Návštěvy
02.Duben 2008
    Seděla na střeše domu. Samotná nechápala, jak se tam vlastně dostala, ale to pro ni nebylo podstatné. To hlavní zůstávalo jen jedno – když je teď tady, má to udělat? Tolikrát se probořila do svých myšlenek a nikdy nenašla odpověď na jedinou otázku. Pokaždé se snažila zeptat jinak. Pokaždé zkoušela najít na situaci alespoň jeden optimistický bod. Marně. Stále se vracela k pouhé realitě – Je sama na tomhle světě. Ztrácí rozum z množství neštěstí, které se jí přihodilo. Už mnoho se jív životě nepodařilo. Ale vždycky se rozhodla doufat, že se všechnospraví. Jenže má tentokrát cenu doufat?
    Vítr jí čechral světlé vlasy, které jí padali do obličeje a odlepoval je od cestiček zaschlých slz. Už dávno neplakala, ale její červené oči prozrazovali, kolik slz vytrousila. Neměla tušení, jak dlouho na studené střeše sedí. Nechala se kolébat šustěním stromů a vzhlížela k daleké řece, kde tu a tam viděla žbluňknutí. Zřejmě nějaká neposedná ryba, nebo si malé děti šly hrát k vodě.
    Netušila proč to tentokrát udělali. Zase se jí posmívali. Nechtěla je poslouchat, ale musela. Jejich řeči se jí drali do uší a ona nevědělajak je zastavit. Jako by neměla už takhle dostatek starostí. S rodiči měla poslední dobou pramálo společného. Jen vzteklost a drzí jazyk, který nikdy nevěděl kdy přestat mluvit. Používala ho denně k nadávkám a hlasitému snění. Ke snění, že se její život jednou změní z pekla v ráj. Ze školy jí před týdnem vyhodili a nikdo z jejích příbuzných o tom nevěděl. Nikomu nepověděla, jak neuspěla u zkoušek, na které se hodiny připravovala. Marně. Nejlepší přítel, kterého si přála znát do smrti, jí nevnímá. Ještě před pár měsíci byli pořád spolu. Potom se něco zvrtlo a on už ji nechce znát. Nechce, aby mu opakovala, že pro ni znamená všechno. Nechce, aby byla s ním, když se necítí dobře. Nechce…A v neposlední řadě kluk, kterého miluje už pět let. Tak dlouhý čas, který její srdce věnovalo jen jemu. A on tu lásku nepřijal. On ji zahodil jak zmuchlaný papír s nákupem na minulý týden. Jak moc ji mrzí, že mu otevřela své srdce… Teď ví, že už ho nikdy nedokáže zavřít.
    Vstala. Vítr se pomalu utišil a ona vnímala jen ticho, které kolem ní proplouvalo a budovalo v ní nepředstavitelný klid. Přistoupila na okraja podívala se dolů. Byla to pěkná výška, ale ona se nebála. Už ne…Naposledy políbila fotky všech svých milovaných a zapečetila dopis, ve kterém sepsala všechny útrapy svého života a doufala, že jí odpustí. Roztáhla ruce a nechala se nést větrem. Připadlo jí to jako věčnost, když vyslovovala dvě krátká slova. „Miluji Tě…“. Usmála se a s koutky vztyčenými vzhůru dopadla na kapotu auta, u kterého se okamžitě spustil alarm. A tak, za pištivého zvuku nemoderního auta, nešťastná dívka naposledy vydechla.

Kategorie: ° dawi ° - příběhy | vložil: sexySk8ka ¤