kostel

23.Leden 2008

jeden den sem sel do skoly do ktery se mi moc nechtelo jit. no a pred skolou sem narazil na jednoho ze svych novych kamaradu kterymu se taky nikterak nechtelo do skoly.
slovo dalo slovo no a my se rozhodly jit zaskolu.
ono nas napadlo se kit flakat ke kostelu. ja nevim ja v rozdelove jiz nebyl no letos tomu bude 40 let tak ani nemam poneti v tom zda stara rozdelovska skola porad stoji tam co stala. verim vsak ze starej rozdelovskej katolickej kostel tam porad je na stejnym miste.
no a tak kdyz ste za starych casu vysli z rozdelovsky skoly no a sly ste doleva tak vam to nevzalo velice dlouhou dobu dojit ke kostelu.
nezlobte se ze se jiz nepematuju na ty vsechny ulice.
u rozdelovskyho kostela bylo hodne zelene a krovisk kde se nechavalo lehko se skryt pred kymkoli.
no my se chvily schovavaly v krovi no a potom se rozhodly se jit kouknout do kostela. ja sem ateista druhy generace tak sem nemel zadny obavy v tom ze by ,i knez poznal no a kamos byl na tom zrovna tak.
no my tak teda chvily sedely v lavicy prohlizely sme si bible. no a debatovaly o vire.
neveda zda nas nekdo pozoruje pri vchazeni my oba sme predstiraly ze si namacime prsty do svedceny vody no a ze se krizujeme.
nyni jiz ani nevim zda to byl kamos ci ja ? kdo zacal tvrdit ze velka spousta vericich predsira svou viru.
no a tak nase debata nas dovedla k tomu ze sme se rozhodly to vyskoumat. no a tak sme oba dve sli spatky do skoly kde sme v kabinetu ukradly flasku inkoustu.
vratily sme se spatky do kostela kde sme vylily tu mysku sveceny vody na schody poty sme do ni nalily ten inkoust a sly se schovat spatky do krovi odkud sme pozorovaly kdo bude vychazet z kostela s modrou teckou na cele a kdo ne?

tohle je opravdovy pribeh. ja ho jednou polal coby humoresku do jednoho casopisu ktery mi otiskaval humoresku.
tuhle mi vsak zcenzurovaly tim ze ji neotiskly.
za tech starejch zlatejch komousu bych holt za ni dostal cenu narodniho umelce.


napsal/a: popletazesveta 01:28 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář