02.Květen 2008
Kdo chce kam ...

pomozme mu tam.

No já vím .. otřepaná fráze, ale určitě mi dáte za pravdu.
Dlouho jsem už nenavštívíl žádnou seznamku. Jsou to fakt roky. Je to fakt, že nebylo zapotřebí. Měl jsem uspokojivý vztah, který se stereotypem a možná i odcizením či prohlédnutím dostal do skoro patové situace. I když jsem tomu nejspíš hodně napomohl, nedaří se mi to nijak zvrátit. Tak proto jsem tady.

Koukám do monitru a přemýšlím, o čem vlastně psát. Napadá mne spousta věcí a zejména ty, které mne po letech přivedly na tyto stránky. Na druhou stranu to tu nechci zaplácávat sebelítostí, nebo sebemrskačstvím, které navozuje téma "krize středního věku". Hm ... jo člověka tři křížky změní. Je to taková magická hranice. A není vymyšlená. Zkuste si zažádat o hypotéku ve dvacetidevíti a pak v zase v jednatřiceti. Tam to poznáte i na peněžence. Začnete hodnotit co jste dokázali, co máte za sebou a co vlastně ještě od života čekáte. Často pak příjde pocit promrhaného času, nebo strachu, že už toho času moc nezbývá. Někteří to řeší "vyváděním" ať už v jakémkoli slova smyslu, jiní ráznou změnou.

Tak a další odstavec o ničem. Nerozhodnost. Nelitujte toho co jste v životě udělali ať už to bylo dobré či špatné, ale toho co jste neudělali. Nevím kdo to řekl, ale měl sakra pravdu. Pokud jsem udělal něco špatně, dá se to brát dle rčení "všechno zlé je k něčemu dobré" i pozitivně, ale pokud jsem něco neudělal jen proto že jsem váhal, dlouho čekal nebo z jiného důvodu, bude to mrzet a v takových chvílích jako je tato se snažit ztracený čas nahradit. Dohnat rychlík, chytit příležitost. Možná není pozdě. Stačí jen vědět co od života očekávám a jít si za tím.

A zase brzda. Zbabělost ? Vole máš vztah. Třeba se to časem zlepší. Třeba ti fakt nezahýbá. Třeba pro ni budeš zase atraktivní. Ale jo, od toho je snad blog, aby se člověk vykecal. Nejsel spisovatel a snad si nikdo po přečtení tak deprimujícího článku nehodí mašli, ale třeba tak příjdu na to co mám udělat. Rozejít se ? Dát absolutní ultimátum ? Poslední dobou mám k tomu sklony. Zejména v podnikání a né vždy to končí dobře. Ale tohle není business. Nebo je ? Já tobě, ty mně ... možná by se to dalo brát i takhle. V tom případě jsem měl tento "kšeft" ukončit už dávno.

 

Tak nevím ... asi tomu nechám volný průběh. Nebudu si nic nalhávat ani se v čemkoli omezovat. Možná to příjde samo. A možná taky ne.

Vložil: serjacopo @ 16:51  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: serjacopo
Domov: Praha
O mně: Nevím co bych napsal. Asi chlap jak každej jinej.
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Template by
Free Blogger Templates