Cosmic Gate

14.Březen 2008 | DJ´s

DJové a producenti Claus Terhoeven (Nic Chagall) a Stefan Bossems (DJ Bossi) se poprvé setkali v roce 1997. V té době měli pár releasů pod rozličnými projekty na labelu X-IT v Cologne. V listopadu 1998 se náhodou potkali v hudebním studiu a rozhodli se vytvořit společný track. Výsledkem byla skladba nazvaná The Drums a ta byla také prvním výletem tohoto dua do hardtranceových vod. Zrodila se formace Cosmic Gate.

V tomto okamžiku byla dvojice přinucena opustit své rezidence v německých klubech, aby měla dostatek času na remixy takových jmen jako Tiësto, Ferry Corsten, Rank 1, Blank & Jones a též na početná DJská vystoupení a další nové produkce. Následující singly Mental Atmosphere a Somewhere Over The Rainbow/Fire Wire byly ještě úspěšnější než The Drums a vstoupily do top příček prodávanosti v Německu a Británii. Jejich první album Rhythm & Drums zaznamenalo veliký úspěch v Německu, kde atakovalo místní top 30, což je velice skvělá pozice pro album takovéhoto ražení. Následovaly další mezinárodní vystoupení a nové remixy a releasy.

V létě 2002 se jejich nový singl The Truth a album No More Sleep staly klubovými i hitparádovými trháky. Velmi známým se stal též track Raging (Storm) (z roku 2003) s účinkováním skvělé vokalistky Jan Johnston. Byl hrán takovými DJs jako Armin van Buuren, Tiësto nebo Paul Oakenfold. Od tohoto singlu nastává též jakýsi odklon od klasického hardtrancu, a tvorba Cosmic Gate se stává měkčí a více progresivní. Nasvědčuje tomu i název dalšího releasu Different Concept. Pro úplnost nelze než uvést že v roce 2006 vydali další album Earth Mover.

napsal/a: trancemaniak 15:43 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář