Datum narození: 1. 01. 1890
Datum úmrtí: 1.1.1920

Osobní historie:
V roce 1911, si Esme zlomila nohu, spadla ze stromu, na který vyšplhala. Její rodina žila na farmě na předměstí Columbusu. Místní doktor byl pryč, a už bylo po setmění, když ji přivezli do nemocnice. Ošetřoval ji Dr. Cullen. Byl to jeho poslední měsíc ve městě. Ona se nikdy nezotavila s tohoto zážitku.

Esme byla poslední, která se ještě neprovdala. Uvažovala o tom, že se přestěhuje na západ, aby se stala učitelkou, ale její otec si nemyslel, že je vhodné pro dámu, aby žila sama v divočině. Syn rodinného přítele, muž s dobrými vyhlídkami, si ji chtěl vzít, a její otec ji nutil, aby to přijala. Byla lhostejná k Charlesovi Evensovi, ale nepostavila se proti němu. Provdala se za něj roku 1917 ve věku 22 let, a rychle zjistila, že to bylo špatné rozhodnutí. Charlesova veřejná tvář byla velmi odlišná od jeho domácí; týral ji. Její rodiče ji poradili, aby byla dobrou manželkou a mlčela. Když byl povolán do boje první světové války, byla to pro ni obrovská úleva. Když se v roce 1919 vrátil, bylo to úděsné.

Krátce po jeho návratu, Esme zjistila, že je těhotná. Těhotenství bylo Esmin katalyzátor k útěku. Nemohla dopustit, aby dítě přivedla na svět do tohoto domova. V roce 1920 utekla, aby žila se svou druhou sestřenicí v Milwaukee, pak se přestěhovala dál na sever, když informace o místu pobytu pronikla k jejím rodičům. Snadno zapadla, předstírala, že je jednou z mnoha válečným vdov. Učila ve škole v nepočetné komunitě u Ashlandu. Když její děťátko roku 1921 zemřelo následkem plicní infekce, jen pár dní potom, co se narodilo, ona skoro nic neopustila. Neměla ani tušení, že Carlisle pracoval v malé nemocnici v Ashlandu, když skončila z útesu v okolí města. Carlisle si ji pamatoval, ovšem, jako šťastnou dívku, kterou byla v šestnácti. Nechtěl, aby zemřela a tak ji zachránil.

Esme nebyla rozrušená, když zjistila, že se stala upírem, ale nevypořádala se s tím tak snadno jako Emmett. Přesto byla šťastná, že je s mužem-upírem svých snů.Vždy cítila mateřskou bolest, a protože byla fyzicky nejstarší z Cullenů, zapadla do mateřské role.

napsal/a: t-a-p-a-l-k-a 16:01 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář