KORN | KAPELY

Jonathan Davis - "HIV"
Pozice ve skupině: Zpěvák, dudy, texty
Věk: 37
Narození: 18.1 1971
Stav: Ženatý
Rodina: žena - Deven Davis
Otec: Rick Davis
Děti: synové Nathan Houseman Davis ( 1995 ), Pirate Davis ( 2005 )

Jonathan vyrostl v Bakersfieldu. Jeho bratr o tomto městě řekl: "Nedá se tam nic dělat, kromě pití, drog a sexu."
V 16 přijal práci na pitevně v Kern County jako pomocník. Chodil tam,aby mohl maturovat na škole v San Franciscu, obor patologie.
Zážitky jej dost poznamenaly, každý den viděl oběti autonehod,sebevražd a sexuálního trápení, včetně lidí, s kterými se bavil denpředtím. Dost ho to stresovalo, dodnes má noční můry. Jeden zážitek jevyjádřen písní "Pretty" na albu "Follow the Leader".
Přezdívku "HIV" získal z pojmu "faget" (buzerant), kterým byl nazývánna střední škole. Jonathan byl jiný než jeho přátelé, protože nosiljiné oblečení, jeho idol byl tenkrát popvá hvězda Duran Duran. Jonathannemá AIDS nebo HIV virus. Reclaim My Place… "To je song o tom, jak jsemsi myslel, že se stanu rockovou hvězdou a už se mi nikdo nebude smát,ale moje kapela mě stále nazývá "fag" (buzík) Každý si myslí, že jsemhomosexuál."
Zůstaňte s Jonathanem na chvíli a sami poznáte, že je cílem neustálýchnarážek na buzeranty. Song "Faget" odráží dobu "Durana Durana" -romantická hudba, zpěváci měli make-up a často byli na seznamu gayů."Každý si myslí, že jsem po celý život buzenrant, tak co mám dělat,můžu si z toho maximálně dělat legraci," říká Davis, "abych se s tímvyrovnal."
Jako vzpomínku si Jonathan nechal vytetovat "HIV" na levou ruku. "Totetování asi zachránilo můj život. Když se dostanete do situace, kdyVás přepadne vášeň a chtíč… podíval jsem se na to tetování a vzpomnělsi, že ten virus je všude a nikdy nevíte, kdo jej má," vysvětlujeJonathan.
Na pravé ruce má tetování šíleného biskupa, který trhá jeho kůži."Biskup je symbolem ohavností, které víra vyvolává. Trhá moji kůži, abyodkryl Krista. Je to symbol náboženství, tak úplatného. Osobně nevěřímv žádné takové blbosti. Opravdu si myslíte, že všechny ty peníze jdouna charitativní účely ?"
"Dříve, než jsem se přidal ke KoRn jsem chtěl být Ježíšem Kristem,abych se mohl podívat na jeho prdel," říká Jonathan o muzikálu JesusChrist Superstar. "Pro mě to byl kretén, ale stále mě to přivádělo kpláči, když jsem viděl, jak ho oběsili. Jonathan se přidal ke kapeleSex Art, jako hlavní zpěvák. Byla to právě tato skupina, ve které jejMunky a Head spatřili v místním klubu. Dotázali se jej, zda nechcezkusit jejich skupinu, kterou později nazvali LAPD. Jonathan souhlasil."Nechtěl jsem, ale psychiatrička mi řekla, že bych byl hloupý tonezkusit. A tak vznikl KoRn."
Jonathanovy texty vytvořily mnoho sporů. Mnoho písní vychází z lidíkolem něj, včetně písně "Kill You", která je o jeho nevlastní matce,která ho neustále trápila, trestala a mučila. A píseň "Mr.Rogers",která se původně nazývala "Be My Neighbor", byla inspirována televiznímseriálem Mr.Rogers.
Když nahrávali píseň Daddy, stával se Jonathan příliš emoční, protovždy nechali pásku puštěnou déle. Na konci je vrzot dveří. To jeJonathanův odchod ze studia. Na koncertech tuto píseň hráli jen jednou,ale Jonathana to tak dojímalo, že s tím přestali.
V mládí Jonathan prošel tvrdou zkouškou při rozchodu jeho rodičů. Jeho otec se znovu oženil.
V listopadu 1998 se Jonathan oženil se svou přítelkyní Renee. "Byla tosvatba, na kterou nikdy nezapomene. Měl jsem na sobě brnění a na hlavěkrálovskou korunu. Ona byla víla. Bylo tam plno malých rusalek askřítků, bylo to šílené. Bylo nápad Renee. Když jsme tak o tompřemýšleli, napadlo nás, že by to byla docela sranda udělat to jako vestředověku. Viděli jsme ten film Excalibur. Chtěli jsme to jako v tomfilmu. Byla to opravdu sranda, vše pod vlivem drog. Každý měl na soběkostým. Vše bylo perfektní, ten hrad, ve kterém jsme byli, byl doststrašidelný."
Jonathan má jednoho syna, Nathan Houseman Davis, narodil se 18. října1995. Původně očekával děvčátko, ale po porodu byl jen trochupřekvapen, když viděl "růžové koule". A tak musel ustoupit od dívčíhojména Salaam Dementia.
James Christian Shaffer - "Munky"
Pozice ve skupině: Kytara
Věk: 38
Narození: 6.6 1970
Stav: Ženatý
Rodina: manželka Stephanie
Děti: dcera Carmella Star

Munky začal hrát na kytaru po nehodě s tříkolkou, která mu uřízla poslední špičku ukazováčku na levé ruce.
Jednou v noci chtěl jít na zábavu, proto se vyplížil z domu. Kdyžtlačil své kolo, spadl řetěz. Chytil ho rukou, aby neudělal hluk, aleřetěz chytil jeho prst a uříznul špičku.Doktor mu poradil, aby začalhrát na nějaký hudební nástroj, nejlépe kytaru, aby si svůj prstprocvičil.
Než se Munky zapojil do KoRn, hrál ve skupině LAPD s Head, Davidem aFieldy. "Brian (Head) řekl: 'Znám ho ze střední školy.' Tak mi zavolalia zeptali se: 'Chceš s námi hrát v kapele ?' nebylo to proto, že jsemuměl hrát, ale proto, že jsem měl dlouhé vlasy," říká Munky, "posadiljsem se, Brian mi ukázal songy, a tak jsme začali hrát společně."
Na pódiu více než často nosí staré monterky. "Na pódiu jsem chtěl nositněco na vyhození, něco starého, špinavého, protože když jsem tam nahořetak se cítím … dost blbě," tvrdí Munky, "Opravdu to tak je, je to tahnusná osoba ve mně, kterou já nemám rád, a celkově všechny věci, kteréna sobě nenávidím, to je ten, kdo je tam nahoře." Nyní nosí krásněčisté, bílé s černými X na hrudníku.
Munky získal přezdívku díky svým nohám. "Moje nohy. Když je natáhnu, tak každý řekne, že vypadají jako opičí nohy."

Reginald Quincy Arvizu - "Fieldy"
Pozice ve skupině: Basskytara
Věk: 39
Narození: 2.11 1969
Stav: Žentaý
Rodina: žena - Deena Beber
Děti: dcery - Serena Rae, Olivia Arvizu, syn - Israel

"Zvuk mé basy zní spíše jako bubny. Často si lidé myslí, že to, coslyší jsou bicí, ale jsou na omylu, je to moje basa. Například LesClaypool (skupina Primus) si poslechl B.B.K. a řekl: to je dobrýdvojitý kopák, ale ve skutečnosti jsem to byl já. V komerční části KORNdělám všechny návrhy triček, zboží, jako čepice a nálepky. Vše, co simůžete koupit. Myslím, že by to mohl dělat kdokoliv, ale každý jepříliš líný to dělat. Nyní většinou přijdu s hromadou návrhů a ukážu jecelé skupině, buď s tím souhlasí nebo ne.
Jediná věc, která jepro mě inspirující je hip-hop - všechen hip-hop ze západního pobřeží.Ne, že bych upřednostňoval západní pobřeží nebo východní, ale je tak mito připadá.
Fieldy je znám svým alkoholovým dováděním. Např. na fotce byl nalezen kbelík, pro případ, že by se pozvracel.
Otázka: Co máte rád na klubech cestovatelů ?
Odpověď: Pivo zdarma.
Na konci května 1998 se Fieldy oženil se svou přítelkyní Shelou. Mají spolu 2 dcery, Sarina Rae se narodila 30. září 1997.
O přezdívce: "Když jsem byl malý, měl jsem takové tvářičky. Tak měnazvali 'Gopher', z toho vzniklo 'Garf', později mi říkali 'Garfield'Nakonec jen 'Fieldy'. Na albu je jeho jméno Fieldy Snuts.

Když byl dotázán, zda ho mu fanoušci nepřipadají otravní neustálýmžádáním autogramů atd., řekl: "Vzpomeňte si na svou oblíbenou skupinu,když jste byli mladí. Když na vás pokřikovali - vypadněte - byli jstezklamáni.

Fieldyho nejoblíbenější píseň je Freak On a Leash. Když byl dotázán na5 alb, která by byla součástí jeho ostrovu, odpověděl: "samozřejmě Korn- Follow the leader, Live Comedy od Chrise Rocka. Největší kompilacistarých hip-hopových hitů, tak bych měl hromadu bordelu. Psycho Realm aErykah Badu Live." Fieldy nyní píše a vytváří vlastní hip-hopové albumnazvané "Fieldy's Dreams", na kterém hraje na všechny nástroje.

O autorovi

  • Jméno s-u-k-y
  • Bydliště Opava
  • Čím je člověk starší, říká se, že moudří. U mě to asi tak opravdu bude. Až teď si uvědomuju jak málo stačí aby člověk ztratil to co nadevše miluje a nějak se neumí smířit s tím že už to nikdy v životě mít nebude... Proto rozmýšlejte pečlivě....Já na to př
Můj profil

Poslední návštěvy