Tahle písnička se mi líbí

09.Duben 2009
Ore : 19:10

To je na zadané téma z češtinářské olympiády. Zase trocha toho sladkého optimismu.

Tahle písnička se mi líbí

Pátek. To je krása. Zítra nevstávám do školy a dneska už mě nečekážádný kroužek. Skvělé. Mám ráda pátky. Symbolizují konec pětidennídřiny, stresu a spěchu a navozují pocit víkendového klidu a odpočinku.Jsou vlastně takovým přechodem mezi dvěma dimenzemi. Tou šílenouuspěchanou a tou pohodovou.

Já jsem se vám asi nepředstavila. Ono jméno samotné vlastně není ažtak podstatné! Podstatné je, že sedím na nádraží a čekám na vlak domů.A je pátek. A mě se chce spát. Sedím. Zavírám očka. Upadám dopolospánku i když mezi víčky mi občas probleskne kousek reality.

"Osobní vlak z linky S6 číslo čtyřicet dva, třináct z linky IDS-JMKze směru Veselí na Moravě, který dále pokračuje ve směru Brno hlavnínádraží, pravidelný odjezd patnáct hodin tři minuty. Vlak zastavuje vevšech stanicích a zastávkách," probouzí mne mužský hlas ze staréhochrčivého amplionu.

Až teď si uvědomuji, že mě poveze "courák" a také, že v budivě anijejím okolí nIkdo není, zvláštní, většinou alespoň jeden, dva lidéjednou. Úplně sama nastupuji do vagónu a zjišťuji, že ten je taképrázdný! Už se ani ničemu nedivím. Nechce se mi divit. Nemám na to sílu.

Přijdu k první sedačce, shodím ze zad batoh a podklesnou mi svéhozavazadélka. "To máš z toho, že taháš na zádech takovejch knížek,"rýpne si hlásek v mé hlavě,do teď jsem nevěděla, že ho mám. "Kde jsi?"nic. Asi už šel. "Tak ahoj!"

Zůstanu tak, jak jsem dopadla a koukám. K ničemu jinému se nemám.Ani bundu si nerozepnu. Jenom koukám. A vidím. vidím stromy, domy,silnice, auta, tolik různých věcí. A také slunce. Velká, žhavá plynovákoule. Tím že "svítí" zajišťuje naše přežití. Je skvělé, že je slunce,jsou stromy, domy, auty, silnice, lidé.

Ano, uvědomuji si, jsou lidé a také jí. Já ve své podstatě, jen já.Jsem zdravá a dost lidí tvrdí, že milá holka a jedu domů. Naplňuje mnezvláštní pocit. Štěstí.

Zavírají se mi oči a já poslouchám jak vlak uhání po kolejích adělá: tudu, turu, tudu,turu. Ten zvuk a pocit štěstí mě uspávají apříjemně uklidňují.

Tahle páteční písnička se mi líbí.


posted by nikooolenka at 19:10 | Permalink |

[ back home ]

© 2006 nikooolenka | Blogger Templates by layoutstudios.com and Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly


Web This Blog

Jméno:nikooolenka
Region:Vyškov

Jaká jsem? To bych taky ráda věděla :-D





Přátelé


Credits
  Distributed by:

make money online blogger templates

V4NY