Sabatoni

18.Únor 2009
Ore : 13:34

Sabaton

Skupina byla založena roku 1999. Vroce 2001 nahráli promo CD, které nazvali First for Fight. Další CDsjsou Primo Victoria (2005), Attero Dominatus (2006), Metalizer (2007) -2CD obsahující i kompletní First for Fight jako bonus a Art of War(2008).

Sabaton patří do klasického powermetalu. A i jejich témata zapadají do standardních témat tohoto žánru -věnují se hlavně, mohla bych říct spíš jenom, tématům války a jejichtexty jsou o válkách a bojových konfliktech různých období. Na příkladCD Art of War, které bylo vydáno 30. 4. 2008 je napsáno a nahráno podlestejnojmenné knihy ze 6. století před naším letopočtem pojednávající orůzných "uměních války". Některé z písní na tomhle disku jsou uvedenycitacemi z knihy, což působí rozhodně velmi zajímavě, dovolím si tvrditmysteriózně.

Sabatony mi představil jeden kamoš aprvní song, co jsem od nich slyšela bylo Attero Dominatus. Nejdřív jsemse skoro lekla hlasitosti a síly, která z toho čiší. Ono když tuhlepísničku posloucháte na maximální volume na televizi, která máperfektní prostorový zvuk, tak je to vážně dost síla. Ale po počátečnímšoku, se mi ústa roztáhla do spokojeného úsměvu, tohle je něco pro mě,zahlásila jsem. A trefila jsem se. Prostě při poslechu téhle skupinysi, jak říká jeden můj známý uchcávám blahem J. Co víc na to říct?

Složení skupiny:

Joakim Brodén -zpěv, do roku 2005 klávesy

Richard Sundén - kytary

Oskar Montelius - kytary

Pär Sundström - baskytara

Daniel Mullback - bicí

Daniel Mÿhr - klávesy

 

posted by nikooolenka at 13:34 | Permalink |

[ back home ]

Comments for Sabatoni

© 2006 nikooolenka | Blogger Templates by layoutstudios.com and Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly


Web This Blog

Jméno:nikooolenka
Region:Vyškov

Jaká jsem? To bych taky ráda věděla :-D





Přátelé


Credits
  Distributed by:

make money online blogger templates

V4NY