Samota se pomalu, ale jistě stává mezi námi jakýmsi zlýmznamením doby. Zdá se, jako by bylo čím dál těžší nalézt toho správnéhopartnera.

Třeba atraktivní vzhled je pro ženy jednou z největšíchpřekážek. Doslova a do písmene se na ně lepí spousta kluků, ale jedná se pouzeo lamače dívčích srdcí, o plejboje, kteří nemají zájem o trvalou známost, alejejich záměry směřují očividně jen k sexu na pár večerů.

„Dneska je hrozně těžké někoho najít,“ by řekla většina lidí. „Zábava jepřevážně jaksi anonymní. Dříve byly akce, kde vás třeba kluci vyzvali k tanci sjasným záměrem – seznámit se. Lidé mezi sebou mnohem více komunikovali. Teď sedomlouváme neosobně, přes počítač a mobily. Všechno je hrozně rychlé, každýněkam pospíchá. Lidé jako by se míjeli.“

Většina dnešních mladých lidí navíc neumí jednat spontánně.Bojí se, že při projevení svých citů budou zrazeni, poníženi, odmítnuti. Protovětšinou nedávají své pocity najevo a schovávají je pod rouškou nezájmu.Chovají se, jako by byli stále nad věcí, nebo mezi sebou hrají hry, ukrývají seza nejrůznějšími rolemi. Mají strach ukázat okolí svou vlastní podstatu,protože se cítí snadno zranitelní. Také proto není snadné navázat vztah.Komunikace není zdaleka přímočará, kolikrát „ano“ znamená vlastně „ne“ anaopak. Několik zklamání vyvolává v člověku snadno silný pocit nedůvěry apodezíravosti.

V mém věku už hledám někoho, na koho se mohu spolehnout, okoho se můžu opřít. Nezáleží mi tolik na tom, jak bude vypadat, ale jak se o mědokáže postarat. Zní to jako otřepaná fráze, ale čím starší jsem, tím víc tomurozumím.“

Najednou zjišťuje, že by potřebovala někoho, kdo by jí bylstále nablízku, stálého partnera. „Takový člověk se nedá sbalit někde v klubu,měl by mít určité kvality, tedy myslím morální. Ale poraďte mi, kde takovéhochlapa najít? Můj okruh známých se pomalu uzavírá. Každý se známe už několiklet a známe zpaměti své klady i zápory.

napsal/a: pittfall 11:21 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář