Datum narození: 20. 06. 1901
Datum úmrtí: 1918

Edward Cullen je jedna z hlavních postav Twilight sagy (Stmívání, Nový měsíc, Zatmění, Rozbřesk a možná i Midnight Sun) od Stephanie Mayer.

Edwad Cullen se narodil roku 1901 a když v roce 1918 umíral na španělskou chřipku, doktor Carlisle Cullen ho proměnil na upíra a přijal ho jako prvního do své rodiny. Stejně tak zachránil i Esme, která se rohodla skočit ze skály potom, co přišla o dítě. Postupně se do rodiny přidali i Rosalie, Emmett, Alice a Jasper. Rodina doktora Cullena není jako u ostatních upírů. Pijí pouze krev zvířat a sami se nazývají vegetariány. Po nějakém čase spatří na střední škole ve Forks Isabellu Swan. I když Edward dokáže jako jediný upír číst myšlenky, u Belly nevyčte nic. Zamiluje se do ní, i když tolik touží po její krvi.

Poté, co Edward zachrání Bellu před upírem Jamesem, klanem Volturi a upírkou Victorií, se, spolu s Bellou, rozhodnou pro společnou a nesmrtelnou budouctnost. Po svatbě Bella otěhotní, porodí malou Reneesmé a Edward bude nuden ji přeměnit. Po bitvě s klanem Volturi, který naštěstí dopadne dobře, bude moci Edward a Bella žít konečně šťastně až navěky.

napsal/a: t-a-p-a-l-k-a 15:57 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář