Něco pro kozorohy

Znamení Kozoroha je ovládáno planetou Saturn, která dává lidem narozeným v tomto znamení klid, trpělivost, vytrvalost a ctižádost. Tito lidé jsou schopni vynaložit maximum úsilí na práci, kterou si zvolili, nebo která jim byla zadána. Jsou to lidé příjemní i veselí, ale svou podstatou jsou nesmírně vážní a zodpovědní a všechno, čemu se budou věnovat, bude vycházet z těchto jejich postojů.

Jsou velmi houževnatí a proto většinou dosáhnou to, co chtějí a nic nenechávají náhodě. V obchodě budou dbát na přesně stanovené smlouvy, při vědecké práci na přípravná studia a ani v uměleckých oblastech se nedopustí povrchních projevů. Je zajímavé, že si tito lidé volí většinou ty nejobtížnější úkoly a překážky je spíš zocelují, než by jim působily útrapy. Nikdy jim nevadí začít stejný úkol znovu, dokud nedosáhnou maximálního výsledku. Málokdo se hodí tak dobře pro badatelskou činnost, jako právě Kozorohové.

Jsou to lidé zdrženliví a spolehliví a málokdo dosáhne takovou důvěru jako oni, protože k jejich dobrým vlastnostem patří i takt a mlčenlivost. Jejich soustředěná mysl na vlastní práci jim nedovolí, aby se rozptylovali velkým okruhem přátel, ale pokud někoho přijmou za svého, jsou věrní. Mohlo by se zdát, ľe se jedná o suché patrony, ale v kruhu lidí, který jim vyhovuje, jsou veselými a vtipnými společníky. Jejich humor je duchaplný, protože ani v tom se nedají strhnout k povrchnostem.

Tito lidé jsou plánovití a dovedou zacházet s časem tak, aby dali povinnostem i odpočinku správnou proporci. Kozorohové jsou snášenlivými partnery, ale samota je jim často milejší, než sebepříjemnější společnost. Pokud se někdy zklamali v partnerství, stane se málokdy, že by se pokoušeli o nové. Stejné to je i s manželstvím. Pokud manželský partner Kozoroha nebude respektovat jeho časový rozvrh a bude ho rušit v práci, musí počítat s rozchodem. K jejich záporným stránkám patří pedanterie a kritičnost, kterou častují své okolí, ale nešetří ani sebe.

Kozorohové jsou velmi skromní lidé, které si dovedou zařídit život velmi prakticky, aby neztráceli vzácný čas. Jejich životní vzestup je pomalý, zato úspěchy, kterých dosáhnou budou trvalé.

O autorovi

  • Jméno kocickakt
  • Bydliště Trutnov
  • ahojda,"straším"tu už dlouho,tak se snad to štěstí unaví,a sedne i na mně:-)nejsem dokonalá, ani dokonalost nehledám,jen bych už ráda potkala někoho, na koho je spoleh,ke komu se budu moc vracet,přitulit,povídat si,blbnout..tak písni:-)
Můj profil

Poslední návštěvy