kulinek222

14.Duben 2008

Doprava v Brně (5.)

PROBÍHAJÍCÍ VÝLUKY

Rekonstrukce kanalizace v Bosonohách

V důsledku zahájení první etapy rekonstrukce kanalizace a komunikací na ulici Pražské v Bosonohách jsou od 11. března 2008 na dobu asi 4 měsíců provedeny následující změny v organizaci autobusové dopravy:

Linky 69 a 96 jsou od zastávky Skalní odkloněny na Bosonožské náměstí, kde je v blízkosti kaple přeložena konečná zastávka Bosonohy,u křižovatky ulice Pražská a Bosonožského náměstí je zřízena obousměrnázastávka Pražská. Linky 69 a 96 zcela vynechávají zastávku Hoštická.

Regionální linky 401 a 402 mají jako výchozí konečnou ve Starém Lískovci zřízenou zastávku Osová(na komunikaci přilehlé tramvajové zastávce linek 5 a 8 – společná slinkami 403 a 404). Vybrané spoje linky 401 v pracovních dnech jedou zOsové přes zastávku Pod nemocnicí a dále expres přímo do Ostrovačic(vynechávají všechny zastávky ve Starém Lískovci, Bosonohách, Troubskui Popůvkách !). Linka 402, linka 401 v nepracovníchdnech a vybrané spoje této linky v pracovních dnech pojedou od zastávkyOsová po trase a zastávkách linky 403 přes Ostopovice k zastávceTroubsko, Nová a do Bosonoh k zastávce Hoštická (přeložena kekřižovatce ulic Troubská a Pražská) a dále po své trase. S ohledem naodklonovou trasu je omezen počet spojů linky 403 v úseku Starý Lískovec, Labská – Ostopovice, smyčka. Linky 401 a 402 při této etapě výluky zcela vynechávají zastávky v úseku Starý Lískovec, Kyjevská až Bosonohy, Skalní (Pražská). Přestup mezi tramvajovými linkami 5, 8 a linkami 401 a 402 je možný pouze v zastávce Osová!

Rekonstrukce kanalizace bude pokračovat dalšími etapami, přičemž se pro linky MHD 69 a 96 předpokládá výše uvedené opatření minimálně na dobu 1 roku. U regionálních linek IDS 401 a 402 budou trasy upravovány v každé etapě.

Výluka tramvají do Obřan

Z důvodu rekonstrukce inženýrských sítí a komunikací probíhá od 15. ledna 2008 přibližně na dobu 1 roku výluka tramvajové dopravy do Obřan. Linka 4 je trvale ukončena ve smyčce Maloměřický most. Náhradní dopravu zajišťuje stávající autobusová linka 75,která jede v úseku Židenice, kasárna – Maloměřický most ve směru doObřan přes zastávku Tomkovo náměstí (vynechává tak zastávku Karlova),doplněná o náhradní autobusovou linku x4 v trase Tomkovo náměstí – Obřany, Babická.

Uzávěra ulice Jílkovy

V důsledku rekonstrukce inženýrských sítí a komunikací probíhá od 13. února 2008 přibližně na dobu 10 měsíců uzavírka pro veškerou dopravu na ulici Jílkově v Židenicích. Autobusová linka 64je po dobu uzavírky vedena mezi zastávkami Uzavřená a Geislerovaobousměrně ulicemi Šámalovou a Geislerovou, čímž vynechává zastávkyJílkova, Mošnova a Buzkova.

Rekonstrukce ulice Rašínovy

Z důvodu rekonstrukce Rašínovy ulice přibližně do konce měsíce června 2008 (termín ukončení ze strany dodavatele stavby prodloužen) jezdí tramvajová linka 4v úseku Komenského náměstí – Malinovského náměstí trvale ve směru doMaloměřic a Obřan ulicemi Husovou a Nádražní, v opačném směru doMasarykovy čtvrti ulicí Rooseveltovou.

