4 Strings

14.Březen 2008 | DJ´s

Pod jménem 4 Strings se skrývá dvojice holandských zvukových mistrů, Carlo Resoort a Jan de Vos. Tihle dva pánové se znají již od roku 1986 a do tajů taneční hudby pronikli společně léta páně roku 1990. Od té doby se také datují jejich první pokusy o produkci. Během 90.let zapracovali na svých technikách a svému studiu také dopřáli nejeden kus kvalitního vybavení. Zatímco Carlo se spíše věnoval právě práci ve studiu, Jan usilovně piloval své DJské dovednosti.

A měl výborného učitele. Základní prvky mixování a práce s technikou mu neukázal nikdo jiný než Piet Bervoets (polovina Rank 1). Jan to zkoušel přes široké spektrum hudebních stylů. Na akcích, na kterých hrával, nebyla zprvu nouze ani o R & B nebo happy hardcore. Nicméně ani na těchto žánrech neuvadaly jeho DJské ambice, naopak vzkvétaly a tak nebylo divu, že Jan vyhrál nejednu DJskou soutěž doma v Holandsku.

Carlo mezitím zkoušel štěstí jako producent. V polovině 90.let vydal svou první zásadní nahrávku, na které spolupracoval také s Bervoetsem z Rank 1. Za pár let se dostavila i první nabídka na kontrakt od hudební společnosti a projekt 4 Strings byl na světě. V roce 2000 vydali Carlo a Jan první společný singl s názvem Daytime, který si získal oblibu u takových hvězd jako Paul Van Dyk, Judge Jules nebo Tiësto. Druhý singl, Into The Night, vydaný o rok později, dosáhl ještě větších úspěchů a hostoval také na Van Dykově kompilaci The Politics Of Dancing. Vokálová verze tohoto singlu byla přejmenována na Take Me Away a obletěla hitparády po celém světě. Následující tracky Diving a Let It Rain podpořily vznik prvního alba 4 Strings s názvem Believe, vydaného v roce 2003.

Rok nato vyšlo druhé CD, tentokrát pojmenované Turn It Around, se stejnojmenným singlem v čele. V roce 2005 vypustili 4 Strings další hit Sunrise, který se stal motivem předního polského tanečního festivalu, mimochodem také nazvaného Sunrise. 4 Strings nabízejí svou hudbu i při svých setech, o které se stará přednostně Jan. Ze zemí, které už navštívili během své tour, můžeme jmenovat třeba USA, Austrálii nebo Mexiko.

Vlastní alba :

4 Strings - Mainline (2006)
4 Strings - Turn It Around (2004)
4 Strings - Believe (2003)

napsal/a: trancemaniak 15:35 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář