frank Jr.Jr., Leslie a Chandler. Chandler měl být kluk, ale nakonec to byla dívka, což dospělý Chandler těžce nesl, protože mu to připomnělo školku, kdy na něj děti křičely:"Chandler je holka, Chandler je holka".

 

Phoebe Abbott (herečka Teri Garr)

Phoebe Abbott

Biologická matka Phoebe.

 

Duncan (herec Steve Zahn)

Utajený manžel Phoebe. Ostatní ani nevěděli, že je vdaná. Phoebe si Duncana vzala jen proto, aby mohl zůstat v USA (byl Kanaďan). Duncan jí řekl, že je gay, což se ale ukázalo jako lež. Časem se totiž objevil a chtěl se nechat rozvést, kvůli jiné.

 

Roger (herec Fisher Stevens)

Expřítel Phoebe. Byl psychiatr, ale jeho povolání se ukázalo jako problém. Nejprve byl vcelku oblíbený, ale poté začal analyzovat chování osatních přátel. Phoebe si to nejprve nepřipouštěla, ale poté ho pustila k vodě.

 

David (herec Hank Azaria)

David

Jedna z opravdu velkých lásek Phoebe. Povoláním byl fyzik - vědec. Byl poněkud nesmělý a váhavý. Na Nový rok musel (Phoebe mu to dovolila) odjet do Minsku provádět výzkum. Když se nakrátko vrátil, řekl Phoebe, že vypadá jako Lenin. Phoebe velmi těžce nesla jeho opakovaný odjezd.

 

Ryan (herec Charlie Sheen)

Brzy bude více infa

Malcolm (herec David Arquette)

Hrál přítele Uršuly (dvojčete Phoebe), se kterým chodila pak i Phoebe. Bohužel pro ni byl pořád zamilován do její sestry a jejich vztah kvůli tomu skončil. Hrál ho budoucí manžel Courtney Cox (Monicy).

 

Sergei (herec ?)

Jeden z dalších partnerů Phoebe. Byl diplomatem pracujícím pro OSN, ale bohužel neuměl anglicky a tak si na jejich schůzky bral vždy tlumočníka. Aby tlumočníka zabavili, vzala Phoebe s sebou na rande i Monicu. Bohužel pro ně si ale Monica rozuměla s překladatelem více než bylo plánováno.

 

Gary (herec Michael Rapaport)

Přítel Phoebe. Seznámili se poté, co našla jeho služební průkaz (byl policista) a "machrovala" s ním na ulici. Ostatní přátelé si ho docela oblíbili, Gary je vzal i na služební projíždku. Jejich vztah vypadal nadějně, dokonce spolu bydleli. Bohužel ale Gary ráno zastřelil ptáčka na stromě, který zpíval. To byl pro Phoebe konec.

 

Eric (herec Sean Penn)

Eric

Snoubenec Uršuly, který později chodil s Phoebe. Protože ale pohled na ni mu připomínal Uršulu a naštval se, tak aby k tomu nedocházelo, vyndal si kontaktní čočky (Když to Phoebe viděla, zakřičela:"Neoslepuj se!"). Omylem se vyspal s Uršulou, když si myslel, že je to Phoebe.

 

Parker (herec Alec Baldwin)

Brzy bude více infa

 

Mike Hannigan (herec Paul Rudd)

Osudová láska Phoebe. S Mikem se i vzali. Seznámil je Joey, který slíbil najít Phoebe někoho na rande, ale protože zapomněl, zakřičel v kavárně Central Perk jméno Mike a on se ozval. Jako problém se ale ukázala jeho nevole ke svatbě, protože se bál rozchodu. To způsobilo jejich krátké odloučení. Nakonec se ale vzali a chtěli mít i děti. Dle Wikipedie je Mike považován za "Sedmého z Přátel".

 

Angela Del Vecchio (herečka Kim Gillingham)

Jedna z nejvážnějších přítelkyň Joeyho. Chodil s ní přes 3 roky a ona (jak později řekl Joey) neměla za tu dobu jediné narozeniny. Rozešli se za nejistých okolností, ale Joey se k ní chtěl vrátit a pozval ji na večeři. Protože ale ona již měla přítele, vzal s sebou i Monicu a řekl jí, že Angelin přítel je její bratr. V průběhu večeře se ale k sobě měli trochu více než jen sourozenci, což bylo Monice divné.

 

Ursula Pamela Buffay (herečka Lisa Kudrow)

Ursula (Uršula) je dvojče Phoebe. Poprvé se s ní setkáváme, když ji Chandler a Joey potkají v jedné restauraci, kde dělá servírku. Joey se do ní vcelku zamiloval, což se ale nelíbilo Phoebe, protože se bála, že Ursula Joeyho pouze zklame, což se nakonec i stalo. Ursula začala chodit s jiným a Phoebe, aby neranila Joeyho, se za ní vydávala a rozešla se s ním. On ji ale nakonec poznal, když ji políbil. Ursula také hrála v několika pornofilmech a vydávala se za Phoebe.

Kate Miller (herečka Dina Meyer)

Kate Miller

Herečka se kterou hrál Joey v jedné divadelní hře. Přestože chodila s režisérem, vyspala se s Joeym. Druhý den mu ale řekla, že to nic nebylo (poté co dal kopačky mladé herečce). Málem se zhroutila pod tlakem kritik na jejich hru. Joey byl ale ohodnocen jako:"Joey Tribbiani nebyl to nejhorší", což mu udělalo neskutečnou radost. Kate se krátce poté odstěhovala do L.A..

Janine Lecroix (herečka Elle MacPherson)

Janine Lecroix

Janine hrála skutečná topmodelka (však tak taky vypadala :-) ). Janine Lecroix byla novou spolubydlící Joeyho, když se Chandler odstěhoval k Monice. Nutno podotknout, že ji vzal jako spolubydlící jen proto, jak vypadala. Když ji pak představoval ostatním, byl udiven, že je tanečnice, že je z Austrálie a jak se vlastně jmenuje. Janine začala jejich byt zlepšovat různými květinami, obrazy a vonnými kvítky. Joeymu se to zpočátku nelíbilo, ale pak si to zamiloval a začal se chovat jako ženská, což mu jako první řekl Chandler.

Citace
...
Chandler: Urazil jsem tě? Co jsem řekl?
Joey: Nejde o to, co jsi řekl, ale jak jsi to řekl.
...
Joey: Ach můj bože, jsem ženská!!!!

Joey se nakonec dal s Janine dohromady, když spolu šli na natáčení silvestrovského večírku. Dlouho spolu ale nebyli, protože Janine nemohla vystát Chandlera s Monicou.

 

Katie (herečka Soleil Moon Frye)

Pokud si pamatuji dobře, objevila se Katie jen v jednom díle. Byla přítelkyní Joeyho, ale protože do něj neustále boxovala, musel se s ní rozejít. Raději si vzal tehdy pár svetrů navíc, aby necítil její rány.

 

Janice Litman Goralnik née Hosenstein (herečka Maggie Wheeler)

Asi nejbláznivější partnerka Chandlera. Měla hrozný hlas, nepříjemný smích a strašné chování. Její nejčastější hláška "Ach můj božee !" . S Chandlerem se několikrát rozešla a zase dala dohromady. Poprvé se rozešli v páté epizodě, ale Chandler si připadal sám a tak ji pozval na novoroční večírek. Poté se rozlešli a zase je dal dohromady vlastně Joey, který měl rande s holkou, jejíž přítelkyně šla taky a potřeboval pro ni kluka. Jaké překvapení, byla to Janice. Ten den se Chandler s Janice vyspali, ale druhý den jí dal kopačky (na Valentýna, jak taktní). Později si Chandler chatoval s ženou přes internet a když se setkali tváří v tvář, hle Janice. Ona se mezitím již vdala a rozvedla (za Krále postelí - nebo nábytku). Opět se ale rozešli, protože Joey ji nachytal se svým bývalým manželem a řekl to Chandlerovi. Když se s ní chtěl jednou zase rozvést, ale nedokázal jí to říci, lhal že byl přeložen do Jemenu (ulice Jemenská). Ona s ním šla až na letiště a Chandler si musel koupit letenku (2000 dolarů) a odletět. Janice chodila krátce i s Rossem, bylo krásné sledovat reakci Joeyho, když ji zase viděl... Ukázala se i před svatbou Chandlera a Monicy. Ta ji omylem pozvala na svatbu a nevěděla, jak pozvání zrušit. Nakonec Monica lhala Janice a řekla, že k ní Chandler stále něco cítí a proto ji nechce na svatbě. Janice to "pochopila" a potají řekla Chandlerovi, že až se rozvede, ať dá vědět. Málem se vedle ní i nastěhovali, když kupovali nový dům.

 

Aurora (herečka Sofia Milos)

Aurora

Kráska kterou potkal Joey. Nejprve se bál ji oslovit, ale nakonec se odvážil. Když se spolu vyspali, zjistil, že Aurora má muže i milence. Nejprve váhal, ale pak v jejich vztahu pokračovali. Když to řekl ostatním, Ross mu gratuloval, že našel ženu, která je jen na sex, protože vše ostatní už zařídí manžel a druhý milenec. Chandler tak slíznul všechnu smetanu.

 

Kathy (herečka Paget Brewster)

Dívka kterou nejprve sbalil Joey, ale do které se bláznivě zamiloval Chandler. Jako dárek jí chtěl dát první výtisk její oblíbené knížky, ale nakonec dal knihu Joeymu, aby byla od něj. Kathy ale stejně věděla, že je od Chandlera a začala ho mít taky ráda. Dlouho ale nic nebylo, kvůli Joeymu. Nakonec se políbili a Joey se s ní shodou okolností druhý den rozešel. Chandler mu jako úplatek nejprve koupil celé vybavení pro jejich byt a poté se přiznal. Několik dní to vypadalo, že už spolu nikdy nepromluví. Chandler se snažil se stále omluvit, ale Joey byl neoblomný. Nakonec pro něj Joey vymyslel, aby byl 6 hodin zavřený v bedně a přemýšlel o jejich kamarádství. V průběhu toho přišla Kathy a chtěla se s ním rozejít, aby neničila jeho přátelství s Joeym. Joey mu dovolil vylézt a rozchod byl odložen. Kathy pak hrála v divadelní hře vášnivé scény a Chandler se s ní rozešel, protože si myslel, že je mu nevěrná s hercem. Nebyla. Den poté když za ní šel, potkal u ní doma toho herce a byl konec. Chandler se z toho dlouho vzpamatovával.

Susie Moss (herečka Julia Roberts)

Přítelkyně ze školy,kterou osudně potkal Chandler blízko natáčení,kde měla hrát ve filmu opice Marcel.Tehdy ji Chandler odmítl a dokonce ji i ztrapnil před publikem (školní léta),ona mu to vrátila jinak.Dělala,že Chandlera miluje,pak ho pozvala do restaurace a šli pak spolu na pánský záchodky,to Chandler nemohl odmítnout a šel s ní,čekal líbánky a kdo ví .... ale,jak vešli na WC,chtěla aby se svlékl celý do naha,že to bude vzrušující,Chandler se teda svlékl a ona mu v ten moment sebrala všechno oblečení a nechala ho tam nahatého a než odešla,tak prohlásila,že to má za to,co kdysi udělal on jí.V reálu spolu chodili taky.

Carol Willick (herečka Anita Barone, později Jane Sibbett)

První žena Rosse. Chodili spolu od vysoký, ale po pár letech manželství se jejich vztah začal rozpadat. Ross, aby vztah zachránil, doporučil Carol chodit ven a seznamovat se s dalšími lidmi, aby si nepřipadala sama. Když se dozvěděl, že si našla kamarádku Susan, byl šťastný. Jeho radost poněkud opadla, když zjistil, že Susan je lesbička a Carol si to samé uvědomila o sobě. Ještě před tímto zjištěním dokonce Ross přistoupil na sex ve 3 se Susan. Bohužel ale o něj při sexu vůbec nešlo, Carol a Susan si vystačily samy. Ross dlouho nemohl přijít Susan na jméno, změna přišla až když Carol rodila jejich dítě (Rosse a Carol) a Phoebe seřvala Rosse se Susan za to, jak se pořád k sobě chovají. Vlastně díky Phoebe se jejich syn jmenuje Ben. Od té doby vycházeli všichni tři v dobrém, což Ross dokázal i tím, že Carol nedovolil zrušit její svatbu se Susan jen proto, že nepřišli rodiče Carol, a že jí byl oporou.

 

Julie (herečka Lauren Tom)

Julie potkal Ross na vykopávkách v Číně, přestože se vlastně znali od vysoký. Bohužel pro Rosse ji potkal v nejhorší dobu, protože Rachel mu zrovna chtěla říci, že ho taky miluje. Když si Ross a Julie chtěli koupit společného kocoura, Rachel to nevydržela a řekla Rossovi pravdu, což způsobilo jeho rozchod s Julii.

 

Chloe (herečka Angela Featherstone)

Kočka od kopírky s piercingem v pupíku, po které pokukoval Ross, Chandler i Joey. Vyšla si s Chandlerem a Joeyum na diskotéku, kde náhodou potkala zdrceného Rosse, který se právě "rozešel" s Rachel. Problém byl v tom, že Rachel to za definitivní rozchod nepovažovala. Protože si ale Ross myslel opak, vyspal se s Chloe. V několika epizodách se pak opakuje scéna, kdy Ross říká, že se s Rachel rozešli a pak se s Chloe vyspal, zatímco Rachel tvrdí opak.

 

Bonnie (herečka Christine Taylor)

Bonnie

Holka se kterou seznámila Rosse Phoebe. Phoebe se nejprve zeptala Rachel, jestli jí to nevadí. Když jí ale popisovala Bonnie, řekla že byla na večírku ta bez vlasů. Rachel to pochopila tak, že stále nemá vlasy a souhlasila. Bonnie ale vlasy měla a s Rossem si rozuměli, což se Rachel příliš nelíbilo. Když si pak hlavní šestka přátel vyjela do domu na pláži, přijela tam nečekaně i Bonnie a Rachel, aby se jí oddělila od Rosse, jí poradila, aby se nechala zase ostříhat dohola. To zapůsobilo a Ross se s ní rozešel (i kvůli dalším věcem).

 

Emily Waltham (herečka Helen Baxendale)

Brzy bude více infa

 

Jill Green (herečka Reese Witherspoon)

Brzy bude více infa

 

Elizabeth Stevens (herečka Alexandra Holden)

Elizabeth Stevens

Studentka Rosse na univerzitě. Studenti univerzity píšou vždy anonymní hodnocení profesorů, kam Elizabeth napsala, jak je Ross pěkný. Když se Ross dozvěděl od koho to hodnocení je, váhal, jestli s ní má chodit nebo ne.

Citace
...
Joey: Neblbni Rossi, až ti bude 90...
Ross: Já vím, jí bude 80 a ten rozdíl nebude takovej.
Joey: Ne, chtěl jsem říct, že až ti bude 90, můžeš říkat, že jsi chodil s dvacítkou
 

Nakonec spolu chodili. První překážkou jejich vztahu byl otec Elizabeth (hrál ho Bruce Willis), který neměl Rosse příliš v lásce a nechtěl, aby chodil s jeho dceruškou. Otce ale sbalila Rachel a byl klid. Přesto spolu dlouho nevydrželi, protože si Ross uvědomil, že jejich vztah nemá budoucnost a ukončil to.

Mona (herečka Bonnie Somerville)

Mona

Ross se s Monou seznámil na svatbě Chandlera a Monicy. Chtěl se vetřít k ní ke stolu, ale omylem se zapsal ke stolu, kde byly malé děti. Ty ho potom nutily, aby s nima tancoval. Ross souhlasil, protože se chtěl blýsknout před Monou, jaký je dobrák. Přestože si spolu rozuměli, jejich vztah ukončilo těhotenství Rachel, které Ross (otec dítěte) nabídl, aby bydlela s ním. To ale Mona nemohla pochopit a akceptovat a rozešli se.

Charlie Wheeler (herečka Aisha Tyler)

Charlie Wheeler

Paleontoložka se kterou chodil Ross. Původně měl Charlie provést po NY, ale sblížili se více, než čekali. Nejprve ji ale sbalil Joey. Charlie si ale uvědomila, že ji více přitahuje Ross a rozešla se s Joeym. S Rossem se ale také rozešla. Potkala totiž starého přítele Benjamina Hobarta (Greg Kinnear), nositele Nobelovy ceny, a zjistila, že ho stále miluje.

 

Susan Bunch (herečka Jessica Hecht)

Susan Bunch

Lesbická partnerka a později manželka Carol Willick. To ona způsobila, že si Carol uvědomila, že je lesbička. Právě tento fakt ji nemohl Ross dlouho odpustit.

 

Pan Heckles (herec Larry Hankin)

Pan Heckles

Soused Monicy který bydlel o patro níže. Neustále si stěžoval, že Monica a ostatní dělají hluk. Byl to takový podivín, který umřel na infarkt ve chvíli, kdy bušil koštětem do stropu, aby Monica a spol. byli ticho. Odkázal jim veškerý svůj movitý majetek. Když vyklízeli jeho byt, Chandler si uvědomil, že může skončit jako on, sám. Ihned proto zavolal Janice, aby sám nebyl.

 

Estelle Leonard (herečka June Gable)

Estelle Leonard

Agentka Joeyho, která mu sjednávala role a castingy. Joey se u ní jeden čas dlouho neukázal a ona si myslela, že od ní odešel. Tak ho pro jistotu všude pomluvila. V Přátelích snad nebyla scéna, kde byla Estelle bez cigarety. Zemřela v desáté série, kdy již měla pouze 2 klienty (Joeyho a Ala Zeebookera - chlapa, který jedl papír). I to dokazuje jak špatná ve svém oboru byla. Joeymu dokázala stěží sehnat větší role.

 

Marcel

Rossova opice kterou doma choval bez povolení. Nakonec se ho musel zbavit, protože začal být sexuálně agresivní. Poslal ho do zoo v San Diegu, kde ho ale prodali do filmu. Marcel tak hrál nejen v reklamách, ale i po boku Jean-Claude Van Damma. Fascinovala ho píseň The Lion Sleeps Tonight.

 

Kuře a kachna

Kuře a kachna

Domácí miláčci Chandlera a Joeyho. Původně byla jen kachna, kterou přinesl Joey poté, co viděl v televizi pořad o útulcích. Když se Chandler odhodlal ji vrátit, viděl, že jí čeká jen smrt a vzal ji zpět i s kuřetem. Od té chvíli bydleli s nimi v bytě. Oba se o ně starali, dokonce se kvůli nim hádali jako staří manželé. Kuře bylo pojmenováno Yasmine (po herečce z Pobřežní hlídky) a kachna byla prostě Kachna. V šesté sérii umřeli, ale všichni Joeymu řekli, že je poslali na speciální farmu.

 

Nahej tlusťoch

Nahý tlustý muž který bydlel naproti přes ulici od Monicy a ostatní ho pozorovali a dělali si z něj srandu. Protože ho sledovali, jednou si všimli, že se nehýbe. Aby zjistili, jestli žije, Joey spojil čínské hůlky a šťouchli do něj. On žil. Později se odstěhoval a Ross u něj byl (také nahý), aby získal jeho byt. Povedlo se mu to.

 

Citace
...
Joey: Hele, tlustej naháč má u sebe nějakého nahého kamaráda.
Rachel:Ach můj bože, to je náš kamarád. To je nahý Ross.
...

Eddie Menuek (herec Adam Goldberg)

Eddie Menuek

Když se Joey nakrátko odstěhoval do nového bytu, byl Eddie Chandlerovým novým spolubydlícím. Bohužel pro Chandlera se ukázal jako magor. Vyvrcholilo to tím, že ho pozoroval při spaní. Eddieho pak vyhodil, ale on si to nepamatoval. Herec Adam Goldberg měl také poměrně velkou roli v seriálu Joey, který nepřímo navazoval na Přátele.

Alice Knight (herečka Debra Jo Rupp)

Alice Knight

Manželka nevlastního bratra Phoebe.

 

Erica (herečka Anna Faris)

Erica

Biologická matka dětí, které adoptovali Chandler s Monicou.

 

Pan Treeger (herec Michael G. Hagerty)

Pan Treeger

Údržbář v domě,kde bydleli Přátelé. Joey se s ním znal asi nejvíce, protože mu dělal partnerku, když se učil tancovat.

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?