sindinicka

Moje stránky.

20.Duben 2008

Zabíjení mláďat tuleňů

Jednou z nejzrůdnějších metod získávání kožešin je lov tuleních mláďat. Mláďatům zůstává bělost jejich kožíšku pouze během prvního měsíce jejich života, a proto je musí lovci zabíjet během krátké doby v co největším množství. Jelikož tuleni nepovažují člověka za nepřítele, jdou mu vstříc a jejich mláďata jsou pak ubita tyčí s ostrým hrotem, nebo utloukána o kusy ledu. Lovci z nich stáhnou kožešinu a krvavé tělo odhodí. Zůstává po nich trpící tulení matka, která nedokáže své mládě bránit. Každým rokem jsou v Rusku, Kanadě, Grónsku, Norsku (kde je zabíjení tuleních mláďat dokonce nabízeno jako atrakce pro turisty!!!) aj. zemích zabity desetitisíce tuleních mláďat. Obětavé boje členů Greenpeace dokázaly snížit odbyt tuleních kožešin, EU vydala zákaz dovozu tuleních kožešin. Lov ovšem pokračuje!



Malí tuleni potřebují vaši pomoc!

Umlácení holí - to je způsob, kterým přichází o život 350 000 tuleňů ročně. Průzkumy ukazují, že tím brutalita nekončí - kolem 42 % tuleních mláďat je z kůže staženo za živa, dospělým samcům jsou uřezávány penisy (které se prodávají v asijských zemích jako afrodisiakum) a zvířata nechána vykrvácet.
Pokud se vám tato praxe nelíbí a rádi byste proti ní něco udělali, můžete PODEPSAT PETICI adresovanou kanadskému premiérovi a ministrovi pro rybářství. Do formuláře vyplníte své jméno a příjmení, stát, město, kde bydlíte, a PSČ (ZIP code), ve formátu CZ-PSČ . Pokud nechcete, aby vaše jméno bylo zveřejněno na seznamu signatářů, můžete zaškrtnout políčko "Anonymous".
Věříme, že věnujete chvilku svého času na zastavení zbytečného a nesmyslně brutálního zabíjení tuleňů.

Autor: sindinicka v 19:21 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář