O autorovi
Autor blogu
Jméno: tersyk221
Region: Benešov
O mně: popis? tkjn: člověk, 2oči, 2uši, možná nos,... =PP =DD
Můj profil

Archiv
Předchozí příspěvky
bez komentáře :D
22.Prosinec 2009
Upír je tvor jež se živý krví, nemá rád slunce ( je pro něj smrtelně nebezpečné), žije převážně v noci. Je nočním tvorem, loví zejména lidi. Již od dávných věků bojuje s vlkodlaky, ktřerí jsou jeho největším nepřítelem na život a na smrt. Upírem se může stát každý člověk, který byl pokousán a infikován upířím virem. Přeměna zpravidla trvá tři dny, ale většina upírů nechce přeměňovat lidské bytosti na upíry, nechce jim brát jejich duši a proměnit je v noční témné stvoření.
Nejznámější upír Dracula souvisí se skutečnou historickou osobností jen volně. Ze skutečných legend mají k vampirismu blíže ty o méně známé Maďarské hraběnce Alžbětě Báthoriové alias Čachtické paní (srpen 1560 - srpen 1614), dokonce je možné, že právě ona inspirovala Stockerova Draculu.
Roku 1725 zemřel Peter Plogojowitz. Následovala série náhlých úmrtí, která vedla k podezření z vampirismu. Peter byl exhumován, prozkoumán, bylo shledáno že má příznaky vampirismu a poté mu bylo probodeno srdce kůlem a byl spálen.
Vampire
vložil: tersyk221 ¤


Komentáře (1):
  • 22.12.2009 18:30:32, fermesis

    mám rád vampirismus, trochu se o to zajímám, poslouchám hudbu vyprávějící i vampirech a to skupinu XIII. století najdeš je i na You tube. Vřele doporučuji skladbu Elisabeth, která je právě o Čachtické paní