Uzavírka části ulice Purkyňovy

V důsledku pokračování výstavby komunikací mimoúrovňové křižovatkyPurkyňova – Hradecká a souvisejícího budování prodloužení tramvajovétratě je do konce měsíce dubna 2008 tramvajová linka 13v provozu pouze v úseku Juliánov – Královo Pole, Červinkova. ZastávkaTechnické muzeum je po dobu výluky obsluhována pouze okružní autobusovou linkou 53v rámci její stávající trasy. Noční autobusová linka 93 je v úsekuSkácelova – Podnikatelská odkloněna ulicí Hradeckou, ve směru naKolejní tak linka 93 vynechává zastávky Červinkova aTechnické muzeum. Informace ke změnám po ukončení výluky naleznete včásti Ostatní změny v dopravě.

PŘIPRAVOVANÉ ZMĚNY A VÝLUKY

Výluka tramvají a trolejbusů do Masarykovy čtvrtě

V důsledku výkopových prací při rekonstrukci inženýrských sítí na křižovatce ulic Úvoz a Údolní v sobotu 19. dubna a v neděli 20. dubna 2008 bude vyloučen provoz tramvají a trolejbusů do Masarykovy čtvrtě. Tramvajová linka 4 bude vedena pouze v úseku Maloměřický most – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží a do smyčky Nové sady. Náhradní doprava bude zajištěna autobusovou linkou x4na trase Malinovského náměstí – Česká – Náměstí Míru, v opačném směruNáměstí Míru – Šilingrovo náměstí – Hlavní nádraží. Trolejbusy nalinkách 38 a 39 budou nahrazeny autobusy. Podrobnější informace k tétovýluce včetně přeložení zastávek a objížďkových tras budou zveřejněnyaktuálně na internetových stránkách www.dpmb.cz, v tisku a prostřednictvím vývěsek na zastávkách

Výluka tramvajové tratě v Líšni

Z důvodu opravy tramvajové tratě v Líšni bude v sobotu 26. dubna 2008 od ranních výjezdů do ukončení prací (předpoklad do 15:00 hodin) vyloučen provoz tramvají v úseku Novolíšeňská – Líšeň, Mifkova. Tramvajová linka 8 bude v uvedené době vedena pouze v úseku Starý Lískovec – Novolíšeňská. Náhradní doprava bude zajištěna autobusovou linkou x8 v úseku Novolíšeňská – Líšeň, Mifkova (náměstí Karla IV.) a také posilovou linkou P78na trase Stará osada – Horníkova – Velká Klajdovka – Líšeň, Jírova.Tramvajové zastávky Masarova, Kotlanova, Jírova a Mifkova nejsou v doběvýluky obsluhovány.

Výluka tramvají v Bystrci

Z důvodu výměny kolejnic, opravy tramvajové tratě a výměny výhybek bude v neděli 27. dubna 2008 od 0:00 do 15:00 hodin vyloučen provoz tramvají v úseku Vozovna Komín - Bystrc, Ečerova. Tramvajová linka 1 bude v provozu pouze v úseku Řečkovice – Vozovna Komín, linka 3 bude v provozu pouze v úseku Stará osada – Vozovna Komín a linka 11 bude v provozu pouze v úseku Lesná, Čertova rokle – Vozovna Komín. Náhradní dopravabude zajištěna autobusovou linkou x1 po trase Vozovna Komín – Podlesí –Zoologická zahrada – Rakovecká – Bystrc, Ečerova. Tramvajové zastávky vúseku Svratecká – Ečerova nebudou v době výluky obsluhovány, linka x1obslouží zastávky náhradní dopravy. Vzhledem ke změnám v obězíchvozidel na linkách 1, 3 a 11 není možné dodržet garantované časyodjezdů nízkopodlažních vozidel zveřejněné v jízdních řádech. Oodjezdech těchto vozidel se prosím informujte na telefonním čísle 5 4317 4317.

