Do války.

  Spousta lidí u nás nemá žádné vlastenecké cítění. Národ se dokáže sjednotit jen když někde hraje repre v nějakém sportu, ale rád bych věděl, kolik lidí by bylo ochotno bránit svou vlast v ohrožení.
  Před dvěma týdny bylo výročí Mnichova z 29.září 1938 a bylo uveřejněno mnoho článků o tom, jak to zde v ČSR vlastně vypadalo. Všeobecná mobilizace, národ byl odhodlán bránit svou vlast do posledního dechu a jen ustrašenost našich tehdejších politiků zabránilo krveprolití. Avšak nadšení lidí a odhodlání bylo něco fantastického a během pár dní se naše armáda rozrostla ze 180 000 vojáků na více než 1 000 000 lidí ve zbrani, měli jsme jednu z nejlépe vyzbrojených armád na světě a hranice byly z většiny stran chráněny horami a pevnostním systémem, avšak silná armáda je mohla překročit. Naše obyvatelstvo to dobře vědělo a stejně bylo ochotno obětovat své životy pro svou vlast. Udělali by to i dnes? Já bych do toho šel, i když se mi hnusí naše politika, ale svou vlast miluji a nemusím být nácek, abych to přiznal. Doufám, že takových lidí je víc.

O autorovi

  • Jméno plautus
  • Bydliště Tábor
  • Pořád jsem se snažil potkat dívku,se kterou by mi bylo fajn,nekoukala na moje chyby a měla mě ráda i díky nim.Když už jsem myslel,že se mi to konečně podařilo,tak mi došlo,že jsem se celou dobu honil za přeludem.Nechci dokonalost,jen život,který stojí za
Můj profil