Linkin Park..   12.Září 2008


Počátky kapely Linkin Park se datují okolo roku 1996, kdy se na škole seznámil Mike Shinoda s budoucím kytaristou Bradem Delsonem, se kterým chtěl později založit kapelu. Problém byl ale v odlišnosti jejich hudebních stylů, Brad poslouchá především Trash-metal a Mike byl v té době v zajetí hiphopové kultury. Jejich sny pomohlo uskutečnit společné vystoupení kapel Anthrax a Public Enemy, kdy pochopili, že lze skloubit i zcela odlišné hudební směry. K Mikeovi a Bradovi se postupně přidali Rob, Joe, Pheonix a Mark a vytvořili kapelu s názvem Xero. Mark kapelu opustil v době, kdy se přejmenovala na Hybrid Theory, stále však zůstal jejich dobrým přítelem a nyní pracuje jako manažer.
Jako poslední se k Hybrid Theory přidal Chester. Skupina dlouho nemohla najít vhodného zpěváka, vokály tedy obstarával Mike. Jednoho dne, zrovna když probíhala Chazzova oslava narozenin, zavolal Chester Mikeovi, pustil mu do telefonu jednu z demo-nahrávek Hybrid Theory a do toho zpíval své vokály. Mike tím byl nadšen a přizval Chestera ke spolupráci. Tak se začalo tvořit jejich debutové album, ze kterého se vyčlenilo Hybrid Theory a Hybrid Theory EP.
Kapela uzavřela kontrakt s vydavatelským gigantem Warner Bros. S vydáním jejich alba souvisela i změna názvu. Skupina se jménem Hybrid Theory již existovala, původně chtěli změnit název na Lincoln Park (sami říkají: "Lincolnův park je v každém větším městě v USA a proto, když koncertujeme, můžeme říkat, že se naše kapela jmenuje podle jejich parku. Jsme tak fanouškům blíže."), ale internetová adresa "www.lincolnpark.com" již byla obsazená, tak trochu pozměnili název na Linkin Park, výslovnost je podobná. Debutové album dostalo název Hybrid Theory a v prodeji bylo od 24. října 2000. Jeho úspěch byl opravdu nečekaný a nesl s sebou opravdu hodně ocenění.
30. července 2002 se dostalo na pulty nové album s názvem Reanimation, které obsahuje remixy songů z Hybrid Theory, Hybrid Theory EP a remixy nealbových písniček. Na vzniku tohoto alba se podílely proslulé špičky hip-hopové scény.
Je 24. března 2003 a Linkin Park vydávají své v pořadí třetí album, s názvem Meteora. Jejich popularita markantně stoupá a fanoušci se rozšiřují do stále nižší věkové kategorie. Meteora doslova bourá žebříčky hitparád a nekompromisně obsazuje první příčky. 17. listopadu 2003 se k fanouškům dostává záznam koncertu v Texasu z amerického turné "Summer Sanitarium Tour" v podobě CD a DVD s názvem Live in Texas.
Na konci listopadu, přesně 29.11.2004, se na pulty obchodů dostává další dvou diskové album Linkin Park. Není to však řadové album, ale nosič, který obsahuje remixy nahrávek od LP a rappera Jay-Z. K tradičnímu CD je přibaleno i DVD, které zachycuje průběh tvorby ve studiu a hlavně pak koncert v klubu Roxy Theater.
Skoro rok poté se dostala na veřejnost oficiální zpráva od Phoenixe o novém albu, které LP chystají, a které by mělo vyjít někdy v půlce roku 2006.
Ke konci roku 2005 si ještě Mike Shinoda střihl malou bokovku: své sólové album The Rising Tied pod pseudonymem Fort Minor. napsal/a: pwcca.. 19:47 | Best zpěváci a zpěvačky.. Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář