laska

06.Listopad 2007

 Přátelství může skončit láskou, ale láska nikdy nemůže skončit přátelstvím.

 


» Když už nevíte, jak dále, koukáte bezhlavě do zdi a přemýšlíte se sluchátky a smutnou hudbou, je pravý čas na slova PROMIŇ...
 


» ONA: miluju tě!... ON: já tebe mám rád... ONA: rád? ale já tě miluju... ON: mám tě rád, protože jsem tě miloval... ONA: proč mě nemiluješ? tak jako miluju já tebe?... ON: Miluju jinou... ONA: a miluje tě ta jiná tak, jako já?... ON: nevím... ONA: to nebude klapat... ON: bude... ONA: ale až se budeš chít vrátit, tak už tu nebudu... ON: nebudu se vracet... ONA: otočila se a s pláčem odešla... ON: za dva roky začal litovat, že svoji jedinou lásku nechal odejít.
 


» Láska nejde popsat... pro každého obsahuje něco jiného... je to nepopsatelný pocit, kdy se vaše srdce rozbuší... po čele vám teče pot a začnete koktat, ale nejhorší je pocit bezmoci, když lásku ztratíte... nohy se vám klepou... nevíte, co máte dělat... jen tak sedíte a koukáte a vzpomínáte... mažete sms-ky... snažíte se smazat všechny vpomínky, ale ony se vrací... a nedají vám pokoj... a stále se vtírají a vy už nemůžete dál... začnou se vám třást i ruce, v očích naběhnou slzy a pořád si promítáte vzpomínky se slovy Proč? Proč jsem to tak udělal/a, můžu za to? Kdyby... kdyby je slovo zármutku, vyčítání sama sebe... kdybych to nedělala... co by se stalo?... kdybych si vybrala ho! kdybych mu nedávala ty kopy...KDYBY JE SLOVO, které bychom si měli vymazat ze slovníku... protože KDYBY ho nebylo, nebyly by výčitky... kdyby nebyly výčitky, nebylo by zklamání... kdyby nebylo zklamání, nebylo by zbytečných slz... a kdyby nebylo zbytečných slz, žili bychom si štasně a spokojeně... Ale na to zapomeňtě, protože slovo kdyby použijete za svůj život ještě mnohokrát!
 


» Žij okamžikem - ten okamžik se už nidky nebude opakovat!
 


» Nejbolestnější je vedle někoho sedět, jen tak letmo se ho dotýkat, plakat pro něj po nocích a vědět, že ho nikdy nemůžeme mít.
 


» Přátelství ženy k muži je slepá ulička, do které je vehnalo zklamání v lásce.



» Nekráčej přede mnou, možná za Tebou nepůjdu. Nekráčej za mnou, možná Tě nedokážu vést. Kráčej vedle mě a buď můj přítel.
 


» Přátelství, láska, všechno mizí, zbude nám jen bolest, trpký lék, po létech jsme si cizí a zbylo jen pár vzpomínek.
 


» Žádná bolest se nesnáší hůř, než vzpomínky na štěstí v době neštěstí.
 


» Nevěř tomu, kdo říká: ,,Miluji Tě", ale tomu, kdo v slzách říká: "Miluj Mě!".
 


» Pravá láska nemá šťastný konec; pravá láska nemá žádný konec.
 


» Kdo ví, jakou cenu má láska? Jenom ten, kdo miluje, a ten, koho nikdo nemiluje.
 


» Co dělá opravdové přátelství a ještě spíš šťastný svazek manželský, tak rozkošným, je rozšíření vlastního já, a to na pole, které nelze u jednotlivce vytvořit žádným uměním na světě. Dvě duše, které se spojí, nespojí se nikdy docela tak, aby mezi nimi ještě vždy nezůstal výhodný rozdíl, který činí sdílnost tak příjemnou.
 


» Krásná žena neobdařená duševní živostí nemá kromě svých tělesných půvabů nakonec nic, co by milenci poskytla. Lidé, kteří se domnívají, že žena nedovede učinit muže po celých čtyřiadvacet hodin dne stejně šťastným, nikdy nepoznali žádnou Henriettu. Radost vrchovatě naplňující mou duši byla snad ještě větší, když jsem s ní ve dne rozmlouval, než když jsem ji v noci objímal.
 


» Cožpak se milenci dívají na měsíc, když jsou u svých milenek? Naštěstí ne, leda když je začínají nudit. Mílenci spolu nepláčou; neskládají hymny na nekonečnost a málo se věnují rozjímání. Hodiny opravdu rozkošné prchají velmi rychle a jsou vyplněny jinak.
 


» Sám nezůstane ten, kdo nemá přátele, ale ten, kdo nedokáže milovat!
 


» Bolí mě být s tebou, ale i bez tebe! Raději budu však trpět s tebou, než pro tebe!
 


» Važ si toho, co máš! Nikdy nevíš, co se může stát...
 


» Láska je jako motýl... Když se jej budeš snažit chytit, odletí, když ale v klidu vyčkáš, sám ti usedne v dlaních... Musíš ale dávat pozor, abys jej neuchopil příliš silně, jinak setřeš kouzelný prach na jeho křídlech a on už nikdy nebude moct létat...
napsal/a: music-girl 11:08 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář