Christina Aguilera   19.Září 2010


ŽIVOŤÁK:
Christina Maria Aguilera se narodila 18. prosince 1980 v State Island v New Yorku. Aguilera je španělské příjmení, které dostala po svém ekvádorském otci Faustovi, který pracoval v armádě. Aguilerovi se několikrát kvůli otcovu přeřazení stěhovali. Jednou na Floridu, pak do New Yersey a nakonec do Tokia. Christina proto neměla skoro žádné kamarády. Ještě k tomu nebyl Fausto zrovna ideální tatínek. Jak Christininu maminku, tak i Christinu často týral. Christinina matka Shelly hrála profesionálně na violu a na klavír.

V roce 1986 se Aguilerovým narodila druhá dcera Rachel. Po jejím narození se však Aguilerovi rozešli a Shelly se spolu se svými dcerami odstěhovala do svého rodného městečka Wexfordu v Pensylvánii. Od té doby s Faustem ztratili kontakt. Opět se setkali až po několika letech.

Za čas se Christina Aguilera začala zúčastňovat různých pěveckých soutěží. V osmi letech se poprvé objevila v televizní show "Starsearch" (Hledání hvězd). Sice neuspěla, ale načerpala si tak zkušenosti do dalších soutěží. V deseti letech pak zpívala státní hymnu pro Pittsburg Steelers a Pittsburg Penguins. Poté vyhrála konkurs pro Mickey Mouse Club (televizní show pro děti), kde se poprvé setkala s Britney Spears a Justinem Timberlakem a kde také strávila dva roky. Když se však vrátila zpět do školy, spolužáci jí záviděli úspěch a proto ji neustále ponižovali a nadávali jí. Kvůli těmto sporům Christina musela změnit školu. V patnácti letech si Christina zazpívala spolu s japonskou zpěvačkou Keizo Nakanishi její song "All I Wanna Do". Christina dokonce vystoupila na jejím koncertě.

V roce 1998 Christina dostala nabídku zazpívat titulní píseň k filmu "Mulan" - "Reflection". Nabídku přijala a to se jí velice vyplatilo, neboť díky tomu získala několik skvělých návrhů na spolupráci a také smlouvu na desku od nahrávací společnosti RCA Records. Bylo to vůbec poprvé co společnost svěřila roli neznámému hlasu. Firma usilovně hledala interpretku výrazného hlasu. Volba padla právě na začínající Christinu. Společnosti se to také vyplatilo, neboť se tento hit umístil na 15. místě Billboard - Charts. Deska dostala jednoduchý název "Christina Aguilera" a prodalo se jí okolo 12 milionů. První singl "Genie In A Bottle" se hned vyšplhal na první příčky hitparád. Další singly "What A Girl Wants", "I Turn To You" a "Come On Over" se také staly velice úspěšnými.

V roce 2000 na cenách Grammy získala Christina cenu za "Objev roku". Christina Aguilera k tomu dodává: "Vůbec jsem to nečekala, ani jsem neměla připravený proslov, myslela jsem, že tu cenu dostane Britney Spears". Po necelém roce Christina přezpívala svojí debutovou desku do španělštiny a tentokrát ji nazvala "Mi Reflejo". Najdete na ní jak písničky z minulého alba, tak i songy nové. Prodalo se asi 3 miliony kopií. Za tuto desku dostala Christina již své druhé Grammy. Tentokrát Latino-grammy. Stejný rok Chris vydala další album. Tentokrát vánoční s názvem "My Kind Of Christmas". Najdete na něm jak známé sváteční písně, tak i songy z Christininy vlastní výroby. V tom samém roce stihla Christina ještě nahrát duet s latinsko-americkým idolem Rickym Martinem "Nobody Wants To be Lonely".

V roce 2001 vydala společnost Warlock Records cd "Just Be Free", kde najdete demo nahrávky z let, kdy bylo Christině kolem 15 let. Chris ho však nechtěla vydat, ale soudní spor prohrála. Christina také nezapomíná na různé charitativní akce, mezi kterými nechybělo např. nazpívání písně "What´s Going On" spolu s dalšími mnoha umělci pro nadaci proti AIDS v roce 2001. V červenci 2001 Christina nazpívala spolu s kolegyněmi Pink, Myou a Lil´Kim titulní píseň k filmu "Moulin Rouge" - "Lady Marmelade". Singl byl velice úspěšný a Christina si díky němu odnesla pěknou řádku cen včetně třetího Grammy za "Nejlepší popovou spolupráci". Chris také od té doby výrazně změnila svou image z cukrové panenky na sexy dračici.

V únoru 2002 vystoupila na závěrečném ceremoniálu Olympijský her v Salt Lake City. Bylo to její největší vystoupení v kariéře, vystupovat ji vidělo přes 3, 5 miliardy lidí z celého světa! A až v říjnu roku 2002 vydala Christina své druhé řadové album "Stripped". Spolu s novým albem opět změnila image na ještě drsnější. Deska je prý velice osobní. Svědčí o tom hned několik songů. Například v "I´m OK" Christina zpívá o svém brutálním otci. Song "Fighter" je pro změnu o jejích dvou bývalých kamarádech, kteří Christinu zradili. Christina je s deskou velmi spokojená a tvrdí, že přesně takové si přála natočit. Na albu dále spolupracovali např. Linda Perry, Alicia Keys či Redman. Začátkem roku 2004 obdržela Christina již své čtvrté Grammy. Tentokrát za "Nejlepší ženský popový výkon".

V roce 2005 vydala zatim své poslední album s názvem Back to Basics,na kterém napsala několik písniček a několik jich věnovala svému manželovi.dvoj CD obsahuje22 songů.

V soukromém životě se jí též daří. 19.11.2005 se provdala za Jordana Bratmana a 12.1.2008 porodila jejich prvního potomka - chlapečka jménem Max Liron Bratman
V současné době pracuje na novém albu, které má vyjít tento rok, v září a dokonce má i nový parfém ,,By Night", který by měl na trh přijít už tento rok v červnu.
(osobnosti)
napsal/a: romina9 19:41 | Osobnosti Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář