My chemical romance..   12.Září 2008


My chemical romance

My chemical romance je alternativní skupina hrající směsici punku, rocku a trochu popu. Založil ji v roce 2001 Gerard Way, který se stal svědkem událostí z 11. září a chtěl dát svému životu správný směr. Společně se svým kamarádem Mattem Pelissierem napsal "skylines and turnstilse", píseň, která byla inspirována právě událostmi ze září. Gerard se posléze pozval k vzájemné spolupráci kytaristu Raye Tora a svého mladšího bratra Mikeyho, který vymyslel název skupiny podle knihy Irvina Welshe, Ecstasy: Three Tales of My chemical romance.

V roce 2002 podepsala skupina smlouvu na jejich debutové album "I brought you my bullets, you brought me your love". Producentem byl Geoff Rickley, zpěvák kapely Thursday, kterým Gerard dříve navrhoval obchodní zboží na jejich turné.O rok později, v roce 2003, se rozhodli vydat další album. Na podzim téhož roku sourozence Wayové opustila tolik milovaná babička, která naučila Gerarda kreslit a zpívat. Právě pro ni složil Gerard píseň Helena a celá deska jí byla ovlivněna. Vyšla v roce 2004 pod názvem "Three cheers for sweet revenge". Skupinu proslavil hlavně pilotní singl "I´m not okay( I promise)" a My chemical romance byli stále úspěšnější. Jenže naneštěstí, kapela v té době trpěla osobními problémy. Gerard, trpící depresemi, propadl alkoholu a drogám. Ve zhruba stejné době se kapela rozloučila s Mattem Pelissierem, kterého vystřídal Bob Bryar, bývalý technik kapely The Used. Mezitím se Gerard dostával ze svých závislostí až s pitím i drogami přestal. Kapela se znovu spojila a natočila video k singlu "I´m not okay(I promise)".

V roce 2006 vydali prozatím poslední album "The black parade", které vypráví příběh pacienta, který umírá na rakovinu. S albem jsou na turné, v jehož rámci mají naplánovaný koncert 3.června v Praze. napsal/a: pwcca.. 19:36 | Best zpěváci a zpěvačky.. Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář