Ferry Corsten

14.Březen 2008 | DJ´s

Rodák z holandského Rotterdamu Ferry Corsten je považován za pionýra elektronické taneční hudby, který nepřestává, svým talentem pro produkování a djské sety, oslovovat statisíce fanoušků taneční hudby ve všech koutech naší planety. Je považován za osobnost, která otevřela hráze s holandskými producenty a djs, kteří v minulých letech zaplavili mezinárodní hudební scénu.

-Během několikaleté profesionální djské kariéry se Ferry Corsten pohybuje mezi desítkou nejpopulárnějších djs současnosti. V roce 1999 se poprvé objevil v mezinárodních žebříčcích, a v anketě časopisu DJ Mag aktuálně zaujímá 5. místo. Svými originálními sety vystupuje na všech kontinentech na největších tanečních událostech.

-Známý pod nesčetně aliasy, Ferry aktivně produkuje a remixuje od vydání své první desky v 16 letech. Ferry se zajímal o hudbu od dětství. Na první klávesy si vydělal mytím aut a prodejem mixovaných kazet dětem ze sousedství. Se svým kamarádem vytvořili live act, se kterým vyhráli v roce 1989 první hudební ocenění.

Poté co zprodukoval několik undregroundových tracků se Ferry začal více zajímat o house a trance music. V roce 1996 se jeho první skladba s názvem „Don"t Be Afraid“ dostala poprvé do britské hitparády.Od té doby je Ferry Corsten jediným umělcem na poli elektronické taneční hudby s nejvyšším počtem tanečních singlů v britských hitparádách, a vlastní 10 zlatých desek.



- Madagascar - Ferry Corsten Remix, 1999

- Veracocha - Carte Blance, 1999

- System F - Out of the Blue, 1999

- Gouryella - Gouryella, 2000

- Gouryella - Walhalla, 2000

- System F - Cry, 2001

- System F - Dance Valley Theme 2001

- System F vs Armin van Buuren - Exhale, 2002

- Ferry Corsten - Punk, 2003

- Ferry Corsten - Rock Your Body, Rock, 2004


Kromě jeho vlastních producentských úspěchů také produkuje pro japonskou popovou hvězdu Ayumi Hamasaki"s singl "Connected". Ten se objevil na jejím posledním albu, kterého se prodalo přes 4 miliony kusů.


-Během produkování pod mnoha aliasy se Ferry Corsten v roce 2004 rozhodl soustředit se sólově na jméno Ferry Corsten. Ve stejném roce vydal první autorské album s třemi singly, které zaznamenaly obrovský úspěch ve světových hitparádách. Nejznámějšími jsou hity jako „Punk“, „It"s time“, a hlavně „Rock Your Body, Rock“, který se umístnil na 11 místě britské hitparády. Tento superhit byl zremixován jmény jako Moby nebo Rennie Pilgrem.

-Kromě produkování má Ferry na kontě několik úspěšných kompilací jako Trance Nation, Global Trancemission, World Tour, Trance Dome, nebo Infinite Euphoria.

napsal/a: trancemaniak 15:16 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář