Ustav XD   17.Duben 2009


 

Asi tento pojem znáte, že ?...Jde o slangový pojem školáků. Lidé v mém věku, berou školu jako Ústav, kde se vyskytují lidé, kteří jim komplikují dětství. Hlavně učitelé. Hrají si na krále a královny světa.

Podle názorů asi všech jsou školy něco příšerného.Nevadí jim to, že se musí učit, že musí psát domácí úkoly ani to, že musí nosit referáty nebo vstávat brzy ráno. Vadí jim, že učitelé a výchovní poradci se pletou do věcí do kterých jim nic není. Odsuzují nás za to, jak se chováme ve škole a podle toho si na nás udělají názor....Nemůžeme však nikoho soudit, když ho známe jen z jedné stránky. Každý se ve škole chová jinak, než s kamarády venku. Někdo se ve škole chová slušně a za bránou školy už je z něho zase někdo jiný. Nebo naopak. Ve škole je ze všech nejhorší a jinde zase naopak. Hned je z něj kamarádský, láskyplný člověk. Prostě jeho druhé já. Nejhorší je, že někdo je doopravdy bezohledný, nepříjemný člověk, který vám dělá jen samé problémy, ale za to ho mají učitelé strašně rádi….Tohle nechápu.

Jak říkám, učitelé se vám pletou do věcí do kterých jim nic není. Do vašeho soukromí. Do toho s kým se stýkáte, co s ním děláte, koho milujete a koho naopak nenávidíte. Přece když máte nějaký spor s určitým člověkem a chyba vlastně není ani na vaší straně,nemá se vám do toho nikdo plést. Nemůže vám přece nikdo poručit, koho máte mít rádi. Nikomu přece není nic do toho, co děláte za branou školy. Ikdyž děláte něco slabě nezákonného, tak je to vaše věc, ne?....Kouříte? No a? Vy na to doplatíte. Vy si zničíte plíce. Nikdo jiný, tak proč se do toho učitelé pletou? Není to sice nějak správné, ale snad to patří k radostem dětství, ne ?Každý musí přece jednou tyhle věci zkusit. Kdyby ne, co by z nás potom bylo? Cokoliv jen ne lidé, byli by z nás jen roboti, co musí poslouchat a dělat vše podle pravidel. Neříkám, že to dělají všichni učitelé. Dělají to jen ti, kteří nejsou ve škole moc oblíbení, ty kteří chtějí být důležití. To se pozná hned. Učitel, který je oblíbený, tak už se nesnaží být důležitý. Všichni ho mají rádi, takže se nebojí, že by jejich tajemství mohl někomu říct.

Nejhorší je, když si nějaký učitel na někom,,zasedne“. Nedělá mu problém, žáka klidně sledovat každý den, jestli má bačkory, jestli není náhodou tam, kde nemá být. Je schopen si ho klidně,,očichávat“ jestli nekouřil. Vadí mu i to, jak se člověk na  něho kouká. Kouká se sice povýšeně, ale jak se kouká učitel, to už je každému ,,fuk“. Pomlouvá žáka na každém rohu,z každé věci udělá drama. Tohle znám na vlastní kůži!!

napsal/a: sWeEt_cArOlInKa 19:09 | __Ustav__ Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

...Adrianka... 18.04.2009 08:35:26

To si vystihla! Povedlo se ti to. Smekám!!!


_NellyinkA_ 17.04.2009 22:13:14

mnooo každej zna když si na neho nekdo zasedne a wim co dela melounova ae to hned nemužeš hazet všechny do jednoho pytle a hazet na ne všechnu špínu co dělas!!!! nemluve o melounový když jim nedas duvod a nebo když je proste nenecháš jít do sveho soukromý tk nepudou to je jednoduchá věc kerou se asi teda musíš naučit... a s tim kouřením pravda at te nechaj at zemřeš ve 30 na rakovinu plic!!!


Lowe_Kacenka 17.04.2009 19:24:12

Určitě znáte ten pocit , když si na vás určitá osOba z kantorů zasedne! HÉJ no toe zlo nejvíc .. jinak dobrej blog :) a pak , že to neumíš viď :D povedlo se..


hronda123 17.04.2009 19:14:43

Jo no stara Melounova :-) znamý případ