RODINA FLANDERSPVÝCH | SIMPSONOVI

Maude Flandersová Žena Neda a matka Toda a Roda, stejně věřící jako její manžel. Stará se o svou rodinu a pomáhá ve společném obchodě pro leváky. Bohužel v jedné z pozdějších serbií tragicky zemře při pádu z tribuny spriengfieldského stadionu, když ji zasáhne vystřelené tričko, které mělo zasáhnout objemné břicho Homera Simpsona. Nic jiného se o ni říct nedá, jelikož se v seriálu moc neobjevuje.

 

Ned Flanders Velice zbožný soused rodiny Simpsonových. Jeho žena Maude a děti Tod a Rod jsou stejně zbožní a praštění jako on (nechci nějak urážet věřící,ale mrkněte se někdy na nějaký díl a uvidíte sami). Mezi jeho záliby patří chození do kostela každou neděli, různé dobročinné akce, pomáhání chudým a jiné další věci co dělají věřící lidé. Vlastní obchod pro leváky, kde najdete jak už samotný název napovídá, věci jen pro leváky. Nikdy ho neuvidíte, že by klel nebo podporoval násilí. Zůstává klidný i když si Homer od něj pořád půjčuje (nebo někdy i krade) věci a pak je ničí nebo nevrací. Typický slušňák, co věří v boha.


 

Rod Flanders Starší syn Neda a Maude a bratr Toda. Hraje křesťanské hry a má také takové hračky.Když nastanou chudé Vánoce u Flandersů je štěstím bez sebe. Takový malý trhlý křesťan jako jeho otec. Zajímavé je, že nechodí do školy a je zřejmě vyučován doma.

Tod Flanders Mladší bratr Roda a syn Neda a Maude. Co na to říct, je úplně stejný jako jeho bratr Rod, akorát mladší.