m1c4a1ův metablog

Stránky slouží jen jako redirect na můj skutečný blog.
 
02.Leden 2009
S libimseti to jde z kopce
Na libimseti se pohybuju už dost let, letos to bude 6. rok. Zezačátku to tu bylo fajn, server sloužil k hodnocení fotek, občas nějakej chat... Ambice ale šly dál a postupně se to tu vyvinulo v portál s hrami, chatem, diskuzemi, spolužáky atd. atd.
Problém je však v nedotaženosti a nedoladěnosti serveru. Je tu spousta chyb, před pár měsíci i médii proběhla aféra s tisíci uniklými fotkami ze zaheslovaných alb. Teď jeden chlapík psal, že se mu to povedlo znova. Děravé jak řešeto. Úplně vidím ten kód, nevyescapované SQL proměnné, náchylnost k XSS apod. Další věc, která poslední týdny dost obtěžuje uživatele, je neustálá padavost systému. Hlášku "Pozor, pozor, něco se stalo..." znají snad všichni. Že se občas neobjeví text v diskuzích nebo nejde vůbec vložit příspěvek, to už je méně podstatné.
K diskuzím mám ještě další výtky. Administrátoři se rozhodli k celkem radikálnímu a nepříjemnému kroku - k cenzuře a téměř bezhlavému mazání diskuzí. Založíte diskuzi, jejíž téma před několika dny bylo nezávadné, a během pár minut je smazána. Namísto mazání diskuzí by měli doladit systém diskuzí, který tu už je: povolit známkování příspěvků a uživatelů, umožňovat autorovi diskuze mazat příspěvky, zákaz vstupu jednotlivcům, neumožňovat zakládat diskuze novým uživatelům (fake profily, vytvořené jen pro provokace), v případě mazání diskuzí napsat důvod, proč tomu tak je (diskuzí není zas tak moc, jako vkládaných fotek, takže by se to mělo dát zvládat).
Ať si na to libimseti pořídí placené moderátory, co to budou dělat 8 hodin denně a ne uživatele, kteří za hodiny čistého času schvalování dostanou VIP a za pár desítek tisíc schválených fotek tričko.
Chápu, že chce libimseti zamezit perverzním a závadným diskuzím, o tom žádná. Že nechce, aby vznikaly duplicitní diskuze. Problém je, že když někdo napíše něco do starší diskuze, ta se v aktuálních ani neobjeví, takže se vyplatí založit novou. Proto vznikají desítky či stovky diskuzí za hodinu. I tomu by pomohlo moderování diskuzí, které jsem popsal výše. Podívejme se na moderní diskuzní servery, jako te třeba známý nyx, kam taky chodí tisíce lidí a vcelku bez problémů.

No... tak jsem si vylil srdéčko, uvidíme, jak dlouho vydrží tento příspěvek v blogu a vůbec můj profil. :-)
autor m1c4a1 18:23  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domů
 
O autorovi


Jméno: m1c4a1
Bydliště: Brno-venkov
O mně: I'm just the lonely loner on a lonely road. Alone.
Můj profil

Šablonu vytvořil
Free Blogger Templates