MARIHUANA -- Fakta o JOINTU | INFO O DROGÁCH

Je-li dnes Cannabis (hašiš a marihuana) jednou z nejspornějších drog, je tomu pouze z jediného důvodu: Fakta o Cannabisu – a tato fakta existují – jsou známá jen málo nebo vůbec ne.

Cílem tohoto materiálu je alespoň trochu napomoci mladistvým i dospělým k lepší orientaci v záplavě protichůdných názorů, polopravd a někdy i lží.

Co je joint? Pod tímto výrazem se rozumí určitý druh vlastnoručně připravené cigarety, která obsahuje některou z forem drogy připravované z rostliny Cannabis buď v čisté podobě, nebo ve směsi s tabákem.

Co je Cannabis? Cannabis je odborný název pro konopí (Cannabis sativa, konopí seté) – rostlinu, která je rozšířena po celém světe. Konopí neboli Cannabis vylučuje pryskyřici, která obsahuje účinné omamné látky.

Pojmem Cannabis se proto v užším smyslu označuje psychotropní droga ovlivňující vnímání, připravovaná z rostliny Cannabis.

Co je THC? V pryskyřici vylučované z rostlin Cannabis (především ze samičích květů) je obsažena vlastní psychoaktivní účinná látka, totiž THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), tj. éterický olej. Konopí s nízkým obsahem THC (užitkové konopí) se používá k průmyslové výrobě, zatímco rostliny s vysokým obsahem účinné látky slouží jako tzv. drogové konopí k přípravě hašiše a marihuany, dvou hlavních forem Cannabisu na trhu s drogami.

Co je marihuana? Marihuana ("marjánka") jsou sušené a hrubě rozdrcené listy a kousky lodyh rostliny Cannabis, které se míchají s okvětními lístky, obsahujícími velké množství účinné látky. Marihuana se běžně označuje i jako "tráva", "pot" nebo "čaj".

Co je hašiš? Hašiš ("konopná pryskyřice") je pryskyřice produkovaná rostlinami Cannabis, jež se získává ze samičích květů. Hašiš není v podstatě nic jiného než koncentrovaná pryskyřice. Ta se suší a obvykle se dodává v podobě lisovaných placiček a kostek. Bežně se označuje jako "haš" nebo "shit". Hašiš je v průměru šestkrát účinnější než marihuana.

Hašiš a marihuana se konzumují v cigaretách v čisté podobě nebo smíchané s tabákem jako "joint", kouří se v dýmkách nebo se marihuana přidává do těsta na sušenky, koláčky apod.

O autorovi

  • Jméno s-u-k-y
  • Bydliště Opava
  • Čím je člověk starší, říká se, že moudří. U mě to asi tak opravdu bude. Až teď si uvědomuju jak málo stačí aby člověk ztratil to co nadevše miluje a nějak se neumí smířit s tím že už to nikdy v životě mít nebude... Proto rozmýšlejte pečlivě....Já na to př
Můj profil

Poslední návštěvy