Výluka tramvajové tratě na Vídeňské ulici

V důsledku opravy kolejí na ulici Vídeňské bude od 7:00 hodin v sobotu 3. května 2008 nepřetržitě do 15:00 hodin v neděli 4. května 2008 vyloučen provoz tramvají v úsecích Václavská – Modřice a Mendlovo náměstí - Krematorium. Tramvajová linka 2 bude v uvedené době vedena pouze v úseku Stará osada – Václavská a dále odklonem přes Mendlovo náměstí do Pisárek. Linka 5pojede v úseku Moravské náměstí – Krematorium obousměrně po odklonovétrase ulicemi Rooseveltovou – Nádražní – Renneskou. Tramvajová linka 6 bude vedena pouze v úseku Královo Pole, nádraží – Mendlovo náměstí. Náhradní doprava bude zajištěna autobusovou linkou x2na trase Mendlovo náměstí – Celní (zde možnost pěšího přechodu kzastávce Vsetínská na linky 5 a 8 směr Starý Lískovec) – Ústředníhřbitov – Modřice, smyčka. Tramvajové zastávky v úseku Hluboká –Modřice, smyčka nejsou v době výluky obsluhovány, autobusová linka x2obslouží zastávky náhradní dopravy. Vzhledem ke změnám v obězíchvozidel na linkách 2 a 6 není možné dodržet garantované časy odjezdůnízkopodlažních vozidel zveřejněné v jízdních řádech. O odjezdechtěchto vozidel se prosím informujte na telefonním čísle 5 4317 4317.

Krátkodobá omezení – Brněnské běhy 2008

V sobotu 3. května 2008 se v ulicích města Brna uskuteční další ročník běžeckých závodů pod souhrnným názvem Brněnské běhy. V této souvislosti dojde cca v době od 14:30 do 17:00 hod.ke krátkodobým omezením  provozu v místech křížení trasy hlavníhozávodu (Brněnský ˝ maratón) s linkami MHD se zdržením jednotlivýchvozidel do 10 minut. Jedná se především o úseky v ulicích Nádražní,Nové sady, Poříčí, Křížkovského a Hlinky. Navíc v době od 13:00 do cca 17:00 hod. budou okružní autobusové linky 44 a 84odkloněny v úseku Mendlovo náměstí – Křídlovická ulicemi Václavská –Hybešova – Nové sady. Na odklonové trase obslouží náhradou zastávkuVáclavská a zastávka Křídlovická bude přeložena k zastávce linky 60.

Zahájení plavební sezóny na přehradě

V sobotu 19. dubna 2008 proběhne od 9:30 hodin vareálu lodní dopravy v Bystrci slavnostní zahájení plavební sezóny naBrněnské přehradě. Součástí zahajovacího ceremoniálu bude, mimo jiné, idefilé všech lodí na hladině jezera. Od 10:30 hodin bude zahájenapravidelná plavba pro veřejnost:

- první odjezdy z Bystrce: 10:30 posilový spoj dozastávky Rokle – 10:45 posilový spoj do zastávky Hrad Veveří – 10:45pravidelný spoj do Veverské Bítýšky – a dále dle platného jízdního řádupro sezónu 2008

- první odjezdy směr Bystrc: 11:15 ze zastávkyRokle – 11:40 ze zastávky Hrad Veveří – 12:05 pravidelný spoj zVeverské Bítýšky – a dále dle platného jízdního řádu pro sezónu 2008

Mezinárodní stavební veletrh

Ve dnech 22. až 26. dubna 2008 se na brněnském výstavišti uskuteční tradiční Mezinárodní stavební veletrh. Doprava k výstavišti bude zajišťována kromě pravidelných linek i mimořádnými posilovými linkami:

Výchozí zastávkou posilových linek P1 a P2 z Pisárek směr centrum je zastávka Lipová.

Součástí vstupenek na uvedenou veletržní akci je oddělitelný kupón,který v den označení platí jako jízdenka na tramvaje, trolejbusy aautobusy v tarifních zónách 100 a 101 do 24.00 hodin.

Provoz dopravy v období svátků

Ve dnech 1. a 8. května 2008 bude doprava vedena podle jízdních řádů platných pro SOBOTY.U regionálních linek IDS JMK doporučujeme věnovat pozornost omezenímněkterých spojů označených příslušnými inverzními značkami.

Ve dnech 2. a 9. května 2008 bude s ohledem napředpokládané výrazné snížení poptávky po přepravě ve městě Brně provozna linkách číslo 1 až 84 omezen. V těchto dnech bude platit jízdní řáduvedený ve sloupcích PRACOVNÍ DNY – PRÁZDNINY arovněž nepojedou zvláštní autobusové školní spoje. Na regionálníchautobusových linkách IDS JMK (čísla linek vyšší než 100) bude dopravavedena podle jízdních řádů pro běžný pracovní den.

Autor: kulinek222 v 16:40 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář