« Domů | Duchovní zákony » | Kontakt » | Léčení na dálku »

Duchovní zákony

Duchovní zákony

Většina lidí pohlíží na život jako na boj. Život ale není boj, nýbrž hra. Je to však hra, kterou nelze úspěšně hrát bez znalosti duchovních zákonů.

Výňatky z knihy Kurta Tepperweina-Duchovní zákony

Více o duchovních zákonech naleznete zde: http://nightlife.blue4net.cz/clanky/duchovni-zakony

Zákon příčiny a důsledku

Veškeré dění na tomto světě podléhá principu příčiny a důsledku. Veškeré viditelné stvoření je, jak už název napovídá, působení, za nímž vždy stojí nějaký stvořitel, jehož vůle se tak projevuje. Kde je stvoření, musí být vždy stvořitel, neboť zákon říká:“Nic nepochází z ničeho.“

Vždy existuje spojitost mezi tím, co bylo, a tím, co následuje. Veškeré dění se řídí zákonem příčiny a následku. To, čemu říkáme náhoda, je pouze výrazem skryté, neznámé příčiny, nikdy se nic neděje bezdůvodně. Můžeme samozřejmě dělat, co se nám zachce, ale v podstatě nemůžeme jen tak „chtít co chceme.“ I pro naši vůli totiž existuje příčina , která se sestává z vlivu okolního prostředí, z mínění, zkušeností a okolností, a ty všechny také mají svou příčinu. Přesto máme v každém okamžiku svého života možnost do tohoto řetězce zasáhnout, změnit působení nebo také vytvořit novou příčinu. Mimo tento zákon však nic neexistuje a nic se neděje v rozporu s ním.

Zákon sám nemá žádnou svobodu rozhodování o tom, co chce vyvolat. Říká jen:“když stvořitel udělá tohle, stane se tohle, když udělá tamto, stane se tamto.“ Zákon je věrným služebníkem stvořitele a každý následek svou kvalitou a kvantitou odpovídá právě přesně své příčině.

Žádná náhoda neexistuje, neboť i ta podléhá zákonu příčiny a následku. Náhoda je to, co se mi na základě toho, jaký jsem, přihodí. Náhoda , štěstí jsou pouze označení pro nepoznané souvislosti. První a poslední příčinou zaveškerým zdáním je vždy ona tvořivá síla, které říkáme Bůh. Stvoření existuje tak dlouho, dokud neskončí působení poslední příčiny.

Působení zákona příčiny a následku vnímáme nejcitelněji, když se nám projeví jako osud.

Zákon energie

Neexistuje nic kromě energie. Všechno co je, je energie.

Je velmi důležité, abychom energii chápali nejen v úzkém fyzikálním smyslu. Také my lidé vytváříme energetická pole a jsme jednotkami informací. Lidé, věci okolnosti,situace, myšlenky, pocity, to všechno jsou projevy různých vibrací energie.

Všechno má svůj původ v jedné jediné energii, v praenergii. Na začátku je tato energie čirým potenciálem. Tím, že se tento potenciál dá do pohybu, dostane se do vibrací a tyto různé vibrace nabírají nekonečně mnoho rozmanitých podob.

Od určitého stupně vibrací se tato energie pak manifestuje jako hmota. Polarity jsou pouze špičky, krajní energetické výkyvy. Zvláštní formou vibrací je rytmus. Energie jakožto prvotní výraz skutečnosti a reality je to, co se stane, když se energie uvede do činnosti.

Dokonce i věda se shoduje na tom, že všechno je energie. Energie se nemůže ztratit. Může se jen přeměnit na něco jiného.

 

To je všeobecně známo jako „zákon o zachování energie“.

 

Zákon energie tedy zní: Všechno je energie, neexistuje nic jiného kromě energie. Energie má neomezený potenciál. Vše, co se projevuje, je projevem jedné energie, a každou formu lze přeměnit na jinou.

Pochopení zákona energie je důležité pro každý akt procesu stvoření.

-Učíme se přeměňovat energie v jejich formě projevu.

-Učíme se projevovat energie, vytvářet věci a události z myšlenek  (jedna z forem energie)

-Učíme se vytvářet z nekonečného (energetického) potenciálu stvoření, abychom tento proces mohli dále rozvíjet.

Jestliže tedy jsem energie, jsem věčný. A existuje jenom jedna energie-všechno je jedno a totéž.Jsem to nejvyšší a zároveň to nejnižší-jsem všechno. Mohu přejít do energie osvícení nebo do energie budoucnosti a jsem konečně doopravdy svobodný-mohu si svobodně zvolit, cokoliv chci.

 

 

O autorovi

  • Jméno nightlifes
  • Region Hodonín
Můj profil

Archiv