co je to Aloe vera díl 1

Aloe vera (aloe pravá), čeleď Liliaceae

Aloe vera je rostlina řazená mezi sukulenty,za místo jejího původu je označována oblast severní Afriky. První zprávy o jejím využití v medicíně se datují k počátku našeho letopočtu, soudě podle zmínky v už v Novém zákoně.

Současná botanika rozeznává více než 200 druhů aloe, avšak pro své léčivé účinky je z nich využíváno jen několik, přičemž nejznámější je právě Aloe barbadensis (Miller) neboli Aloe vera. S oblibou se využívá k vnitřnímu i vnějšímu použiti, a to jak ve farmaceutickém průmyslu, tak i v kosmetice. Vděčí za to svým širokospektrálním účinkům. V kosmetických přípravcích se výtažky z aloe hojně využívají pro svůj zvláčňující a hydratující účinek. V doplňcích stravy jsou za nejdůležitější označovány obsahem např. mananů, antrachinonů či lektinů apod., které jsou doporučovány při řadě civilizačních a imunitních onemocněni.

Aloe prvá roste v suchém a teplém podnebí a je známa tím, že dokáže přežít i v těch nejextrémnějších přírodních podmínkách. Většina velkých plantáží komerčně pěstované Aloe vera se nachází v USA, v Mexiku, Karibiku, Španělku a Austrálii. 

zdroj: http://prirodnilecba.deg.cz

O autorovi

  • Jméno kity88
  • Bydliště Středočeský kraj
Můj profil

Archiv

Poslední návštěvy