25.Listopad 2008 (My life)
Už je tomu hodně dávno co jsem tady chtěl vyseknout poklonu tomuhle úžasnýmu muzikantovi, ale osud tomu chtěl, že jsem se donutil až dneska. Tenhle člověk totiž pobral tolik talentu, že je to až skoro k neuvěření. A možná ještě k většímu neuvěření je, nakolik ho dokázal využít. Dave hrál od mládí na kytaru, ale na střední škole se díky působení v kapele Scream naučí hrát na bicí, což se ukáže jako velice dobré rozhodnutí vzhledem k tomu že v roce 1990 usedá za bicí Nirvany. Co dodat.. Je asi dost těžko měřitelné jak je kdo dobrý bubeník, ale stejně tak jako se všeobecně za největší kytaristy považují Jimmy Hendrix nebo Eric Clapton tak i u bubeníků se dá říci, že například takoví John Bonham (Led Zeppelin), Keith Moon (The Who) a právě Dave Grohl jsou ti které si pod pojmem bubeník představíte. Myslim že Dave je za bicími poměrně snadno rozpoznatelný. Proto má také na svém kontě spolupráci s kapelami typu Queens Of The Stone Age se kterými nahrál album, nebo Nine Inch Nails se kterými byl na turné.

Jakej je to bůh je myslim dost patrný tady
QOTSA - Song for the Dead

Jen si ty kapely postavte vedle sebe Nirvana, QOTSA, NIN. Hrát alespoň v jedné z nich a už byste byli na dobro součástí rockové historie. Nicméně bubnování je jen jedna třetina Daveovi osobnosti. Po tom co se zabil Kurt Cobain a Nirvana se rozpadla, založil Dave vlastní kapelu a tou není nikdo menší než Foo Fighters. Nicméně zde nebubnuje, ale hraje na kytaru a zpívá. Foos tedy již rozhodně nejsou grunge, ale spíše pop nicméně to nic nemění na tom, že na cokoliv Dave Grohl šáhne se promění ve zlato. Tři ceny Grammy za nejlepší rockové album jsou toho jasným důkazem.

Foo Fighters - Low

Asi bych přišel na velice málo lidí kteří toho dokázali tolik, co on. Navíc je to i celkem sympatickej člověk se smyslem pro humor, což se projevuje zvlášť v některých klipech FF, Lear to Fly kupříkladu... Takže pokud to ještě není dostatečně zjevné, opravdu před tímhle chlapíkem smekám.

Nakonec ještě nejlepší cover verze Stairway to Heaven jakou jsem kdy viděl...