KOKAIN | INFO O DROGÁCH

Kokain je bílá krystalická látka vyrobená z jihoamerického keře Koka. Podobně jako pervitin,patří kokain mezi stimulanty. Mezi jeho hlavní účinky patří celkovépovzbuzení organismu. Zlepšuje se vidění na dálku, zvyšuje sesebevědomí, člověk má spoustu energie kterou potřebuje někde vybít(např. při tanci) což vzbuzuje euforické účinky. Halucinace senevyskytují, pouze výjimečně při vysokých dávkách. Kokain se berepředevším šňupáním za pomocí úzké trubičky (buďto se používá srolovanábankovka nebo skleněná trubička, někteří lidé nepoužívají nic a šňupoukoks prostě nosem).

Kokain je svými účinky podobný pervitinu. Pervitin má ale mnohemsilnější ráz, koks je zas proti tomu pro tělo více „snesitelnější“.Neobsahuje tolik surových příměsí a díky tomu, že jde o alkaloid zpřírodního keře, nemá v sobě tolik škodlivin, za to pervitin je čistěchemická záležitost, stručně řečeno, koks je menší svinstvo nežpervitin, nicméně i tak silně demoluje tělo. U kokainu nejsou tak silnédojezdy, respektive při srovnání s pikem nejsou žádné, člověk se cítímožná znuděný či vyčerpaný, rozhodně to ale není tak silný dojezd jakopo pervitinu.

KoksMezinepříznivé účinky kokainu ať už při dlouhodobém užívání či při badtripu, jsou deprese, psychózy, zástava srdce (smrt), stahování cév,poškození jater, poškození nosní přepážky. Kokain je nebezpečnýpředevším při dlouhodobém užívání, ale už po první lajně vznikápsychická závislost (člověku se to prostě zalíbí a proto se nezdráházkusit to příště znovu). Ale i při nárazovém užívání se může kokainpěkně vymstít. Kokain totiž velmi zrychluje srdeční tep, který může ucitlivých jedinců vést až k zástavě srdce a to i při malých dávkách. Uvětších dávek se toto riziko zvyšuje u všech, předávkování vede ksrdečnímu kolapsu. Výhoda a nevýhoda kokainu je především jeho cena adostupnost. Kokain je velmi drahý, proto jej často berou sportovci,pornoherci a různé celebrity. Díky tomu, že kokain je závislý na keři zKoky, nemůže se uměle vytvořit jako např. pervitin, proto je ménědostupný než většina drog.

O autorovi

  • Jméno s-u-k-y
  • Bydliště Opava
  • Čím je člověk starší, říká se, že moudří. U mě to asi tak opravdu bude. Až teď si uvědomuju jak málo stačí aby člověk ztratil to co nadevše miluje a nějak se neumí smířit s tím že už to nikdy v životě mít nebude... Proto rozmýšlejte pečlivě....Já na to př
Můj profil

Poslední návštěvy