kulinek222

16.Březen 2008

Doprava v Brně (4.)

Výluky tramvajové tratě do Modřic

Z důvodu rekonstrukce silničního mostu nad tramvajovou tratí v Modřicích je v soboty a neděle od 8. března do 6. dubna 2008 vždy 7:00 hodin do 17:00 hodin vyloučen provoz tramvají v úseku Ústřední hřbitov - Modřice. Tramvajová linka 2 je v uvedené době vedena pouze v úseku Židenice, Stará osada - Ústřední hřbitov, smyčka. Náhradní doprava je zajištěna autobusovou linkou x2 v úseku Ústřední hřbitov (zastávka u hlavní brány) - Modřice, smyčka. Autobusy linky x2jedou po obslužné komunikaci a obsluhují zastávky náhradní dopravy.Tramvajové zastávky v úseku Bohunická - Modřice, smyčka nejsou v doběvýluky obsluhovány.

Poslední odjezd tramvaje linky 2 před zahájením výluky od zastávky Ústřední hřbitov do Modřic je v čase 6:37 hod., z Modřic směr Stará osada v čase 6:54 hod.

První odjezd tramvaje linky 2 po ukončení výluky od zastávky Ústřední hřbitov do Modřic je v čase 16:57 hod., z Modřic směr Stará osada v čase 17:19 hod.

V pondělí 24. března 2008 (velikonoční pondělí) nebude provoz linky 2 do Modřic omezen.

 

Rekonstrukce kanalizace v Bosonohách

V důsledku zahájení první etapy rekonstrukce kanalizace a komunikací na ulici Pražské v Bosonohách jsou od 11. března 2008 na dobu asi 4 měsíců provedeny následující změny v organizaci autobusové dopravy:

Linky 69 a 96 jsou od zastávky Skalní odkloněny na Bosonožské náměstí, kde je v blízkosti kaple přeložena konečná zastávka Bosonohy, u křižovatky ulice Pražská a Bosonožského náměstí je zřízena obousměrná zastávka Pražská. Linky 69 a 96 zcela vynechávají zastávku Hoštická.

Regionální linky 401 a 402 mají jako výchozí konečnou ve Starém Lískovci zřízenou zastávku Osová (na komunikaci přilehlé tramvajové zastávce linek 5 a 8 – společná s linkami 403 a 404). Vybrané spoje linky 401 v pracovních dnech jedou z Osové přes zastávku Pod nemocnicí a dále expres přímo do Ostrovačic (vynechávají všechny zastávky ve Starém Lískovci, Bosonohách, Troubsku i Popůvkách !). Linka 402, linka 401 v nepracovních dnech a vybrané spoje této linky v pracovních dnech pojedou od zastávky Osová po trase a zastávkách linky 403přes Ostopovice k zastávce Troubsko, Nová a do Bosonoh k zastávceHoštická (přeložena ke křižovatce ulic Troubská a Pražská) a dále posvé trase. S ohledem na odklonovou trasu je omezen počet spojů linky 403 v úseku Starý Lískovec, Labská – Ostopovice, smyčka. Linky 401 a 402 při této etapě výluky zcela vynechávají zastávky v úseku Starý Lískovec, Kyjevská až Bosonohy, Skalní (Pražská). Přestup mezi tramvajovými linkami 5, 8 a linkami 401 a 402 je možný pouze v zastávce Osová !

 

Rekonstrukce kanalizace bude pokračovat dalšími etapami, přičemž sepro linky 69 a 96 předpokládá výše uvedené opatření minimálně na dobu 1roku. U regionálních linek IDS 401 a 402 budou trasy upravovány v každéetapě.

 

Výluka tramvají do Obřan

Z důvodu rekonstrukce inženýrských sítí a komunikací probíhá od 15. ledna 2008 přibližně na dobu 1 roku výluka tramvajové dopravy do Obřan. Linka 4 je trvale ukončena ve smyčce Maloměřický most. Náhradní dopravu zajišťuje stávající autobusová linka 75,která jede v úseku Židenice, kasárna – Maloměřický most ve směru doObřan přes zastávku Tomkovo náměstí (vynechává tak zastávku Karlova),doplněná o náhradní autobusovou linku x4 v trase Tomkovo náměstí – Obřany, Babická.

 

Uzávěra ulice Jílkovy

V důsledku rekonstrukce inženýrských sítí a komunikací probíhá od 13. února 2008 přibližně na dobu 10 měsíců uzavírka pro veškerou dopravu na ulici Jílkově v Židenicích. Autobusová linka 64je po dobu uzavírky vedena mezi zastávkami Uzavřená a Geislerovaobousměrně ulicemi Šámalovou a Geislerovou, čímž vynechává zastávkyJílkova, Mošnova a Buzkova.

 

Rekonstrukce ulice Rašínovyje

Z důvodu rekonstrukce Rašínovy ulice přibližně do konce měsíce června 2008 (termín ukončení ze strany dodavatele stavby prodloužen) jezdí tramvajová linka 4v úseku Komenského náměstí – Malinovského náměstí trvale ve směru doMaloměřic ulicemi Husovou a Nádražní, v opačném směru do Masarykovyčtvrti ulicí Rooseveltovou.  

 

Uzavírka části ulice Purkyňovy

V důsledku pokračování výstavby komunikací mimoúrovňové křižovatkyPurkyňova – Hradecká a souvisejícího budování prodloužení tramvajovétratě je přibližně do konce měsíce dubna 2008 tramvajová linka 13v provozu pouze v úseku Juliánov – Královo Pole, Červinkova. ZastávkaTechnické muzeum je po dobu výluky obsluhována pouze okružníautobusovou linkou 53 v rámci její stávající trasy. Noční autobusová linka 93je v úseku Skácelova – Podnikatelská odkloněna ulicí Hradeckou, vesměru na Kolejní tak linka 93 vynechává zastávky Červinkova a Technickémuzeum.

 

Provoz dopravy o Velikonocích

Ve dnech 20. a 21. března 2008 budou na všech základních a středních školách velikonoční prázdniny.V těchto dnech pojedou městské linky IDS JMK podle běžných jízdníchřádů pro pracovní dny, nepojedou však zvláštní autobusové školní spoje.Na regionálních autobusových linkách IDS JMK (čísla linek vyšší než100) nepojedou vybrané spoje označené příslušnou inverzní značkouuvedenou v jízdních řádech.

Na velikonoční pondělí 24. března bude doprava vedena podle jízdních řádů platných pro neděle(státem uznaný svátek). U regionálních linek IDS JMK doporučujemevěnovat pozornost omezením některých spojů označených příslušnýmiinverzními značkami.

 

Přechod na letní čas

V noci ze soboty 29. března na neděli 30. března 2008se opět zavádí letní čas. V čase 2.00 hodiny zimního času se hodinkyposunou dopředu na 3.00 hodiny letního času. Uskuteční se tedy o jednospojení nočních autobusových linek méně.

Autor: kulinek222 v 20:58 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář