beyonce-životopis   17.Červen 2007


Datum narození:04.09.1981

Místo narození:Houston, Texas, USA

Znamení:Panna

Beyoncé Knowles začala svou hereckou kariéru v sedmi letech, když potkala LaTaviu Robersonovou na konkurzu pro dětskou skupinu. Její sestřenice Kelly Rowland se k nim brzy přidala. Nakonec bylo trio mladých zpěvaček doplněno o čtvrtou členku LeToyu Luckett a tak se pomalu formovala dívčí skupina Destiny's Child. Vedoucí Music World Management's Matthew Knowles, který je otcem Beyoncé a zákonný opatrovník Kelly se stal jejich manažerem.

Dívky prošly přes různé hudební styly a pěvecké směry, až se oficiálně v roce 1995 rozhodli prorazit jako Destiny's Child. Po několika vystoupeních v okolí Houstonu, se skupina objevila v populárním televizním pořadu pro hledání nových talentů "Star Search" (Hledání hvězd). Přestože nevyhrály soutěž, podařilo se jim získat smlouvu s Columbia Records.

Jejich prvním hitem byl singl "No, No, No", který vydaly v listopadu 1997. Stejný rok přišlo na svět první album a jmenovalo se Destiny's Child. Album mělo obrovský úspěch v Evropě a proto zde skupina uskutečnila velké turné. Jestliže se o prvním albu dalo říct, že bylo poměrně úspěšné, tak o druhém se muselo říct, že bylo obrovským trhákem. Album "The Writing's On the Wall" (1999) se stalo 8x platinové v USA, získalo 2 nominace na Grammy a celosvětově se ho prodalo více než 10 miliónů. Z alba se použily písničky pro soundtracky k filmům Proč se blázni zamilují "Why Do Fools Fall In Love?" a Romeo musí zemřít "Romeo Must Die".

Přestože se skupina zdála jako dokonalá, která nemá žádné problémy, opak byl pravdou. V březnu 2000 členky LeToya Luckett a LaTavia Roberson oznámily, že opouštějí skupinu. Později se ukázalo, že obě členky byly nespokojeny s manažerem Matthewem Knowlesem. Přesto se skupina snažila zachovat celistvost a proto tyto dvě členky byly nahrazeny Michelle Williamsovou a Farrah Franklinovou.

Právě, když se zdálo, že Destiny's Child má své problémy za sebou, tak Farrah Franklinová po 5 měsících skupinu opustila. Nakonec teda skupina zůstala ve třech a dokončila své třetí album Survivor (2001). Úspěch tohoto alba byl vyrovnaný s předchozím a stalo se celosvětově multi-platinové.

Beyoncé také začíná svou hereckou kariéru nejprve v televizním filmu "Carmen: A Hip Hopera" a následně ve filmové komedii Agent003 "Austin Powers in Goldmember".

napsal/a: misa1314 14:33 | beyonce Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář