HAŠIŠ | INFO O DROGÁCH

Hašiš

Jedná se o lepkavou pryskyřici z rostlin konopí setého,která bývá stlačena do malých kousků. Velké množství drogy se vyrábí vAfghánistánu a Maroku. Účinou látkou je rovněž THC jako u marihuany,ovšem u hašiše se jedná o silnější verzi. Hašiš se získává buď třenímkvětenství samičích rostlin (na rukou se vytváří vrstva pryskyřice)nebo musí být extrahován s tuky ve vařící vodě a následněkrystalizován. Droga je pevného skupenství, má hnědou nebo tmavězelenou až černou barvu a po zahřátí měkne.

Dále existuje hašišový olej, který se získává buď destilací pomocí butanu (v plynném skupenství) nebo jiných látek. Hašišový olej je silnější než hašiš v pevném skupenství.

Způsoby užívání

Kostka hašiše se nahřeje a rozdrolí na malé kousky,které se pak smíchají s tabákem nebo mnohdy marihuanou a vykouří se vubaleném jointu. Hašiš se také dá kouřit samotný ve vodní dýmce. Užíváse také ústy, za tímto účelem bývá rozmíchán např. v jogurtu nebokapučínu. V tomto případě je vhodné, aby tyto potraviny měly dostatečnýobsah tuků, protože právě v nich je účinná látka rozpustná.

Účinky

Při užívání hašiše bývají účinky popisovány podobnějako při užívání marihuany, ovšem rozdíl je v tom, že prožitky jsouponěkud intenzínvější, uživatel hašiše prožívá větší uklidnění apohodu, ovšem stejně jako u marihuany zde platí, že povaha účinků drogyzávisí na uživateli samotném, jeho momentální náladě a okolí.

Po nástupu účinků se dostavuje zkreslené vnímánmí času,který se zdá, že plyne velmi pomalu. Též dochází ke zvýšení citlivostsmyslů, přičemž zvuky a barvy jsou vnímany jasněji. V případě požitívětších dávek se mohou dostavit zrakové nebo sluchové halucinace spřípadnými poruchami paměti . Dlouhodobí uživatelé mívají běžnéproblémy spojené s kouřením, ostatní negativný vlivy nejsou známy.

O autorovi

  • Jméno s-u-k-y
  • Bydliště Opava
  • Čím je člověk starší, říká se, že moudří. U mě to asi tak opravdu bude. Až teď si uvědomuju jak málo stačí aby člověk ztratil to co nadevše miluje a nějak se neumí smířit s tím že už to nikdy v životě mít nebude... Proto rozmýšlejte pečlivě....Já na to př
Můj profil

Poslední návštěvy