18.Květen 2008 (My life)
1. Radiohead - Street Spirit
Snažil jsem se hledat klipy které mají nějákou uměleckou hodnotu, jsou zajímavě natočené, nebo prostě nějak jiné. A to tenhle klip rozhodně splňuje a navíc ho už dlouho považuju rozhodně za nejlepší jaký jsem kdy viděl. Až mi příjde, že zařazovat ho do kategorie videoklip je nemístné. Nevím jak to Thom Yorke udělal, ale v kombinaci s naléhavou hudbou radiohead to na mě vážně zapůsobilo.



2. Tool - Stinkfist
Ve všech klipech Tool se opakují stejné motivy, mají stejnou atmosféru a jsou podobně natočené, takže jsem byl chvíli trochu na pochybách který klip mám od nich vybrat. Ale každopádně tvorba Tool, ať už hudba nebo videoklipy, je uměleckým dílem. Žánrem nejsou podobní ničemu co jsem zatím slyšel. Označil bych je jako hodně hodně alternativní metal. A to tato písnička je jedna z těch, řekněme stravitelnějších. Hlavní postavou Tool je Maynard James Keenan, který je stejně zvláštní jako jeho jméno. Zapomeňte na typickou představu o frontmanech kapel, Maynard je prostě jiný. Jeho hlas jste také mohli slyšet v jeho o něco komerčnější bokovce A Perfect Circle



3. White Stripes - Blue Orchid
Říkal jsem si že by to teď chtělo zase něco veselejšího, jenom nevím co k tomu napsat. LSD trip který si můžete pustit na youtube, asi. Navíc ten song je parádní.